::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

EĞİTİME VERİLEN DESTEK

23 Ağustos 2019 Cuma 16:36

Tarsus’ta çalışmaları ile ön plana çıkan birçok muhtarımız var.

Özellikle yeni seçilen muhtarlarımız ve birde bunlara yeni kadın muhtarlar eklenince çalışmalar hız kazandı.

Muhtar demek, bir kentte, o mahalle yada semtin yeril milletvekili demektir benim gözümde. Ankara’da TBMM’de görev yapan milletvekilleri neyse, yerelde, kentte mahallelerde ve köylerde de oranın muhtarı bölgenin milletvekilidir.

Son yıllarda muhtarlarımız teknoloji ile birlikte daha güzel işler yapmaya başladı.  Daha verimli hale geldiler.

Bilgisayar çağının gereği işleri kolaylaşsa da, gelirleri eskiye göre maaş bazında artsa da  onlar yine boş durmayıp mahallelerine ve halkına hizmet gelmesi için koşturur durur.

Zaten bir dönem muhtarlık yapan başarılı oluyorsa, halkın gönlüne kalbine giriyorsa, daha sonraki dönemlerde de halk ona oy vererek görev için güven ve yetki veriyor.

xx

(HÜSEYİN AYDIN)

Eski muhtarlarımızdan birisi  Hüseyin Aydın.

Kendisi Şahin mahallesinin sevilen  ve çalışkan muhtarı. Öyle ki  yerine göre muhtar, yerine göre baba, yerine göre iyi bir komşu, yerine göre gazeteci, yerine göre bir öğretmen ve yerine göre okulunun hizmetkarı..

Mahallesinde esnaflık yaparken bu göreve talip olmuş. Öyle ki daha önce üç dönem yani 15 yıl muhtarlık yapan Hüseyin Aydın, zaten her gün mahallesinin halkı ile iç içe. Bakkal dükkanından halka hizmet sunarken sık sık gezerek halkın sorun ve dertlerini dinliyor.

Geçtiğimiz yıllarda mahallesinin sıkıntılarını yetkililere duyurmak, halkın iyi ve kötü günlerine ait haberleri yayınlamak için birde “Şahin mahalle muhtarlığı” Bülteni çıkaran  Hüseyin Aydın bu konuda da örnek bir çalışma sergiledi. yayınladığı bülten şeklindeki tabloit gazeteyi esnaflara, mahalle sakinlerine ve Tarsus protokolüne ulaştıran muhtar Hüseyin Aydın, mahallesinin ve halkının sorunlarını daha kolay anlattı ve çözüm getirdi.

xx

OKUL BOYASI

Bugünlerde tüm yurtta olduğu gibi bölgemizde ve kentimizde de okullar yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlanıyor.

Geçen dönemden kirlenen duvarlar, merdivenler, sınıflar,  tuvaletler bir bir elden geçiriliyor. Tabi bunca hizmeti vermek için her şeyi devletten beklememek lazım. Devlet imkanları kısıtlı olduğu için her okul boya ve tadilat işlerini kendi  bünyesinde yapıyor. Devlet büyük tadilat gerektiğinde inşaat ve çatı onarımı gibi işlere ihale  açıp destek veriyor. Boya ve küçük tadilatları ise okul yönetimleri ve Okul Aile Birlikleri yaptırıyor.

Şahin mahallesinde bulunan  Tarsus  ilkokulu yeni eğitim dönemine hazırlanıyor. Kenar semtlerdeki okullardan olan  Tarsus ilkokulunun okul tadilatı devam ederken okul yönetimi ile görüşüp kolları sıvayan muhtar Hüseyin Aydın örnek bir harekette bulundu. Mahallesinin çocuklarının yeni dönemde de eğitim göreceği Tarsus ilkokulunun sınıflarının, okul içi ve dışının boya, badana ve sıva tadilatında  çalışarak alkışı hak etti.

Muhtar Hüseyin Aydın, "Eğitim hayattaki en önemli çabalardan biri. Çocuklarımızın  iyi bir eğitim ve öğretim yılı geçirmeleri için okul yönetimimizle birlikte harekete geçtik. Yaptığımız tespitlerde okulumuzu duvarlarının durumu kötü, boyaya ihtiyacı olduğunu gördük. Mahalleliler olarak boya temin ettik. Ardından okulumuzu boyamak için kollarımızı sıvadık, okul müdür yardımcımız ve arkadaşlarımızla birlikte okulumuzu boyamaya başladık.  Çocuklarımıza güzel bir eğitim dönemi  için okulumuzu tertemiz hale getirip  çocuklarımızın eğitimi için hazırlıyoruz. Okul bizim, mahalle bizim, çocuklar bizim" diyor.

Zaten birçok okulda müdür ve öğretmenlerinde boya işlerine destek verdiği günümüzde eğitim için ter dökenlere teşekkür ediyorum.

Farkındalık yaratmak adına yapılan bu örnek hareketi biz önemsiyoruz.  muhtar Aydın’ın çalışması herkese örnek olur inşallah diyorum.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI