::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

EĞİTİM

14 Ekim 2020 Çarşamba 13:58

Pandemi sonrası normalleşme başlayınca Tarsus'ta da kapalı okullar açılmaya başlandı.

Bu konuda Milli Eğitim müdürlüğünün çabaları , devletin desteği ile 41 tane kapalı olan köy okulu açıldı. 57 tanede merkezdeki ortaokul açıldı.

İmam Hatip Lisesi Anaokulu da açıldı. Tarsus ilçe Milli Eğitim müdürlüğünün gayretleri ile açılışlar sürüyor. Allah tüm Milli Eğitim camiasına can sağlığı versin. Müdür Mehmet Metin bey ile tüm öğretmen ve diğer eğitimcileri kutluyorum. Köylerde kapalı olan tüm okulların açılmasını temenni ediyorum. Çünkü eğitim çok önemli. Devlet ve hükümette bu konuya çok önem veriyor. Pandemi de normale dönüş ile birlikte gecikmelide olsa okulların açılması sevindirici.. Tekrar hayırlı olsun..

ÇUKUROVA FABRİKASI

3 Kasım'da Çukurova Fabrikasının Mersin yolu üzerindeki 205 dönüm yeri satılacak. Tarsus halkının çoğu burada çalışmıştı. etmiş.Ben Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın yerinde olsam, bu binayı belediye olarak satın alırım, yada müteşebbis heyet kurar onlarla alırım. En azından ihaleye girer, alım için çaba sarf ederim. - Ben derim ki.. Sayın Bozdoğan buranın ihalesine girin ve burayı belediye adına alın. Yani değerli bir yer. Başkan Bozdoğan'ın bu konuya sıcak bakacağına inanıyorum. Tarsus'un malı olan bu binaları belediye almalı diyorum. Başkan bunu isterse yapar, başarır diyorum. HALK BANKASI YENİ ŞUBESİ

Tarsus'ta Halk Bankası nihayet yeni bir şube açıyor. bu konuda çok yazdım, uğraş verdim. Gerek Tampon da gerek manşet haberlerle ikinci şubenin açılması için haberler yaptık, önerilerde bulunduk. Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin ve Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan da bu konuda ilgili yerlere müracaat yaptı. Tarsus'ta tüm bankaların çift şubesi var, Halk Bankasının ikinci şubesi yok. Oysa en kalabalık banka Halk Bankası dediler. Nihayet geçen ay ikinci şube için yer tutuldu. Yeşilyolda Kahve Durağının tam karşısında bir yer tutuldu. Mevkii çok güzel. Bina güzel. Merhum Dr. Lütfi Kolukırıkoğlu'na ait bu bina için girişimler olumlu bulundu. Lütfi beyin oğlu Niyazi Kolukırıkoğlu burayı Halk Bankasına kiraya verdiler. Yer güzel, bina güzel. Bu nedenle Niyazi beye teşekkür ediyorum. Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanları Mahmut şahin ve Bektaş Aslan'a da esnaf adına teşekkür ediyorum. Bize kim teşekkür edecek, onu bilemiyorum.. (Bu bir espri, bize teşekkür edilmese de olur, çühnkü bu bizim görevimiz) Bu yeni Halk Bankası şubesinin açılışı önce Allah'ın izni, sonra bizim gayretlerimiz ile hayata geçiyor.

KARGO ŞİRKETLERİ

Tarsus'taki Kargo şirketlerinden yoğun şikayet var. Çoğunun merkezi yok. Biri Bacanın oradaki boş alandan istifade ediyor. Bir diğeri Medical Park Hastanesi karşısındaki boş alandan istifade ediyor. Kimisi bir işyeri tutmuş, kaldırımları işgal ediyor. Bir diğeri Tarsus Lisesi karşısındaki yerinde yine yolu ve kaldırımı işgal ediyor. Bir zarfı bile 20-30 TL’ye getiriyorlar. Yani iyi para kazanıyorlar. Hele birde son günlerde internet üzerinden yapılan alış verişlerde kargocular iyi iş yapıyor. Para kazanmaları fevkalade. Ama cadde ve o yolları kaldırımları işgal etmeleri doğru değil. Bununla kaymakamlık mı, belediye mi, Trafik mi ilgilenecek? Bu kargo şirketlerinin durumu belli. Belirttiğim adreslere gidip bir bakın.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI