::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

DERNEKTE 197 ÇOCUĞUN DUASI

09 Ocak 2019 Çarşamba 13:26

Tarsus Yeşil Mahalle (Musalla) Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel hale getirdiği öğrencilere yemek ikramını sürdürmekte.

Bu dernek Tarsus’ta en faal çalışan derneklerden biri. Öyle ki, Yeşil Mahalle Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı  Hülya Özkaynar ve Kuzucukları her hafta Perşembe günleri buluşmakta. Yeşil mahallede bulunan okullarda okuyan çocuklara dernek yönetimi öğle yemeği veriyor.

Gelelim 3 Ocak 2019 tarihine..

2019’ un ilk yemeği her Perşembe olduğu gibi 3 Ocak tarihinde  yine verildi.

Geçen Perşembe günü saat 11.50’de evdeyim. Köpeğim Badem dışarıda havlıyor.  Acaba bir ziyaretçim   var. O merakla çıktığımda bir kalabalık öğrenci grubu aralarında coşkulu seslerle evimin önünden geçiyorlardı.

Demek ki Badem o yüzden havlıyordu.

Çocuklar ürküyor, korkuyorlardı. Ama evimden 100 metre ileriye kadar coşkulu şen  bir çocuk kalabalığı vardı.

Çocukları köpekten koruyan mahallenin bakkalına sordum.

“Bu çocuklar nereye gidiyor böyle?”

“Yeşil mahalle derneğine yemek yemeye gidiyorlar”

Bu cevap üzerine bende  Yeşil Mahalle (Musalla) Kültür ve Dayanışma Derneği’ne gittim. Bu dernekte aylardır hatta yıllardır her Perşembe öğrencilere yemek verilir. Bende çoğu kez bu yemeklere davet edilmişimdir.

O gün karar verdim, bende derneğe gidip bu çocukların neşesine ve yemeklerine bir kez daha katılacaktım. Derneğe geldiğimde Şahin mahallesi muhtarı Hüseyin Aydın cep telefonu ile fotoğraf çekiyordu. Dernek başkanı Hülya Özkaynar ise gelen çocuklara tek tek hoş geldiniz diyordu. Hatta bazı öğrencilerin başını okşuyordu.

Hülya hanım beni görünce “Hoş geldin Mehmet abi” diyerek buyur etti.

Tam derneğe girişte Camcı Recai parti oturmuş önündeki kutuda soyulmuş portakalları çocuklara dağıtıyordu..

Masalarda oturan 200’e yakın çocuk ise kendilerine servis edilen yemeği yemeye başladı. Çocuklara lahmacun, ayran ve birde soyulmuş portakal ikram edilmişti. Baktım davetliler arasında birde tanıdık siyasetçi var. CHP eski milletvekillerinden Ali Oksal da oradaydı. Baktım yanındaki delikanlıyı benimle tanıştırdı ve “Bu benim oğlum”dedikten sonra oğluna da beni tanıttı. “Buda bizim gazeteci yazarımız Mehmet Yaşot amcan” dedi.

Bende”memnun oldum oğlum, babanın devamı olmaya çalış” diyerek nasihatta bulundum.

Sonra Hülya hanıma döndüm, onun çabasını  takdir ettiğimi söyledim. Yemege davet edilen çocuk sayısını sordum.

“200 cıvarında öğrencimiz var” dedi.

“kim bu çocuklar”diye sordum.

“Hepsi  de benim çocuklarım, benim kuzucuklarım. İçlerinde Türk,Arap, Kürt, Yörük kökenli çocuklar var. Biz  hiçbir ayrım yapmadan ihtiyaç sahibi çocukları yemeğe davet edip onların tanışmasını ve kaynaşmasını sağlıyoruz”. Bu çocuklar bizim ve ülkemizin geleceği. Bu çocuklara başta insan sevgisi olmak üzere arkadaş sevgisini ve yardımlaşmayı, bayrak ve vatan sevgisini öğretiyoruz”

Bu arada kafama takılan bir soru daha vardı. Hülya başkana onu da sordum.

“Her hafta Perşembe günleri 200 cıvarında çocuğa yemek vermek hayli maliyetli bir iş. Bunun giderini kim karşılıyor”

Bu sorum üzerine Hülya başkan şöyle dedi:

“Bk Mehmet amca hayır işinin reklamı olmaz. Biz hayır yapan, yardım yapanların ismini gizli tutuyoruz. İyilikler gizli olursa daha makbul olur değil mi” dedi.

Bende başımı sallayarak “Evet” dedim.

Oradan ayrılarken Tarsus Yeşil Mahalle (Musalla) Kültür ve Dayanışma Derneği .başkanı Hülya hanıma, eşi Salih beye ve dernek yöneticilerine, hayırseverlere teşekkür ettim.

Ne mutlu böyle güzel ve yararlı işler yapan bir derneğimiz var.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI