::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

BİZ ÜŞÜMÜYORUZ YA ONLAR ÜŞÜYORSA

24 Şubat 2021 Çarşamba 10:39

Kış geldi   mi, aklıma üşümek ve üşüyenler, sokakta kalanlar gelir.

Evi, yeri yurdu, kalacak damı olanlar kışın üşümez, yazın terlemez.

Ama özellikle de şu kış aylarında evi ve kalacak yeri olmayanlar ne yapıyor, sabahı  nasıl ediyorlar diye hiçdüşündünüz mü?

Bugünlerde sokak hayvanlarını düşünürken, onlar kışın donmasın, karnı aç kalmasın diye düşünürken elbette yaratılmışların en şereflisi insanları da düşünmek durumundayız.

Bu konuda devlet yetkilileri de konuya el atıp,         ülkemiz genelinde sokakta kalan, kar kış kıyamette  sıcak bir yuva özlemi çekenlere tüm imkanlarını seferber ediyor. Konu kanıda Valilikler ve kaymakamlıklar bilgilendirilerek sokakta kalmışlara, evsiz yurtsuzlara devletin şefkatli kollarının uzatılması sağlanıyor.

Bu kapsamda Tarsus’ta da sokakta kalmışlara  devletin sıcak kolları uzatıldı.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun önderliğinde bu kentte sokakta kalmışlar sıcak bir yuvaya kavuşturuldu.

Kaymakam Otcu ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdrürü Ahmet Sarman,  Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Emniyet Müdürü Ercan Elbir’in el birliği yapmasıyla   sokakta kalmışları tesbit edip onları  kışın soğuktan korumak için  otellerde ve Öğretmenevinde misafir etmeye başladılar.  Bu kapsamda, daha önce olduğu gibi Polis,  bir yardım eli oldu  zorda kalmışlara .. Onlara yardım eli uzattı. Bendeniz de çevremde tanıdığım, bildiğim, gördüğüm kadarıyla üç vatandaşımızın isimlerini verdim. Sağ olsun, Tarsus Emniyet Müdürlüğü ekipleri anında bu isteklerimizi görev addedip belirttiğimiz adreslerdeki yardıma muhtaç insanları sıcak yuvaya kavuşturdu. Bu çalışmaya  adlarını saydığım protokol mensupları ile birlikte destek veren  tüm Polislerimize, komiserlerimize de teşekkür ediyorum.

Son bir haftada bir Ömer, bir Selah, bir Recep’in durumu sıcak yuvaya kavuşturularak iyileştirildi. Don olaylarının yaşandığı, soğuktan  hava sıcaklığının  geceleri sıfırın altına düştüğü bugünlerde bu üç vatandaşımız gibi sayıları 10’u geçen vatandaşlarımıza  devlet şefkat kollarını uzattı.

Kimisi Öğretmenevinde, kimisi özel otellerde  ağırlanarak geceleri sıcak bir yatak içinde uyumaları sağlandı.. Midelerinin sıcak bir çorba görmesi temin edildi. Kıyafetleri eski ve kötü olanlara kıyafet yardımları yapıldı.

Benim ve bazı  hemşehrilerimizin sokakta, orda burada görüp durumuna üzüldüğü bu garibanlara devletimizin sahip çıkması gerçekten güzel. Elbette devlet milleti için var. Sokakta, karda kışta dışarıda kalmışlara   hepimizin elbirliği yaparak el uzatmamız gerek.

 bu kapsamda Kaymakamıımız Kadir Sertel Otcu’nun çağrısı ile sizlerinde çevrenizde sokakta kalmış kişiler varsa bunları kaymakamlık ve Vakfın  0324 6139820, 0324 6147040 ve 0324 613 5591 nolu telefonlara bildirmenizi istiyoruz.

Bugüne kadar bu çalışma kapsamına alınan kardeşlerimiz içinde evsiz olanlara hayırseverlerinde sahip çıkmasını,  oturmadığı evi olanların bunlara tahsisinde ve işadamlarının da bu gibi insanlara iş vermesinde öncü olmalarını  bekliyoruz.

Bu insanlar bizim insanlarımız.

Onların kışın üşümesi, bizim vebal altında kalmamıza neden olur.

Ne demişler..

Komşusu aç ve açıkta iken  birilerinin tok ve sıcacık yataklarda yatması makbul müdür?

Biz üşümüyorsak, karnımız toksa..

Bu kentte sokakta kalıp üşüyenlere, karnı aç olanlara elbirliği ile destek olmalıyız.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI