::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

DÜĞÜN VE CENAZE

30 Nisan 2019 Salı 14:24

Hayatın olmazsa olmazları..

İnsan oğlu doğum sonrası dünyaya gözlerini açarken, kaderi kısmeti neyse onu yaşıyor.

Ama kaderde ne kadar süre verilmişse o kadar yaşanıyor.

Ne bir eksik, ne bir f azla.

Doğum nasıl ki normalse, insanın büyümesi,gelişip büyük adam olması, hayatını öyle veya böyle yaşaması, sonra günü gelince hayata veda etmesi de gayet normal karşılanıyor.

İnsanoğlu hayatı boyunca sevinci, mutluluğu yaşadığı gibi, acıyı tatlıyı da gözyaşını da yaşar.

Yani topraktan geldik, toprağa gideceğiz sözü gibi.. Hayat denilen filmin içinde acısı da tatlısı da var.

Ama bazen öyle şeyler yaşıyoruz ki..

Acıyı yaşarken sevinci de yaşadığımız oluyor.

Tabi insanoğlu olarak  aynı anda, acı ve  tatlıyı bir arada yaşamak öyle pek hoş değil.

Takvimler 27 Nisan 2019 tarihini gösterdiğinde cenaze ve düğün konularında bir birliktelik yaşadık.

Öğleden önce Matbaacı arkadaşlarımızdan Ertan Biçer’in sevgili babası Hayrettin Biçer vefat etmişti. Şehir mezarlığında baba Hayrettin Biçer’in cenaze törenine katıldık. Biçer ailesinin acılarını paylaştık.

Yine aynı bu kez saat 14.00’de kentin öbür ucundaydık. Yani Yeşil mahallede (Musalla’da) Güney  mezarlığında bir başka cenaze törenine katıldık. Orada CHP ilçe başkanı Ali İlk’in annesi Fatma İlk hanımın cenaze törenine katılarak merhume ablamıza  Fatiha gönderdik.

Burada  protokol mensuplarından çoğunu gördük. Milletvekili Alpay Antmen,  Kaymakam Yüksel Ünal, Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer, eski milletvekili Ali Oksal, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Yenişehir belediye başkanı Abdullah  Özyiğit, Mezitli belediye başkanı Neşet Tarhan , CHP il başkanı Adil Aktay, CHP il ve ilçe yöneticileri, belediye Meclis üyeleri, Ak Parti Tarsus ilçe başkanı Nevzat  Çetin, MHP Tarsus ilçe başkanı Ertuğrul Bodur, çeşitli oda ve dernek başkanları Güney mezarlığındaydı.

Kılınan cenaze namazının ardından Fatma hanım dualarla toprağa verildi. Bizde İlk ailesinin acısını paylaştık.

xx

AKŞAM DÜĞÜN

Tarsus’ta gün boyunca iki cenaze töreninde tanıdık ve sevdiklerimizin cenaze törenlerine katılıp acılarını paylaştık.

Akşam ise bambaşka bir etkinlikte idik.

Ne hüzün verici bir durum ki, insan aynı gün içinde sevdiklerinin cenazesine katılırken, mutlu günlerinde de yanlarında olması gerekiyor.

Bu cümleden olarak 27 Nisan cumartesi günü akşamı ise bur kez Tarsuslu Oksal ve Soydan ailesinin  evlatlarının izdivaç törenine katıldık.

Tarsus’un tanınmış iki ailesinin  çocukları   Işık Kıvanç Oksal ve Nazire Göksu Soydan Adana’da  düzenlenen bir törenle evlendi.

Adana’da ünlü bir otelde yapılan düğün törenine Mersin  Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer , önceki dönem belediye başkanlarından Burhanettin Kocamaz ve Macit Özcan, Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova belediye başkanı Soner Çetin ile eski Cumhuriyet Başsavcılarından Ahmet Ceylani Tuğrul da katıldı.

Nikahı Adana Çukurova belediye başkanı Soner Çetin kıyarken diğer başkanlar ise nikah şahidi oldu. Nikah cüzdanını  gençlere Vahap Seçer verdi. Seçer ‘Önceki dönem Mersin milletvekillerimizden Ali Oksal'ın oğlu Işık Kıvanç Oksal ve  Ayhan Soydan’ın  kızı Nazire Göksu Soydan kızımızın nikahlarına şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadık.  kendileri inşallah Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve laik evlatlar dünyaya getirir ve yetiştirir” dedi.

Bizde genç çiftimize bir ömür boyu mutluluk diledik.

Ve bir günümüz cenaze ve düğün töreni ile böyle noktalandı.

Hayatın acı ve tatlı gerçekleri böyle olsa gerek.

İnsan ne zaman düğün yapacağına karar verebiliyor, ama ne zaman cenaze kaldıracağına karar veremiyor. Bu da Allahın takdiri..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI