::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

DİNMEYEN ACI: ÖZGECAN

09 Şubat 2022 Çarşamba 09:13

Ateş düştüğü yeri yakar diye tabir var.

Bu tabir veya deyim gerçekten çok doğru..

Bir insanın en sevdiğini genç yaşta kaybetmesi nedir bilir misiniz? Başına gelen elbette bilir.

Hele hele evladınızı hayatının  baharında kaybetmişseniz…

O acı dünyanın en büyük ve en unutulmaz acısıdır…Bundan 7 yıl öncesiydi..

İşte tam 7 yıldır dinmeyen bir acı yaşıyoruz.

Bu acıyı o güzel kızımızı tanıyanlar da, tanımayanlar da yüreklerinde hissediyor.

Önümdeki listede, geçmiş yıllarda kaybettiğimiz değerlerin isimleri yazılı.  Yanında da onları kaybettiğimiz tarihi not düşmüşüm.

Dün yine o listeyi karıştırırken o acı olayın tarihine takılıp kaldım.

11 ŞUBAT: KARA GÜN

Evet..  Takvimler  11 Şubat 2015'i gösterdiği bir zamandı..   Evine gitmek için bindiği minibüste katledilmişti  Özgecan Aslan kızımız.

 Genç kızın  yanmış bedeni bir gün sonra Tarsus-Ankara karayolunda bir köyün girişine, ormanlık alana atılmış vaziyette bulunmuştu.O günü hiç unutmuyorum..

Daha doğrusu unutamıyorum.. Yine aynı gün Tarsus’ta  bir intihar girişimi olayı yaşanıyordu..

Kleopatra kapısı cıvarında bir genç 8 katlı apartmanın damına çıkmış, bağırıyor, derdini anlatmaya çalışıyor, sonra da intihar edeceğini söylüyordu.

Hava ise yağmurlu olmasına rağmen intihar etmek isteyen gencin bulunduğu Mersin caddesi üzerindeki yola ve kaldırımlara onlarca kişi birikmişti. Biz de görevimiz gereği orada bulunurken telefonum çaldı.  Önce telefonuma bakmak istemedim.

 Çünkü  orada bir genç intihar etmek üzereydi. Yani hayat memat meselesi dedikleri gibi.. İster istemez telefonumu açtım.  Telefonuma bir haber geldi..

Bir gün önce kaybolduğunu öğrendiğimiz Özgecan Aslan adlı kızın Ankara yolu üzerinde ormana atılı cesedi bulunmuştu. Bir tanıdığım bu acı olayın haberini veriyor ve beni haberdar ediyordu..

Yani o sırada bizler bir canın kurtarılması, intihar etmek isteyen bir gencin kendini aşağıya atmasını önlemek için çalışırken diğer yanda gencecik bir genç kızın ölüm haberi geliyordu kulağımıza.. Sonrasını biliyorsunuz..

Çünkü bu vahşet artık dünyaya  yayıldı..

Tarihi bir olay olarak kayıtlara geçti..

Özgecan  cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında yankı buldu.

Haberi duyan herkes üzüldü, birçok kişi gözyaşlarını tutamadı.

Olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde protestolar yapıldı,  öfkeli insanlar gösteriler yaptı. Acı büyüktü çünkü..

Binlerce kadın, kadınların tecavüze uğramasına, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükûmetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleştirildiği gerekçesiyle sokaklara döküldü. Gösterilerde kadına karşı şiddetle ilgili daha güçlü tedbirlerin alınması istendi.

Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü "Kara Pazartesi" olarak anıldı ve kadınların yaşadıkları taciz olaylarına sessiz kalmayarak anlatmaları istendi.

Dün internette bir araştırma yaparken, Özgecan Aslan cinayetinin ünlü Vikiped’e bile konu olduğunu gördüm.. Dolayısıyla genç kızın yine bir ölüm yıldönümüne denk gelirken, bu bilgileri paylaşmak,  kendisini rahmetle anmak istedim..

Özgecan Aslan bedenen aramızda olmasa bile,  bizim kalplerimizde yaşıyor artık.

Hem de tarih sayfalarına kaydolarak.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI