::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

BU KENT ÖNCELİKLE İL OLMALI

29 Ocak 2020 Çarşamba 10:33

Tarsus’ta geçtiğimiz  yılın 31Mart’ında yapılan yerel seçimlerde göreve gelen Tarsus  Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan’ı  MEDYAD (Tarsus Medya Mensupları Derneği) olarak ağırladık.

Başkan Bozdoğan’ı seçim öncesi de davet etmiştik, seçimden sonra da bir kez sabah kahvaltısında ağırladık MEDYAD  Basın merkezinde..

Bu gelişinde yine başkan Okan Çalışkan ve  yönetim kurulu üyeleriyle diğer gazeteciler tarafından Bozdoğan’ı karşıladık. Kendisi ile birlikte Belediye Basın-Yayın ve Halkla ilişkiler  Müdürü Ali Haydar Ölmez,yine Basından  Tolunay duman ve Ersoy Yalçın da aramızdaydı.

Başkan, MEDYAD’da gazeteci arkadaşların sorularını cevaplandırdı. En kıdemlimiz Sabah eski muhabiri  Merih Özyaşaroğlu abimizdi. Onun ekürisi olan Mehmet Yaşot abimiz 26 Aralık 2019 tarihinde vefat ettiği için aramızda yoktu. Ama kendisini anarak, adını  yadederek dualarımızla aramızdaymış gibi davrandık. Yaşot baba aramızda olsaydı,  Başkan Bozdoğan’a Tarsus’un menfaatine neler sormazdı ki?

 “Tarsus ortak paydasında hepimiz bu kentin gelişmesi ve sorunların çözümü için çalışıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Bozdoğan’a gazeteciler olarak bizler     ülkemizde Elazığ-Malatya hattında yaşanan       deprem sonrası büyük hassasiyet gösterdiği için teşekkür ettik.

 Başkan da, bu depremde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza  Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Belediye olarak Tarsus halkı olarak bu depremde  ivedilikle üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Halkımız, Sivil toplum kuruluşları ve belediye olarak  yapılan ve toplanan yardımları acilen  deprem mahallindeki insanlara ulaştırdık. Halkımız çok duyarlı ve dayanışma içinde. Herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Sorularımıza verdiği cevaplarla olsun, kendi görüş ve düşünceleri ile olsun, başkan Bozdoğan birçok konuda bilgi verdi.

Tarsus insanı yardıma  ihtiyacı olanlara  ve zor durumdakilere karşı, hassas; yardımsever ve duyarlı. Başkan Bozdoğan, bu kentte birde Tarsus kent kültürünü yerleştirmek  için çaba harcıyor. Elbette bu kent kültürünü yerleştirip kentimize sahip çıkmalarını sağlarsak daha çok  başarılı oluruz.

Bu kentte şu anda en büyük sorun Trafik ve işsizlik..

Yeni otoparklar açmak için çalıştıklarını belirten Bozdoğan, bunu nasıl başaracak bilmiyorum ama çok katlı otoparklar sanırım sorunun çözümünde rol oynayacaktır. Birde işsizlik bu kentin en büyük kanayan yarası. Başkanda bunu biliyor. Bugüne kadar 10 ayda 10 binden fazla insan iş için belediyenin kapısına dayanmış. Bunları belediyeye alıp çalıştıracak imkan ve şartlar yok. O nedenle başkan şirketler kurduruyor, yeni kooperatifler kurduruyor ki, bu kurulan şirket ve kooperatifler üretime ve işsizliğe çare olsun. Ben şahsen bu şirket ve kooperatif olayından umutluyum.

Tabi bu kentte çözülmesi gereken sorun çok. Bunları da dile getirdik sohbetlerimizde.

Ama ne yaparsak yapalım, hangi işe el atarsak atalım, Ankara’da siyasi sahibimiz olmazsa hep önümüze engel çıkıyor.

Tüm sıkıntıları giderebilmek ve çareler bulmak için tek yol var.

Tarsus’un il olması. Başkan Bozdoğan’da göreve geldi geleli bunu dillendiriyor.. Ama kimse kendisine destek vermiyor ve sahip çıkmıyor.

Oysa Tarsus’lu kent bilincine ulaşsa, bu kentin  geleceğini düşünce, bu il olma konusuna destek çıkar. Çünkü Tarsus’un kurtuluşu için il olmaktan başka çözüm yolu yok.

Tarsus il olmak zorunda..

Siyasilerde Tarsus’u il yapmak, il hakkını vermek zorunda.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI