::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

DUYGULANDIRAN TÖREN

25 Mart 2019 Pazartesi 11:03

Geçen hafta idi. Tarsus Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. 73 Şehit ailesine, yeni sıfır daire verdi. Belki Türkiye genelinde 3-5 ŞEHİT  AİLESİNE  ev verilmiş olabilir.. Ama geniş kapsamlı ve tam 73 şehit ailesine toplu olarak ev verilen başka kent yoktur.

Evler zaten daha önceden verilmişti, ailelerden bazıları da  içine yerleşmişti. Geçtiğimiz günde bu evlerin tapusu şehitlerin ailelerinin adına düzenlendi ve dağıtıldı.

Orada çok duygulu anlar yaşandı.

Tapuyu alırken hüzünlenen ve gözyaşlarına hakim olamayan analar babalar, eşler oldu. Tapuyu veren de ağladı, alan da ağladı. Elbette kolay değil.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR.

Şehitler bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Başımızın tacıdır. Allah şehit ailelerine sabır versin. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Şehit ailelerinin acısını hafifletmek için onlara ev veren tapularını teslim eden başkan ŞEVKET CAN’a  ben de teşekkür ediyorum. Başkan Can’ın bu yaptığı güzellik gerçekten herkesi duygulandırmıştır.

xx

SON BEŞ GÜN

Önümüzdeki Pazar günü  SANDIĞA GİDİYORUZ.

Vatandaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tarsus  Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis üyeleri ve muhtarlıklar için oy kullanacak.

Ben derim ki..

“HERKES MUTLAKA SANDIĞA GİTMELİ.”

Bu yarış, yerel yönetim yarışı, bir genel seçim değil.

Bize hizmet verecek insanları seçeceğiz.

Bu Belediye başkanı olur, meclis üyesi olur, muhtar olur.

Hepsi de hizmet için yol açıktılar.

Allah hepimizin tüm adayların yar ve yardımcısı olsun.

xx

İSTİFACI OKSALLAR

Geçtiğimiz Cuma günü idi.

Tarsus’ta  Emrah Oksal, babası Mehmet Oksal, annesi ve bazı yakınları ile birlikte CHP’den istifa ettiler.

İstifasını açıkladığı toplantıya Belediye Başkanı ŞEVKET CAN, Milletvekili BAKİ ŞİMŞEK ve İlçe başkanı ERTUĞRUL BODUR da katıldı. Oksallar istifa edip MHP’ye kayıt yaptırdı.

Emrah Oksal  “Belediye  başkanlığı seçimlerinde ben ve yakınlarım gücümün yettiği kadar, başkan Şevket Can’a çalışacağım ve cumhur ittifakına destek vereceğim” dedi.

Ne diyelim.
Hayırlı uğurlu olsun.       

XX

ALİ OKSAL, “CHP’DEYİM”

CHP Mersin eski milletvekillerinden ALİ OKSAL da son gelişmelerin ardından bir açıklama yaptı.

Ali Oksal,  MEHMET ve  EMRAH  OKSAL’ın  patilerinden istifalarının hemen ardından bir açıklama yaptı.

ALİ OKSAL, kendisi bizatihi gazetemizi arayarak Emrah Oksal ve Mehmet Oksal’ın istifa etmesi konusunda kamuoyuna bilgi verdi. “CHP’den istifa eden bu kişilerin soyadının OKSAL  olması beni hiç bağlamaz. O kendi düşünceleridir. Ben iki dönem CHP’den milletvekilliği yaptım. CHP benim her şeyim. CHP bana  milletvekilliğine kadar birçok görev verdi. Ben partimdeyim, ben CHP’liyim. Emrah Oksal ve Mehmet Oksal’ın soyadlarının Oksal olması, beni bağlamaz. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde  VAHAP SEÇER’i  destekliyorum. Tarsus’ta da CHP belediye başkan adayımız   DR. HALUK BOZDOĞAN’ı destekliyorum” dedi.

Ali Oksal bir de basın açıklaması yaparak konuyu kamuoyu ile paylaştır.

CHP’de yaşanan gelişmeler böyle.

Bu konudaki haber gazetemiz sütunlarında da var.

xx

CUMHUR İTTİFAKI’NIN YEMEĞİ

31 Martta yerel bir seçime gidiyoruz.

Bu bir seçimdir,  SONUCU şimdiden  belli olmaz.

Ama ben derim ki.. İnşallah kimse birbirine sataşmaz, bel altı vurmaz, kavga etmez.

Burada Cumhur ittifakı gördüğüm kadarıyla el birliği ile çalışıyorlar.

Ak Parti - MHP el ele birlik ve beraberlik sergiliyorlar.

Geçtiğimiz  cumartesi günü de  İki partinin ileri gelenleri   Tarsus Güzeloluk’ta Ak Parti eski ilçe başkanlarından Av. Hakkı Meniz’in  düzenlediği  yemekte buluştular.  Buradaki yemekte Ak Parti-MHP kaynaşması yaşandı.

Yemeğe  Cumhur ittifakı ve Tarsus belediye başkanı Şevket Can, milletvekilleri katıldı.

Yemeğe katılanlar arasında Cumhur İttifakı belediye başkan adayı Şevket Can,  MHP Tarsus ilçe başkanı Ertuğrul Bodur, Belediye meclis üyelerinden , Yüksel Atum, Kadir Canlı, Necati Avazer ve Aykut Yalçın, MHP eski il başkanı ve Meclis üyesi adayı Mahmut Tat da vardı.

Yemek güzel ve huşu içinde geçti. Cumhur ittifakı  adayı ve Tarsus belediye başkanı ŞEVKET CAN’ın etrafında iki partinin yönetimi ve üyeleri kenetlendi.

Yerel seçimler öncesi yaşanan bu güzellikler ortada. Cumhur ittifakına seçimi kazandırmak için iki partinin ileri gelenleri, ilçe başkanları  ve adaylar hızla çalışıyorlar.

Allah kolaylık versin..

xx

ŞEVKET CAN

Cumhur ittifakı adayı ve Tarsus belediye başkanı Şevket Can ile ekibi seçim için iyi çalışıyor.Önceki gün seçim yasakları gelince açılışlara ve temel atmalara son vermişlerdi.

Yine önümüzdeki aylarda temeli atılacak ve yeni açılacak 4-5 yer var.

Mesela  472 tane toplu konut yapımı devam ediyor.

“Herkesi evlendireceğim” diyen BAŞKAN CAN’ın temelini attığı 472 konutun inşaatı hızla devam ediyor.  Müracaat edip de önceki  kurada adı çıkmayanlara da yakında Aşiyan 2 Düğün salonunun yanında bir toplu konut hamlesi daha başlatılacak. Orada da 900 kişiye daha toplu konut yaptırılacak. Bunun için hazırlıklar tamam.

Can “Ben verdiğim sözleri tutarım. Herkes müsterih olsun. Ben evi olmayan herkesi EV’lendireceğim” diyor.

Bu projelerde seçimden sonra devam ettirilecek.

Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Yeni haftanızın sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçmesini temenni ediyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI