::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

ÇALMAYACAĞIZ, ÇALDIRMAYACAĞIZ

15 Nisan 2019 Pazartesi 10:08

Geçtiğimiz gün  mesai  günleri dışında yapılan meclis toplantısındaydık.

Kimse işinden gücünden olmasın diye bu kez meclis Cumartesi günü toplandı.

Çiçeği burnunda yeni Belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN ilk meclis toplantısını Cumartesi günü yaptı. Açılışta şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, ardından istiklal marşı söylendi.

MECLİS ÜÇ SAAT SÜRDÜ

Belediye Başkanı Dr. HALUK BOZDOĞAN, ilk meclis toplantısında dersine iyi çalışmış bir görüntü sergiledi. Başkan’ın ilk meclis toplantısı olmasına rağmen mevzuata hakim, grubuna hakim idi.. O kadar mütevazi, o kadar güzel bir söylemle meclisi yönetti ki tarif edemem.

Ben yıllarca Belediye Meclis toplantılarını izleyen biriyim. Bu sefer Belediye Başkanı Dr. HALUK BOZDOĞAN göreve başlamasından sonra ilk kez Meclis toplantısını yönetiyordu. Ama güzel bir yönetim sergiledi.

Kimseyi kırmadan, incitmeden bir yönetim sergiledi. Kendimi o an sanki TBMM'deymiş gibi hissetim.

En güzel   sloganı neydi biliyor musunuz?

“Ben rozetimi çıkardım,  artık tarafsız olarak bu kentin belediye başkanıyım”

YEMİN ETTİLER!

Tarsus Belediyesinin yeni dönem seçilen  belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN  ve ardından 37 Meclis üyesi teker teker kürsüye gelip yemin etti.

Sonra seçimlere geçildi. Seçimlerin çoğunda CHP grubu ağırlıklı olarak komisyonlar da görev aldı. Bu komisyonlarda görev alan meclis üyelerinin isimlerini gazetemizde yazdık, diğer sütunlarda okuyabilirsinizsiniz.Gruplar adına Meclis üyesi Av. OZAN VARAL çok güzel ve yapıcı bir konuşma yaptı.. Varal alkış aldı. Bütçe üzerinde açık konuşmayı GÜRBÜZ GÜNAŞTI yaptı. Günaştı eksiklikleri söyledi.

NÜKHET KOÇ ÇELİK de bir evvelki denetim raporuyla ilgili görüşlerini söyledi.

Geçici olarak Meclis başkanlığına teamül gereği  Belediye Başkanı Dr. HALUK BOZDOĞAN yerine Meclis üyesi ALİ UYAN yönetti. Uyan kendini siyasette çok iyi yetiştirmiş ki tarif edemem.

Güzel bir ses tonuyla gönülleri okşadı. Siyasette böyle güzel konuşmalar çok az olur. Bütçenin onaylanmasından sonra tekrar   Meclisi yönetme işini Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a devretti.Meclis salonunda hınca hınç dolu bir kalabalık vardı.   Alkışlar güzel. Slogan yok. Herkes başka şeyler bekliyordu. Ama  kötü bir şey olmadı, Meclis oturumu çok güzel geçti. Bunda  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın ve meclis üyelerinin katkısı büyük. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

TAT VE YILDIZ

Cumhur ittifakından MHP adına Mahmut Tat ve  Ak Parti adına Mehmet Yıldız da   birer konuşma yaptılar.

MHP'li Meclis üyesi Mahmut Tat “Yeni seçilen belediye başkanına ve yeni meclis üyelerine görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Yerel yönetimler halka yerelde hizmet veren birimlerdir.Bu meclisin çalışmalarının Tarsus'un gelişimine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Bu meclise, bu kentte yaşayanların birbiri ile daha barışık yaşamaları için büyük bir görev düşüyor. bu kentte işsizliğin azalmasına ve yatırımların  artmasına katkı sunarız” dedi.

Ak Parti Belediye Meclis üyesi  Mehmet Yıldız da yeni meclisin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek “Tarsus'un yararına ve olumlu olacak hizmetlerde destek vereceğiz” dedi. Yıldız “Tarsus'ta yaşam koşullarının ve yaşam kalitesinin yükselmesinden yanayız. Seçimlerde ortaya çıkan Tarsus halkının iradesine saygı duyuyoruz. bu kentin ve bu kentteki esnafların sıkıntılarını biliyoruz. Bu nedenle olumlu ve kentin yararına hizmetlere destek vereceğiz “ diye konuştu.

         MECLİS ÜYELERİNE TAM NOT

Yeni Meclisin ilk toplantısında tüm meclis üyeleri  görevlerinin ve sorumluluklarının bilinci ile alınan kararlara katkı sağladı. CHP Belediye Meclis grubu başta olmak üzere Cumhur ittifakı Meclis üyeleri de olumlu ve yerinde konuşmaları ve tavırları ile yapılan toplantının sıcak bir ortamda geçmesine katkı sundular. Hepsine bende teşekkür ediyorum.

 

BOZDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Dr. HALUK BOZDOĞAN'da Yeni seçilen  meclis üyelerine teşekkür etti.  Tat ve Yıldız'ın yapıcı konuşmalarına teşekkür etti.

Bozdoğan “Biz ne çalarız nede çaldırırız. Ne yeriz nede yediririz. kimseye tavizimiz olamaz” dedi. Bu sözleri büyük bir alkış aldı.

Herkese eşit muamele. Herkese eşit hizmet. Kimse bizden eşit hizmetten başka bir şey beklemesin” dedi. Yine salondan büyük alkış aldı.

Dedim ya! Dr. HALUK BOZDOĞAN kendini iyi yetiştirmiş, dersine iyi çalışmış ki, tarif edemem.

Bence bu ilk meclis toplantısına katılan herkesten tam not aldı. Bozdoğan'ın mütevazi davranışı ve yapıcı konuşmaları ile gerçekten salona hakimdi. ”Asla çalmayacağız, çaldırmayacağız” diye konuşması Meclisin ve Tarsus'un gündemi oldu.

Herkes Dr. HALUK BOZDOĞAN'dan  çok şey bekliyor. Bende Bozdoğan'ın herkesin başkanı olacağına ve  tarafsız hizmet edeceğine inanıyorum. kendisi geçen Cumartesi günü bu  görüntüyü çizdi. Allah gönlüne göre versin. Allah yar ve yardımcısı olsun.

Ben toplantının ve toplantıda alınan kararların memleketimize, Tarsus'a hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Başta Belediye Başkanı DR. HALUK BOZDOĞAN olmak üzere, CHP, MHP, Ak Parti Cumhur ittifakına teşekkür ediyorum.

Allah'tan meclisimize kolaylık ve başarılar vermesini,  böyle güzel ve olumlu kararlar almalarını  temenni ediyorum.HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI