::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

07 Şubat 2022 Pazartesi 09:08

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının başkanı RUHİ KOÇAK ve Ticaret Borsası Başkanı MURAT KAYA  el ele vererek Tarsus’un gelişmesi için çalışıyor.

İki başkan  birlikte Ankara’da  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’nu ziyaret ettiklerinde “Başkanım Tarsus’a bir okul istiyoruz” dediler. Bu okul Meslek Lisesi dalında olmalı denmiş.

Ve bu istek kabul görmüş.

Koçak ve Kaya’yı tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum.

Milli Eğitim camiasına kazandırılacak bu okul kentimize büyük katkı sağlayacak. Mesleki eğitim alanında zaten yeni okullara ihtiyacımız vardı. Tarsus’un pırıl pırıl gençleri var. Bu okullarda bizlerin çocukları okuyup iş bulma imkanları da daha geniş olacak. Ferahim Şalvuz  mahallesinde yapılacak olan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bu yıl tamamlanacak ve yeni eğitim öğretim yılına kavuşturulacak.

Bu güzel ilim ve irfan yuvasının yapımına öncü olan M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, RUHİ KOÇAK ve  MURAT KAYA ‘ya ne kadar teşekkür etsek az.Hatırlarsanız TSO daha önce de Kırklarsırtı’na yine bir Mesleki Lise yaptırmışlardı. Borsa ‘da üniversite binası için büyük katkılarda bulunmuştu.Borsa da bir okul yapımı kadar Tarsus Üniversitesinin binaları için   kaynak aktarmıştı. Ben Tarsus’un bu iki güzide kuruluşu ve değerli başkanlarını tekrar kutluyorum.

                                  

KOÇAK’TAN VALİMİZE TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz gün  Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının başkanı RUHİ KOÇAK’ı ziyaret ettim. Uzun süredir kendisiyle görüşmüyorduk.

Koçak , Tarsus için neler yapabiliriz diye çırpınıyor.

En güzel  projelerden biri Tarsus Organize Sanayi Bölgesinin bir an evvel bitmesi. Ben Valimiz ALİ İHSAN SU’ya OSB için verdiği destekten dolayı  çok teşekkür ediyorum.

Tarsus’a en çok gelen valilerden biri oldu. Bugüne kadar geçmişte hiçbir vali bu katar Tarsus’a gelmedi. Vali bey, Tarsus OSB’nin bir an evvel bitmesi için çaba harcıyor. Valimiz bizden daha heyecanlı,. Kendisi her toplantıya katılıyor, bir yerde bizlere heyecan ve coşku veriyor, güven veriyor.

Devleti temsilen gelen Valimize hakikaten çok teşekkür ediyorum.

Koçak da bu konuyu dile getirdiğinde “Valimiz sayın ALİ İHSAN SU beye ne kadar teşekkür etsek az.

Tarsus’a yeni bir OSB’nin inşaatının başlatılıp yapılmasında vali beyin büyük emekleri var. Ruhi bey gibi bizde sayın valimize teşekkür ediyoruz.

 

İŞİ ZOR

Tarsus’ta böyle bir OSB kurmak gerçekten zor. Elektrik çektirmek bile zor. Koskoca OSB’de Enerji -Sa’ya elektrik almak için çok çaba gerekiyor.

Buranın altyapısını yaptırmak zor, ustalarla ilgilenmek ve uğraşmak zor.

Ruhi Başkan tüm  zamanını adeta Tarsus OSB’ye vermiş. “Mustafa bey ben bu işi çok önemsiyorum. Burası Tarsus için büyük katkı sunacak. İşsizlik azalacak, Burası bizim prestijimiz olacak” diyor.

Bende Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının başkanı RUHİ KOÇAK’ı çok heyecanlı ve umutlu gördüm. Bazı sıkıntılardan dolayı bazı kuruluşlar henüz inşaatına başlamamış. İşe başlayanları Cuma günkü gazetemizde yazdık. Diğer işe başlayacak kurumlarında sıkıntıları giderilip inşaatlarına başladığında burası daha da hareketlenecek.

 

İHALELER KOLAY  DEĞİL

Ruhi Koçak, son zamanlardaki fiyatlardaki istikrarsızlıktan ihale yapamadıklarını belirterek “İhaleye kolay çıkılmıyor. Yapılacak iş için fiyatlar sürekli değişiyor. İhaleyi alan kuruluş fiyatlar artınca 3-5 gün sonra işi bırakmak istiyor. Bu nedenle ihaleleri  bir haftalık, 10 günlük yapıyoruz. Ben  ve arkadaşlarımız  bütün mesaimizi Tarsus OSB için harcıyoruz” dedi. Gerçekten de Ruhi beyin işi zor. Ama umutlu ve çalışmalarını aralıksız sürdürüp Tarsus’a yeni bir OSB kazandırmaya çalışıyor. Ruhi beyle sohbetimizdeki gelişmelerin devamını ileriki günlerde yazacağım.

24 ŞUBAT

Tarsus için 24 Şubat önemli bir gün. Tarsus’taki Şelale Otelinin yıkımı için 24 Şubatta ihale yapılacak.

8 yıldır kapalı olan Otel, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından  yıktırılacak. bunun için bir ihale yapılacak.  İhaleyi alan firmanın 10 gün içinde işe başlaması bekleniyor. Yani Şelale Otelinin binası Mart ayının ilk haftasında yıkılmaya başlanacak. burası yıkılınca ortaya büyük bir alan çıkacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER’in burası için büyük bir projesi var. Otelden  ortaya çıkacak alana kule restauran, havuzlar yapılacak. Ortaya güzel bir eser çıkacak. Bunları geçen ay yaptığımız ziyaret de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kendisi bizzat anlatmıştı bizlere..

Şimdi gözler Şelale Oteline çevrildi. Zaman kısa, Mart ayında burası yıkılıp yeni projeler için kazma vurulacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER’den bir isteğimiz daha. Şelale bölgesine veya başka bir yere güzel bir Otel yapılması..

 Kendisi de Tarsus’lu ve bu kenti bizden daha iyi biliyor.Bu kentin de ilk önce büyük bir otele ihtiyacı var.

***

Bugünlük bu kadar.

Herkese yeni haftanın sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirmesini diliyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI