::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

DESTEK OLUNURSA BAŞARI KOLAY GELİR

10 Mart 2020 Salı 12:02

Türkiye futbol liglerinin renkli takımlarından olan Tarsus İdmanyurdu, bu yıl TFF 2. lig beyaz grupta mücadele veriyor.

Öyle ki, batık şu anda Mersin bölgesinin profesyonel futbol liglerindeki tek temsilcimiz.  Yılların köklü takımlarından Mersin idmanyurdu’nun yanlış yönetim ve aşırı borçlanma sonucu açılan davalarla sürekli ceza alması ve verilen puan silme ve para cezaları ile alt liglere düşürülmesi sonrasında  başına gelenleri biliyorsunuz.

Süper ligden 2-3 sezon içinde alt liglere düşürülüp en sonunda BAL ligine düşen Mersin İdmanyurdu, yeni bir yapılanla ile geçmişinden arınarak ve yeni bir adla liglere dönmeye çalışıyor. Ve adı da İçelsporla birleştirilip İÇEL İDMANYURDU oluyor. Bu takım şu anda BAL liginde yer alıp 3. lige çıkma mücadelesi veriyor. Görüyorum ki İçel İdmanyurdu’na destek çok. Elbette olsun.

Ama 1923 yılında kurulan ve Cumhuriyetle yaşıt Tarsus İdmanyurdu’na sahip çıkan yok.

Ve bu Tarsus İdmanyurdu halen TFF 2. lig beyaz grupta büyük yokluklara rağmen var olma mücadelesi veriyor. şu an beyaz grupta birincilik şansımız olmasa da play off’a kalarak 1. lige çıkacak 2. takım olma şansımız devam etmektedir.

Kulübün aşında yeni bir yönetim vardır. Dr. Musa Atay ve ekibi, şaibesiz, başarılı olan insanlardan kurulu bir yönetim anlayışıyla sadece Tarsus İdmanyurdu’nu ve Tarsus’u düşünerek görev yapmaktalar. Bu yeni ekip ve takımın başında bulunan eski Galatasaraylı futbolcu teknik adamımız Ergün Penbe ile mevcut futbolcular  kendilerine imkan verildiğinde büyük işler başarıyorlar.

Nitekim bu takıma küme düşer diyenler bile elde edilen aşarı ile takımı gıpta ile izliyorlar.Yine bu Tarsus İdmanyurdu öyle bir takım ki, son 5 maçının 5’ihnide kazanıp birden zirve yarışına ortak oluverdi.

Demek ki bu kentin halkı, işadamları, kişi ve kuruluşları Tarsus İdmanyurdu’rna maddi ve manevi destek verirse oyuncular ve teknik yönetimin başarılı olması kaçınılmaz. Bu takım büyük sıkıntı ve zorluklara rağmen başarılı olmak için çırpınıyor.

İşte son maçta Afyon deplasmanında alınan sonuç…

Arkalarında yönetim ile birlikte 50-60 kadar taraftarı da alarak Afyon’da sahaya çıkan bu oyuncular rakiplerine çim yoldurdu maç boyunca. Maçın Hakemi İlker Yasin Avcı’nın yanlı ve aleyhimize kararlarına rağmen 3-2 galip gelmesini bildi. Başarı basamakları hızla yukarılara doğru tırmanıyor..

Samsunspor direkt çıktığında geriye kalan 2,3,4,5. takımlar play off oynayacak ve takımlardan biri daha 1. lige çıkacak. Tarsus İdmanyurdu

 şu an 6. sırada ve sezon sonunda ilk 5 takım içinde olma şansı yüksek. Bunun içinde destek şart. Futbol takımına nasıl destek olunur.  Maddi olarak yardım yapılarak.. Futbolcuların motive olması için galibiyet primi verilerek. Oyuncu ve yönetime moral yemeği verilerek, maçlara gelip tezahürat yapılarak destek verilir.

Tarsus’ta Tarsus İdmanyurdu’na bu desteği verelim. Bu sezon Play offa çıkarak 4 takım içinden sıyrılıp 1. lig biletini alalım diyorum. Bunları herkes istiyor, o halde bizde destek istiyoruz.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI