::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

DARISI TARSUS'TAKİ HASTANEYE

06 Şubat 2017 Pazartesi 08:56

Sağlık açısından bölgemiz bir hayli atak ve yeni tesisler kazanmakta.

Bunun en son örneği ise, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan Mersin Şehir Hastanesi'nin  açılmasıydı.

Haftalar öncesinden  hazırlıkları yapılan  yeni Şehir Hastanesinin açılışına Mersin'in yanısıra, başta Tarsus'tan olmak üzere otobüsler dolusu insan giderek katıldı. Ulusal TV ve Gazetelere reklamlar verildi. Yerel basın es geçildi.

Sonunda büyük gün geldi çattı.

Ve 3 Şubat 2017 Cuma günü itibariyle Mersin Şehir Hastanesi törenle hizmete acıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da  , Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'da  katıldı.

Türkiye'de bir ilk olan Mersin Şehir Hastanesi Tarsus'tan Anamur'a kadar dahil tüm  Mersinlileri en iyi şekilde ağırlayacaktır. Üstelik burası Sağlık turizmi açısından da oldukça önemli bir hizmettir. Yine Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan Mersin Şehir Hastanesi Toroslar Bölgesine  hareketlelik kazandıracaktır. Bu hastanenin arazisini Toroslar Belediyesinin  ücretsiz tahsis etmesi ne kadar anlamlıdır. Keşke 5 yıl önce yapılması planlanan Tarsus Yeni Devlet Hastaseninin yapımında da bu tür özveriler yaşanmış olsaydı da, bizim de hastanemiz şimdiye çoktan bitmiş olsaydı!.

 Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in güzel ve kaliteli hizmetlere layık bir şehir olduğunun altını çizerek, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan Mersin Şehir Hastanesi'nin Mersin'e kazandırılmasından onur duyduğunu söylemekte. Ve demekte ki;  “Öncelikle böyle hayırlı bir hizmetin Mersin'imizde açılıyor olmasından onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Mersin gerçekten çok güzel ve kaliteli hizmetlere layık bir kent. Türkiye'de bir ilk olarak açılan bu hastane inşallah Mersin'de yaşayan tüm insanlar, bölge insanları ve sağlık turizmi kapsamında yurtdışından gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacak. Mersin Adana'dan Antalya'ya kadar dinlerin, dillerin ve kültürlerin buluştuğu noktadır. Mersin'de yaşayan insanların ülkenin birlik ve beraberliğine katkı sunması hepimiz için çok değerli ve örnek alınacak bir tutumdur. Bu güzel eserin Mersin'e kazandırılmasında emeği geçen başta cumhurbaşkanı ve başbakanımız olmak üzere en üst düzeydeki kişiden işçisine kadar herkese çok teşekkür ederim”

Evet.. Yapılan hizmetler güzel. Mersin Şehir Hastanesi çevresinde  yol ve peyzaj çalışmalarını da  Mersin Büyükşehir Belediyesi yapmış. Bu nedenle Başbakan Binali Yıldırım da Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a  teşekkür etmekte.

Yine so teknoloji cihazlarla donatılan ve 5 yıldızlı otel konforunda yapılan bu yeni hastanede yaklaşık 5 bin kişi istihdam ediliyor. Bir ve iki kişilik yatakları, 51 ameliyathanesi, 210 yataklı yoğun bakım ünitesi, 230 poliklinik odası, 12 bin poliklinik hasta kapasitesi, 3 bin 858 araçlık otoparkı ve helikopter pisti bulunan hastane, aynı zamanda bölgenin sağlık turizmine de ev sahipliği yapacak. Yataklı hastaların yerleştirildiği ve ameliyatlara başlanan Şehir Hastanesi'nde bugünden itibaren ayakta tedavi hizmeti de başladı.

SONUÇ OLARAK

NE İSTİYORUZ?

Yazımızın burasına kadar anlattıklarımız  bölgemizin ve Tarsus ile Mersin'in sağlık açısından güzel bir tesise kavuşmuş olmasıdır.

Hizmeti kim yaparsa yapsın olumlu ve yerindeyse biz takdir eder, destekleriz. Gerekirse alkışlarız da.. hem de partisine, hüviyetine, kimliğine bakmadan yaparız bunu.

Şimde geriye dönüp son 5-6 yıl öncesinde yapımı düşünülen ve projeleri çizilen Tarsus yeni Devlet Hastanesi  bazı siyasilerin çekişmesi ve inatlaşması yüzünden atıl kalmıştır. Proje iptalleri ve hazırlanan ödeneğin TOKİ tarafından kullanılamaması sonucunda geri gitmesiyle, bugün dimdik ayakta olacak olan Tarsus Yeni Devlet Hastanesinin yerinde yeller esmektedir.Hala Tarsuslular eski iki Devlet hastanesinin eline bakmakta, bu yetersiz hastanelerde şifa aramaya çalışmaktadır. Oysa Mersin Şehir Hastanesinden 4-5 yıl evvel yapılıp bitirilmiş  olması gereken Tarsus Yeni Devlet Hastanesi bugün yapılıp, bitirilip hizmette olsa bugün bizler Tarsus'ta sağlık açısından hiç endişe etmeyecektik. Ama elimizdeki kuşu uçurunca ve avucumuzu yalayınca ister istemez Mersin'e açılan Yeni Şehir Hastanesiyle avunup teselli buluyoruz.Sonuç olarak bizler  her halukarda Yeni Devlet Hastanemizi istiyoruz.Belediye Başkanı Şevket Can'ın dediği gibi..Hastane ister eski yeri olan 82 Evler'deki araziye yapılsın, isterse  yayla yolunda yukarı bir kesime yapılsın. Yeterki bir an önce yapılsın.Tarsus bu hizmetleri hakediyor. Bu hakkımızı da sonuna kadar istiyoruz. Bunun başka izah tarzı yok!..

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI