::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

EMKEKLİYE BİR MÜJDE!. İKİNCİSİ GELECEK!

04 Temmuz 2015 Cumartesi 17:08

Türkiye’de emekli sayısı 11 milyona dayanmış.

Tarsus’ta ise 20 bini geçmiş durumda.. Vefat edenleri saymıyoruz. Bir de onları eklesek sanırım bu sayı 25 binleri bulur ve geçer bile..

Toplumumuzda en fakir kesimlerin başında emekliler geliyor. Çoğunun maaşı bin TL’nin altında. Çoluk çocuğunu evlendiremiyor, evlendirse ev kirasını veremiyor. Zaten emeklilerin yarısından fazlasının kendi malı olan bir  evi bile yok. Hayatı hep kiralarda geçmiş bir grup..Önceki gün  Emekliler Haftası münasebetiyle Türkiye Emekliler Derneği Tarsus şubesinde bir toplantı vardı. Davet üzerine bizde oradaydık.

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı ve Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Mali Sekreteri Ömer Kurnaz  “Her yıl 28 Haziran – 4 Temmuz arası Emekliler Haftası ve 30 Haziran günü ise Dünya Emekliler Günü olarak kutlanmaktadır. Toplumumuzun omurgasını oluşturan, kültürel hafızamız olan ve geçmişten gelerek geleceğimizi kuran  Tarsuslu emeklilerimizin haftasını kutlar,  emeklilerimize sağlıklı nice yıllar dilerim.” dedi. Emekli deyince tabi akla ilk gelen büyük lider Mustafa Kemal Atatürk oluyor. Atatürk‘ün emekli olduğu 30 Haziran 1927 günü Emekliler günü  olarak kutlanıyor.

Toplantıda Ömer Kurnaz, basına çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Kurnaz bir emekli olarak ve İsmetpaşa mahallesi muhtarıyken   Emekliler Derneği Tarsus Şubesini 1993 yılında faaliyete geçirmiş.

Türkiye Emekliler Derneğinin genel başkanı başkanı Kazım Ergül  ve yönetim ile uyum içinde çalıştıklarını ve emeklilerin haklarını korumak, yeni kazanımlar elde etmek için gayret ettiklerini anlattı. Ömer Kurnaz “1993 yılında derneğimizi kurduk. Eski bir tuvaleti restore edip dernek binası yaptık. Hizmete  böyle başladık. Bugün yaptıklarımız ortada. Emekliler lokalinden, düğün ve toplantı salonuna, Sağlık Ocağına ve bazı sosyal tesislere kadar hizmet ürettik. 11 yıldır kiraladığımız bir binada emeklilerimize ucuz Düğün salonu hizmeti veriyoruz. Düğün salonunun karşısında satın aldığımız çok katlı binada Sağlık Ocağı ve Emekliler Sağlık Polikliniğini hizmete açtırdık. Burası basit bir sağlık ocağı değil. Ama varlığı bile emeklilerimiz için önemli.  Burası özel bir hastane gibi hizmet sunuyor. Günde en az 250-300 poliklinik hizmeti verilebiliyor. Yine Takbaş mevkiinde bir arazi aldık. 8 dönüme yaklaşan bu arazi üzerinde Sosyal tesisler yaptıracağız. Teksif’ten satın aldığımız lokalimizi ve hizmet binamızı restorasyonla üyelerimize açtık.  Huzurlu bir şekilde TÜED Tarsus Şubemizin hizmetlerinden tüm emeklilerin yararlanmasını sağladık. Ankara’da genel merkezde sesiniz olduk. Bundan sonra da Tarsus’ta yeni sosyal tesisler yapmak için çalışıyoruz. Her hizmet emekliye helal olsun” dedi.

Ama Emekliler Haftası ve Emekliler gününde  asıl müjdeli haberler geriden geliyordu. Ömer Kurnaz,  sözlerine devam ederken müjdeyi de verdi.

“Emeklilerimiz için bugünlerde çok önemli bir projemiz var. Evi olmayan emeklilere konut kazandıracağız. Tarsus’ta arazisi ve projesi hazır olan  7 bin konut yaptırmayı hedefliyoruz.  İlk etapta bin konutluk siteler yapacağız. TOKİ desteği ile ve emeklilerin ayda 250-300 TL gibi taksitlerle ev sahibi olmasını sağlayacağız” Belki  başkanın önce anlattığı hizmetler ve bunun gibi onlarca hizmet alışılmış hizmetler olduğundan sizlere basit ve rutin gelecektir. Ama emekliler için hepsi birer kazanımdır. Kurnaz ve ekibini tebrik etmek lazım.

Ancak başkanın son müjdesi gerçekten hizmetlerin en güzeli ve en büyüğü olacaktır. Emeklinin kendi malı olan bir kontunun olması için başlatılan “Emekliye Konut Projesi” gerçekten anlamlı ve Emekliler gününde güzel bir müjdedir, güzel bir hediyedir. 900  TL ile  bin 500 TL  gibi  aylıklar alan emeklinin ev sahibi olması hayal dense de hükümetin yapacağı iyileştirmelerle inşallah hayaller gerçek olacak ve Tarsus’taki emekli kardeşlerimizde yakın zamanda konut sahibi olacaklardır.Bu hususta yola çıkılması ve projenin başvurularının alınması bile güzel. Emek veren, destek veren, katılan herkese Emekliler adına  teşekkürler..

NOT: Emekli intibak yasasının askıya alınması bir kısım emekliyi üzse de inşallah yeni hükümet döneminde bu konu olumlu gelişecek ve intibak yasası herkesi kapsayacaktır. Emekli bu yasanın çıkacağından umutludur.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI