::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

CİĞERLERİMİZİ YAKANLAR

14 Ekim 2020 Çarşamba 14:00

Bugünlerde her ne hikmetse birden bire orman yangınları başladı.

Bir bakıyorsunuz Akdeniz’in en güzel ormanları yakılıyor.

Bir duyuyorsunuz yangın Ege’de yeni bir cephede devam ediyor.

Bir bakıyorsunuz burnunuzun dibinde.. Hem de Tarsus’ta Karabucak Ormanları yakılmış.(!)

Yakılmış diyorum, çünkü bu orman yangınlarının birden bire yurdun dört bir yanında aynı gün ve saatlerde çıkması normal değil. yapılan araştırmalarda da zaten  bu orman yangınlarının kasıtlı çıkarıldığı,  yani sabotaj olduğu ağırlık kazanıyor.

Bunun dışında birde malum terör örgütü, bu orman yangınlarını kendilerinin çıkardığını belirterek vahim olayı marifetmiş(!) gibi üstleniyor.

Bu terör örgütünün niyeti belli. Amacı belli. Bunlar vatan , millet, bayrak düşmanı. Bunlar bölücü ve insanlık dışı canice işler yapmayı kendilerine hak (!) görüyorlar. Aslında bunların insanlıkla bağdaşır yanları yok.

Askerlerimizi,  polislerimizi, öğretmenlerimizi ve sivil halkı hunharca katleden bu malum terör örgütünün ormanları yakması bile  kendilerince normal. Bize göre anormal ve insanlık dışı olan bu vahşice  eylemler ne yazık ki bugünlerde ülkemizin ciğerleri dediğimiz ormanlarımızı hedef almış.

Önceki gün Tarsus Karabucak Ormanı Kulak köyü yakınlarında çıkan orman yangınını haber alınca gazetemiz yazı işleri müdürü Ahmetk Can Erdoğan ile birlikte olay mahalline gittik.

Aman Allah’ım, başımızı nereye çevirsek, o bölge yanıyor! Bunun mümkünatı yok. Olamaz böyle bir şey. Böyle bir şey ancak sabotaj ve kasıtlı olarak yangın çıkarmakla olabilir. Bulgularda zaten bu yönde… Orman yangınında ilk etapta köylülerin ve orman görevlilerinin eldeki malzemelerle başlayan yangın söndürme çabalarına tanık olduk. hepsi de kendi canları yanıyormuşçasına o güzelim ağaçları  alevlerden koruma ve yangının daha ilerilere sıçramalısını önleme telaşı içindeydiler. Sonda  Diğer yangın söndürme ekipleri ve arazözler geldi, su taşıdılar yangın mahalline. Çok şükür Tarsus’taki  bu vahim olay 5-6 koldan ekipler çalışarak bir günde söndürüldü.

Ama Hatay’daki yangın çok daha büyük ve vahimdi.  İskenderun başta olmak üzere 3 ilçeye sıçrayan ve geniş bir alanı kaplayan orman yangınında Hatay büyük tehlike atlattı. Çünkü oradaki yangın yerleşim alanlarına da sıçradı ve insanların can havliyle büyük korku yaşamalarına evlerini terk etmelerine neden oldu.

Tarsus ile birlikte Hatay’a, İzmir’e, Muğla’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ormanı yakan teröristleri kınarken herkesi ormanın bekçisi olmaya davet ediyorum. Ormanı ve orada yaşayan tavşan, kuş, karınca, kaplumbağa gibi canlıları diri yakanları lanetleniyorum.

XX

MUHTARLARDAN BİR ÖNERİ

Orman yangınları Tarsus’ta da büyük üzüntü yarattı. Haliyle insanlar bu olayların terör örgütlerince çıkarılması ile  daha çok üzüldüler. Bu üzülenler arasında  Tarsus ve Çamlıyayla  Muhtarlar Derneği yönetim ve üyelerinden ilginç bir teklif geldi.

Derneği ziyaret eden MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek’e ilginç bir istekte bulunuldu.

Milletvekili Şimşek  ile görüşen Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci Güllü ve Muhtarlarımız topladıkları imzalar ile  Ormanlarımızı yakanların idam edilmesini istediler. bu  imzaları ve dosyayı Milletvekili Şimşek’e verdiler.

Şu an Türkiye’de idam cezası yok.. İdamın’ın geri gelmesi için siyasilere görev düşüyor. terör olayları, kadın ve çocuklara tecavüz ve tecavüz sonrası öldürme olayları,  vatan hainleri gibi suçlulara idam isteniyor. Bunun gelmesi TBMM’nin işi. Ancak Orman yakanlara ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne kastedenlere kadın ve çocuklara tecavüz edip öldürenlere daha ağır hapis ve hücre cezaları verilebilir.

Allah hepimizi iyiliklerle, güzelliklerle ve iyi insanlarla karşılaştırsın. Hepimizi beş odaklarından ve –kötülük düşünenlerden uzak eylesin.

 

xx

CUMHUR VE MERYEM TÜRKMEN’İN ACI GÜNÜ

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası eski başkanlarından Cumhur Türkmen'in kayınvalidesi, Kızılmurat Mahallesi Muhtar Adayı ve Gizli Bahçe işletmecilerinden Meryem Türkmen ve Mukaddes Sarı'nın kıymetli anneleri Aşure BALDIR hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Alibeyli Köyü'nde toprağa verilen merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI