::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

DOKTORLARIMIZ

23 Eylül 2020 Çarşamba 08:47

Sağlık sektöründe gördüğüm kadarıyla  özellikle bugünlerde  bütün sağlıkçıların hepsi canla başla mücadele ediyor. Adeta sağlık cephesindeler ve gece gündüz hizmete devam  ediyorlar.

Elbette, Sağlık denilince akan sular durur.

Sağlığın yerinde olmazsa dünya senin olmuş neye yarar.. bu nedenle bugün bazı doktorlarımızdan  bahsedeceğim..

KARDİYOLOG DOKTOR  AHMET KALMIŞ..

Yaklaşık 30 yıldır  Tarsus'ta doktorluk yapan ve bence bir efsane olan Ahmet Kalmış'ı herkes tanır. Yanına yüzlerce binlerce hasta gitmiştir. Muayene etmiş şifa dağıtmıştır.

Ahmet Kalmış,  şu anda Medical Park hastanesinde görev yapıyor.

Daha önce uzun yıllar Devlet hastanesinde görev yapmıştır Kalp doktoru Ahmet Kalmış.. Kalp doktoru bir hastanenin kalbi gibidir. Kalp dendiği zaman  ilk önce doktor Ahmet Kalmış akla geliyor. Öyle  değil mi sayın okurlar.. Hele hele şu günlerde Covid 19 olayının yaşandığı bugünlerde ne desem boş… Dr. Ahmet Kalmış'ın gecesi gündüzü yok. Bu yıl tatil yapmadı, Pazar günlerinde bile gelip çalışıyor.Ne diyelim. Sağlık cephesinde bir  tane bile can kurtaran doktordan  bile Allah razı olsun.

Ahmet Kalmış, onlarca insana bakıyor, anjiyo yapıyor, stend takıyor. Bölgemizin sıcak oluşu da sanırım kalp hastalıklarını tetikliyor.Allah, hastalara şifa, Ahmet Kalmış'a da güç kuvvet versin

DR. ADNAN KAZIM USALAN

BAŞTARAFI 1’DE - Konu sağlıktan açıldı devam edelim.

Başarılı ve sevilen Doktorlarımızdan Göğüs Hastalıkları  Mütehassısı Adnan Kazım Usalan, şu günlerde en çok lazım olan doktorların başında geliyor.

Göğüs denilince tüm iç organları ilgilendiriyor. Bu da sağlık cephesinde en önde gidenlerden biride  Adnan Kazım Usalan'dır.

Doktorumuz önce Allah'ın yardımı, sonra kendisi hastalara şifa dağıtıyor. Adnan Kazım Usalan'da Medical Park Hastanesinin sayılı ve önemli doktorlarından biri.

Ben yanına gidenlerin çoğu ile görüştüm. Bu konuları okuyucularımdan ve vatandaşlardan  aldığım bilgi ve güzel dileklerden sonra yazıyorum ve sizlerle paylaşıyorum.

Göğüs hastalıkları, Covid 19 sürecinde çok önemli. Aman sağlığınıza dikkat edin. En ufak bir sıkıntıda en yakın hekime gidin.  Ben Dr. Adnan Kazım Usalan kardeşimi de canı gönülden kutluyorum. Allah'ım kendisine güç kuvvet versin. O da hastalarına şifa dağıtmaya devam etsin.

Dedim ya, bugün köşemi sağlığa ayırdım. Devam edelim..

 

OPR.DR. SADIK EMRE DİREK

Tarsus Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Sadık Emre Direk başhekim olduğu günden beri hastanede disiplin yerinde.

Kimseyi ayırt etmeyen ve sineğin kanadını incitmeyecek tatlı dili ile konulara hakim olan baştabip Dr. Sadık Emre Direk şu günler geçiş dönemi olunca daha çok çalışıyor. Onun için bütün doktorlarla ara ara zaman buldukça görüşmeler yapıyor, toplantılar yapıyor. Arkadaşlarını motive ediyor, çalışma şevki aşılıyor. Hekimlerle iç içe olmak, bir baştabibin en önemli görevlerinin başında geliyor. 70. Yıl Devlet Hastanesi 600 yataklı bir hastane. Orada günde en az 2 bin kişi acile geliyor. Böyle bir yerde görev yapmanın doktorluk yapmanın ne kadar  zor olduğunu bilin. Ben başhekim Dr. Sadık Emre Direk'in halkın sağlığı ile yakından ilgilenmesi nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum.

Allah böyle doktor ve idarecilerin yokluklarını vermesin.

 

OPR.DR. OSMAN KOÇYİĞİT

Yine sağlıkla devam edelim. Devlet Hastanesinde yıllardır hizmet veren Osman Koçyiğit'i de unutmadım. kendisi Göğüs cerrahisi uzmanı. İşini severek yapan bir doktor. Gecesi yok, gündüzü yok. Yıllardır hastaları Osman beyi tercih ediyor. Osman Beyde hastalarına çok sıcak davranıyor ve şifa dağıtıyor. Yani doktorla hastalar iç içe olmuş. Osman bey sayıları binleri bulan hastalarının hepsini ismen biliyor. Osman Koçyiğit'e gelen hastaların çoğu yaşlı kesim. Bu nedenle kendisi gelenlere abi, amca, dayı yada teyze, abla diye hitap ederek onların gönlünde taht kuruyor. Önce eski Devlet Hastanesinde görev yapıyordu. Orada poliklinikler kalkınca 70. Yıl Devlet Hastanesine geçti, burada göreve devam ediyor. Şu günler çok önemli. Covid 19 virüsünün yaygınlaşması nedeniyle  en  çok ilgilenen branş göğüs hastalıkları.. Osman bey görevden hiç kaçmaz. Geçenlerde bir rotasyona tabi tutuldu. Bir ayı aşkın doğuda görev yaptı. Tarsus'ta tek  Göğüs cerrahisi uzmanı olmasına rağmen görevden kaçmayarak devletin verdiği görevi yaptı. Severek içinden gelerek gitti, rotasyon görevini tamamladı ve 70.Yıl Devlet Hastanesine döndü..

Ne diyeyim Osman Koçyiğit'in de Allah gönlüne göre versin. Sen de  hastalarına Allah'ın yardımı ile şifa dağıt. İyi ki varsın Osman Koçyiğit.

****

DİĞER DOKTORLAR..

Değerli okurlar.. Bugün 3-4 doktorumuzdan bahsettim. Aslında hepsini yazacağım ama yerimiz bu kadar.

İleriki günlerde diğer doktorlarımız hakkında da yazılarım olacak.

Şu anda sağlık cephesinde çalışan doktor ve hastabakıcılara, hemşirelere ve hastanede çalışan güvenlikçisinden yemekçisine, temizlikçisine kadar herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.

Allah hepsine güç kuvvet versin.

Sağlık versin diyorum.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI