::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

EĞİTİMDE İLK GÖZAĞRISI LİSEMİZ

20 Aralık 2017 Çarşamba 18:34

Bugün Tarsus’ta 75 bin cıvarında okul var.

İlkokul, orta okul, lise, üniversite, fakülte..

Bu eğitim kurumlarında 75 bin cıvarında öğrenci, 5 bine yakın öğretmen var.  Eğitime hizmet verenlerle birlikte 100 bini aşan bir eğitim ordusu Tarsus’ta  eğitimde başarı için çalışıyor.

Tarsus’un ilk lisesi olan Tarsus  Lisesinin eski mezunları yine güzel bir etkinlikle bir araya gelip kutlama yaptılar.

Doğru da yaptılar.

Çünkü Tarsus’un ilk lisesi unutulur mu?

1953 yılında kurulan Tarsus Lisesi, bugünlerde kuruluşunun 64. yıl dönümünü  kutluyor.

Dile kolay aradan tam 63 yıl geçmiş. 64. yıla adım atılmış.

Eğitime açıldığı dönemlerde kentimizin ilk ve en güzel Lisesi konumunda olan bu eğitim yuvası kimleri yetiştirmedi ki?

Bünyesinden milletvekilleri, siyasetçiler, doktorlar, avukatlar, gazeteciler, sağlıkçılar vs birçok başarılı insan yetişti.

Binası şimdiki Jandarma Komutanlığının yan tarafında bulunan bu tarihi Lise her ne kadar geçtiğimiz yıllarda eski tarihi binasının yıkılıp yeni bir binaya kavuşmuş olsa da yine gözdedir.

Adına Fatih kelimesi eklenmiş olsa da yine orası TARSUS LİSESİ’dir.

2011 yılında çıkan yönetmelik nedeniyle ismi Tarsus Fatih Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulun kuruluş yıl dönümü etkinliği için yine eski mezunlardan ve emekli savcılarımızdan Osman Homurlu canla başla çalışarak eski mezunları toplamayı başarmıştır.

Geçen yılki kutlamalar gibi bu yılki kutlamalarda yine Belediye  nikah salonunda gerçekleşti.

Birçok eski mezunun yanı sıra okulun bazı öğrencilerinin de katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Okul kurucusu Rüştü Çetin, ilk baş muavin Ali Alptekin ve diğer merhum olan idareciler  anıldı. Eski öğrenciler birbirlerine özlemle sarıldı. Konuşmalar yapıldı. Eski günlerin anısına eski siyah beyaz fotoğraflar slayt eşliğinde ekrana yansıtıldı. Eski gençlik yıllarını ekranda görenler, vefat eden arkadaşlarını, öğretmen ve müdürlerini görenler hüzünlendi. 2 saat boyunca devam eden etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

Programın açılış konuşmasını yapan  Osman Homurlu “Tarsus Lisesi, seveni çok olan bir okuldur. Kurulduğu 1953 yılından bu yana çok sayıda mezun veren okulumuz şu an Tarsus Fatih Anadolu Lisesi olarak eğitimine devam etmektedir. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, Tarsus Lisesi’nden mezun olmuş bir kişiyle karşılaşmanız mümkündür. Ben, bugün ki programa katılım gösteren herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Kutlamalara taa İstanbul’dan gelerek katılan bir sanatçımız vardı. Yine Tarsus Lisesi mezunu olan ve müzisyenlik yaparak hayatını kazanan ünlü sanatçımız Vahit Toros da bu sene Tarsus’taki etkinliklere katılarak renk kattı. Söylediği birbirinden güzel parçalarla  eski mezunları kaynaştırdı.  Öyle ki eski öğretmenler, eski öğrenciler,  yeni katılımcılar ortaya çıkıp oynamaktan kendilerini alamadılar.

Velhasılı önceki gün eski Tarsus Lisesiler çocuklar gibi şendi..

Göçlerinin içi gülüyor ve çok mutluydular.

Uzun süredir rahatsızlığı dolayısıyla evinden çıkamayan Şişko Enver’in oğlu Muhittin Özfidan da bu vesile ile evinden çıkıp gelmişti Tarsus Lisesinin 64. yıl kutlamalarına..

Ve iyi ki gelmiş..  50-60 yıl önceki arkadaşlarını görüp hasret giderme imkanı buldu.

Kendisine de bu jestinden dolayı teşekkür ederiz.

Bu yılki 64. yıl etkinliklerinde Öğretmenlerin öğretmeye devam ettiği,öğrencilerinde öğretmene saygı ve vefa örneği gösterdiği duygusal anlar yaşandı.

Bir öğretmenin,83 yaşındaki öğretmeninin saygıyla eline sarılıp öpmesi anlamlıydı.

Bu görüntüler  Tarsus Lisesinin yaş günü kutlamalarında  öğretmene verilen değerin bir kanıtıydı..

Çünkü öğretmenlik saygı değer  ve kutsal bir meslektir.

Böyle güzel bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta emekli savcımız Osman Homurlu olmak üzere tüm eski mezunlara,  eğitimcilere ve Tarsus halkına teşekkür ediyoruz.

Bende eski bir Cengiz Topel Lisesi öğrencisi olarak Tarsus Liselilerin bu birlik, beraberlik ve dayanışmasını coşkuyla alkışlıyorum.

Her ne kadar Tarsus Lisesi mezunu olamasak da Adanın TARSUS LİSESİ olması bile bu okulumuza önemli bir ayrıcalık sağlıyor.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI