::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

BU NASIL İŞTİR?

11 Ağustos 2021 Çarşamba 09:08

İnsanlara akıl erdirmek zor. Gerçekten zor.
Bir insan bugün bir yerde yarın başka bir yerde.

Mesela bir dönem MHP’de belediye Meclis üyesi iken, şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesinde güzel bir görevde. Olur mu, olur..

Allah’ım nasıl bu iş?

Bakın görün. Bir MHP; bir CHP.. Ya da başka bir partide.. Bu kadar basit.

*****

Geçtiğimiz günlerde Tarsus İdmanyurdu’nun bir önceki dönem Başkanı  SERHAT SERVET  DÖVENCİ ile Tarsus Belediye Başkanı HALUK BOZDOĞAN bir araya gelmişler.

Bozdoğan,  Servet bey TİY kulüp başkanıyken telefonuna çıkmıyordu.. Servet beyin TİY için maddi çok katkısı oldu, sonra başkanlığı bıraktı. Geçtiğimiz hafta sonu idi. Bozdoğan,  TİY eski başkanı SERVET bey ile oturup barajda yemek yediler.

Ne diyelim? Afiyet olsun.

Bozdoğan  başkan çoğu kişinin telefonuna çıkmaz, randevu vermez.. Ama canı isteyince de  istediği kişiye vakit ayırır , yemek bile yer..

NOKTA

xx

Ben her zaman söylerim.

Bu şehirde ne yazarsan yaz, kimsenin umurunda değil.
Şehrin sorununu yada menfaatine bir yazı yazarsın etkilisinden, yetkilisinden,  siyasetçisinden ses çıkmaz. Bana göre en iyi hakem vatandaştır. Zamanı gelince  vatandaş sandıkta  görevini yerine getirir.

Şu anda Tarsus’ta en çok gündem olan kişi Yerel yönetimlerden sorumlu olan belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN’dır.

Herkes Başkan Bozdoğan’ı konuşuyor.

Ne konuşuyorlar bilmem. Kendileri araştırsın..

Biz belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN için seçilmeden önce de sonrada sayfalar dolusu yazılar yazdık. Ses çıkmadı.

“AMAN DOKTOR CANIM DOKTOR” diye yazılar yazdık, yine ses çıkmadı.

Bende bırakayım yazı yazmayayım diyorum. Ama okurlar bırakmıyor.

Bana çok telefon  geliyor, çok e-mail atan oluyor, anlatamam. Aman Mustafa bey, şunu da yaz, bunu da yaz diyorlar.

xx

TARSUS  OSB!

Bundan bir müddet evvel Sağlıklı  bölgesine kurulan Tarsus  OSB’den bahsettim.

Belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN OSB ‘yi  ve Tarımı çok seviyor.. Bunlar güzel.

Biliyorsunuz,  bu sanayi bölgesinden Tarsus Belediyesi 100 dönüm yer aldı. Az bir para ödendi.   Aradan zaman geçti. İlgili kuruluş olan Tarsus OSB yönetimi kendilerine ödeme yapılmasını istedi. Aradan biraz daha zaman geçti, Tarsus Belediyesi  “Para ödeyemiyoruz, size geri devredelim” diye cevap verdi. Sonra 100 dönüm yer  iade edildi.

Bu da Tarsus OSB’nin işine geldi. Burası 100 TL’ye devroldu, sonra 325 TL’ye başkasına  sattılar.

Birde kendisi belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN olarak OSB’nin yönetiminde .   Kendisinin 3 katı fiyata da Tarsus OSB  başka kuruma anında satıyor.

Burada o kadar çok yer isteyen var ki. Ben TSO başkanı ve Tarsus OSB yönetim kurulu başkanı  RUHİ KOÇAK ve ekibini kutluyorum.

Tarsus belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN, “Biz müteşebbisiz diyor, ama hazır yeri almaktan vazgeçiyor, iade ediyor.

Neresinden bakarsanız bakın. Yarın bir gün burası bölgenin ve Türkiye’nin en büyük OSB’si olacak. Burası 5200 dönüm olarak alındı  ve daha sonra genişleme imkanı var. Bölgeyi bırakın Türkiye’nin en büyük Organize Tarım Sanayi bölgesi olacak. Böyle bir yeri bile sevgili belediye başkanı Haluk Bozdoğan devretti gitti.

Ben bunları hatırlatıyorum.

Elbette ticarettir, belediyenin işine gelmez devredebilir. Sevgili başkanın takdirine kalmış bir durum.

Kendisi dün, Mersin-Tarsus OSB elden gitti diye bahsederken, bugün Tarsus OSB’den kendisi ayrılıyor.

Bir şey diyemem… Yetki elinde..

xx

HUZURKENT!..

Sevgili başkan BOZDOĞAN, Huzurkent’in elden gittiğini anlattı. O zamanın başkanı MUSTAFA AKGÜL, milletvekili SAFFET BENLİ, imzayı attı. Huzurkent elden gitti. Bas bas bağırdım sesimi duyan olmadı, kimse destek çıkmadı.

1968 yılında  kurulan ve Nacarlı köyü arazisine dahil olan arazilere kurulduğu için  Tapuda Nacarlıya kayıtlı olan huzurkenti biliyorsunuz.  Huzurkent’te  50 bin nüfus var. Ama orası Tapuda bile Nacarlı diye geçer. Buna rağmen biz HUZURKENT ELDE KALSIN diye uğraştık. Olmadı.

O zaman Huzurkentliler Adliyeye, kaymakamlığa, belediyeye, Tapuya; nüfusa Tarsus’a geliyordu. Alış verişlerinide Tarsus esnafından yapıyordu.   Maalesef  artık hepsi Mersin Akdeniz’e gitti. Tabi Tarsus-Mersin OSB ‘de beraberinde gitti. O  zaman Tarsus Vergi Dairelerine kayıtlı  yaklaşık 100  işyeri  Mersin’e geçiş yaptı.  Yine TSO’ya bağlı olanlarda gitti. Tarsus’a 7 km, Mersin’e 20 km uzaklıkta olan bu yer elden gitti.

Tarsus Belediye başkanı sayın  HALUK BOZDOĞAN!. Huzurkent’in geri alınması konusunda ne yapıyorsan yap, bizde geri almamız için destek verelim.

Biz Tarsus türküsü çığırırken  sesimizi duyan olmadı. STK’larda, siyasilerde, esnaflarda herkes sessiz kaldı o dönem. Hala da  sessizler. Başkan, gelin bu bayrağı taşıyın biz senin arkanda olalım.

Gücümüzün yettiğinde destek verelim. Bu Huzurkent ile ilgili sayfalar dolusu yazı yazsam bitmez.

xx

SAYIN VALİM!

Nereden nereye geldik değil mi?

Tarsus’un Ankara’da siyasi sahibi yok diyoruz. STK’lar siyasi parti temsilcileri bir araya gelse büyük işler yaparız.

Mesela yeni Hastanenin girişi konusu.. D-400 karayolunda hastane mevkiinde çok kazalar oluyor. Orada kavşak düzenlemesi hatalı diyoruz.

Sayın valimiz ALİ İHSAN SU’NUN DİKKATİNE SUNUYORUZ..

Sayın Karayolları yetkililerine de hatırlatıyoruz. Burası ucube gibi duran bir göbek oldu.

Burası normal bir yol değil. Burası D-400 karayolu. Mersin limanından çıkan tüm  ağır tonajlı araçlar buradan geçiyor.  SAYIN VALİM..

Bu konuyu irdelemenizi ve gereğinin yapılmasını Tarsus halkı istiyor. O yolu zatıalinizde görmüştür. Yarın bir gün orada dev bir sağlık tesisi  açılacak. Oradan ambulanslar hızla dönerken kazalara sebebiyet verebilir.  Kazaların olmaması için , canların yanmaması için bu hatırlatmayı uygun gördüm.

Mersin bölgesini karış karış geziyorsunuz. Tüm icraatları yerinde  görüyorsunuzdur. Geçen haftaki yangınlarda görevinizi yaptınız, yangın mahallerinde  sabahlara kadar halkın yanında oldunuz.  Emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun..

Bizim de D -400 karayolundaki hatalı kavşağı bir inceletirseniz seviniriz. Şimdiden bunun için teşekkür ediyoruz.

xx

BUGÜNLÜK BU KADAR DİYOR SELAM VE SEVGİLER SUNUYORUM.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI