::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

CAN'I ALKIŞLIYORUM

10 Ağustos 2017 Perşembe 11:36

Tarsus'ta göreve geldiği günden bu yana halkla ve esnaflarla iç içe olan Tarsus  Belediye Başkanı Şevket Can'ı alkışlamak gerek.

Göreve geldiği günden beri esnaf babası  olarak tanınan  Başkan Can, esnafların yanısıra oda başkanlarını da dinliyor. Zaman zaman muhtarlarla olduğu gibi oda başkanları ile de bir araya gelen  Belediye Başkanı  Şevket Can'ın en çok önem verdiği konulardan birisi Kemalpaşa Sanayi Sitesi idi.  Böylece burada 157 esnaf ve sanatkara dükkan yaptırılacak.

Kolay değil, her dönem böyle 150-160 yeni işyeri ve sanayi sitesi yapılmış olsaydı, şu anda Tarsus'ta sanayi sitesi eksiği kalmazdı.

Ama  Belediye Başkanı Şevket Can, göreve geldiği günden bu yana sürekli esnafların sorunlarını dinledi. Daha önceden alınmış  arsaları, çok cüzi bir fiyatla esnaflara sattı.  Bugünlerde Kemalpaşa'ya yeni sanayi sitesi yapılıyor. Bu çalışmalar Türkiye’ye örnek gösterilecek bir çalışma.

Bu iş dışarıdan gazel okumaya benzemez.

Her zaman esnaflarla, vatandaşlarla, muhtarlarla iç içe olan; herkesin derdini dinleyen Belediye Başkanı Şevket Can, şu anda unutulmayacak bir hizmete daha imza atıyor.

Tabi geçmişte, Tarsus Belediye başkanı olan şimdiki Mersin Büyükşehir belediye başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da emeği var.

Sürekli olarak Büyükşehir  Belediyesi ile koordineli çalışan Can başkan, MESOB başkanı Talat  Dinçer'in de katılımı ile bugün bir temel atma töreni yapacak. Bu  hizmet küçük  değil, Türkiye'ye örnek gösterilecek bir hizmettir.

Bu önemli hizmet biriminin temeli bugün saat 17.00'de gerçekleşecek.

Aynı yerde daha önceki yıllarda başkan  Kocamaz da, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  olmadan oraya bir sanayi sitesi daha yaptırmıştı. Şimdi bu hizmetin devamını ise yeni belediye başkanı Şevket Can yapıyor.

Bu nedenle Belediye Başkanı Şevket Can'ı kutluyorum.

Burada yeni işyeri sahibi olacak olan 157 esnaf kardeşimiz heyecanlı ve mutlu. Onların heyecanını anlıyorum. Ben birçok esnafla va Madeni Sanatkarlar Odsaı başkanı Kpalan Kiltaş ile görüştüm. Kaplan Kiltaş, “Belediye Başkanı Şevket Can'a ne kadar teşekkür etsem azdır. Kendisinin her zaman biz esnaflara kapısı açık. Bu nedenle kendisine açıkça esnafım adına teşekkür ediyorum” diyor.

Ne kadar yazsam, anlatsam bu olayı  sayfalar almaz.

Çünkü ben de bu gibi hizmetleri ilgi ve merakla izliyorum. Düne kadar kentin dört bir yanında mahalle aralarında demirci, hurdacı, marangoz gibi işyerleri artık yeni sanayi sitelerine taşınınca kentimiz daha modern hale gelecektir.

İşte modern belediyecilik budur.

Sayın Belediye Başkanı Şevket Can kardeşim sana ve ekibine buradan teşekkür ediyorum.

İnşallah bu tür hizmetlerin devamı gelecektir. İnşallah Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz'ında bu gibi hizmetlere katkısı olacaktır. Böylece Can başkan yine Can olacaktır.

Yeni temeli atılacak Kemalpaşa Sanayi sitesinin tekrar kentimize, halkımıza ve esnaflarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI