::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

BİR ŞAİRİN ESERİ BESTELENİRSE!

26 Ekim 2020 Pazartesi 14:15

Şairler şiir yazar.Ama kimi şiir tam  bir  güfteliktir.

Bir müzik türüne o sözler çok güzel gider.

Yada besteciler o sözleri beğenir ve besteleyerek şarkı, türkü gibi müzik türleri ile bizlerin kulağına daha hoş gelmesini sağlar.

Bir şairi en mutlu eden şey, şiirinin beğenilmesidir. Bu şiirlerinin bir kitap halinde basılmasıdır.

Yada şiirinin (şiirlerinin) bestelenmesi ile dillerde dolaşmasıdır.

Elbette her şair, şiirlerinin takdir edilip beğenilmesi ile elbette mutlu olur. Hele birde şiiri  bestelenip müzik olarak insanların kulağına daha hoş  hitap eder hale getirildiğinde o zaman mutluluğu daha çok artar.

Bazı insanlar vardır, yazdıkları şiirler, bir güfteden farksızdır, bestelenmesi kolay, kulağa hoş gelmesi an meselesidir.

Örneğin Tarsus’lu ünlü şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan…

Değerli şairimiz, yazdığı şiirlerin bestelenip türkü ve şarkı ile dillerde yer etmesi ile ünlenmiştir. O ünlü eserleri unutulmaz bir hal almıştır.

Bu şairler için elbette büyük onurdur, büyük mutluluktur. Kendisini TAŞYAD (Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği) olarak unutmuyoruz. Rahmetle saygıyla yad ediyoruz.

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın  hemşehrileri olan Tarsuslu şairlerden de bazılarının eserlerinin bestelendiğini duyuyoruz, görüyoruz. Eserlerini dinliyoruz. Hele birde günümüz ortamında görüntülü klip çekilip  TV yada sosyal medyada yayınlanması yok mu?

Şairi daha çok mutlu edip yüceltiyor.

Bunlardan biri de Ümran Yıldırım kardeşimizdir.

Tarsuslu şair Ümran Yıldırım  kardeşim geçen gün aradı.  Daha önce bazı şiirlerinin bestelendiğini, şimdi de  kendisinin sözlerini yazdığı “Yastığıma ağladım” adlı şiire klip çekildiğini bildirdi.

Sözleri de çok güzel olan Şiiri  Tuncay Yalın besteledi ve seslendirdi. Bir de klip çekildi. Şair hanım kardeşimiz Ümran Yıldırım da bizzat  klipte  rol aldı.

Konu hakkında açıklama yapan şair  Ümran Yıldırım ”Evet, dün gece yastığıma Ağladım! Ama sevinçten... “ diyerek şunları söyledi:

“Öncelikle bu süreçte ve her daim, her koşulda yanımda olan, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen değerli Eşim Tuncay Yıldırım'a şiirimi okuyup beğenen "bunu bestelemek istiyorum Ümran çok hoşuma gitti! diyerek hatta sonrasında, buna bir klip çekelim ve bu klipte neden sen oynamayasın? Oynamak ister misin?" teklifini bana sunan ve kırmayıp teklifini kabul ettiğim kıymetli ağabeyim Tuncay Yalın'a, güler yüzünü, güzel gönlünü, samimiyetini ve sıcakkanlılığını bizlerden esirgemeyen dünya tatlısı eşi sevgili Melek ablama, klip çekimlerinde bizleri yalnız bırakmayan ve heyecanıma ortak olan kıymetli arkadaşım Ömer Faruk Arlı ya kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca, klibin yönetmeni İbrahim Şimşek  ve ekibi Ray prodüksiyona, kayıt, aranje ve mix' i üstlenen Emircan Korkmaz beye, DUY müziğe, kuaförüm Ali Galip Baran'a, makyözüm Eyüp Aydaşoğlu'na, klibin çıkacağını söylediğim ilk günden heyecanımızı, sevincimizi paylaşan büyük bir sabır ve ilgiyle takip edip bekleyen, güzel dilek, dua ve yorumlarını bırakan, güzel enerjilerini gönderen ve paylaşarak çoğaltan, emeğe, sanata değer veren destek olan siz güzel yürekli, yüce gönüllü, özel insanlara da kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bizde Ümit Yaşar Oğuzcan’ın yolundan giden Tarsuslu şairlerimizi ve bugün yazımıza konuk ettiğimiz Ümran Yıldırım’ı tebrik ediyoruz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI