::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

EMNİYET MÜDÜRÜ

17 Ekim 2014 Cuma 11:56

Bugün yazacağım yazım çok ama çok önemli. Bu bence önemli de sizcede önemli bulunacaktır.

Dün, benim ve sizlerinde belki de alışık olmadığı bir durumla karşılaştım.İnanır mısınız, bu nedenle yazı seyrimi bile değiştirdim. Yoksa başka bir konuda yazı yazacaktım. Ama dün karşılaştığım güzel olay karşısında yazı seyrimi değiştirmek durumunda kaldım.Dün Garanti Bankasının önünden geçerken sivil bir araç durdu. Aracın içinden eli sarılı bir arkadaş indi. Baktım spor kıyafetli biri. Tarsus  Emniyet müdürü Haydar Çelik olduğunu gördüm.

Ve araç kendisine ziyarete gelen dayısının aracıymış ve onun şoförlüğünü de dayısı yapıyormuş. Birlikte çarşıya çıkmışlar.

Ben merak ettim ve geçmiş olsun diledim, sıhhatini sordum. Baktım Garanti Bankasının bankamatiğine doğru ilerledi. Bankamatikde kuyruk vardı.

“Müdürüm hayırdır” diye sordum.

“Bankadan maaşımı çekeceğim” dedi.

Orada sırada olanlara saygılı davranarak kendi sırasının gelmesini bekledi. Sırası gelince de makinanın başına geçip parasını çekti. Ben de kendisine geçmiş olsun dileklerimi yenileyerek ayrıldım.

GÜZEL BİR HAREKET

Bakın değerli okuyucular.

Tarsus’ta bir Emniyet müdürü.. Elinden yaralı. Ama maaşını çekmeye kendisi geliyor.

Oysa istese korumasını, bir memurunu veya mutemedini, yada oturduğu lojmandaki görevlilerden birini görevlendirebilir. “Benim maaşımı bankadan çekip getirin” diyebilir. Ama Emniyet Müdürü Haydar Çelik kendisi bizzat  bankaya geliyor ve bankamatikten maaşını çekiyor. Kendi ihtiyaçlarını kendisi gideriyor.
Ben bir bürokratın böyle davrandığını uzun yıllar sonra ilk kez gördüm. Belki başkaları da vardır, ama Emniyet Müdürümüzü dün bu şekilde davranırken görünce bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Ben ilk defa böyle güzel ve anlamlı bir konuya şahit olduğum için sizlerle paylaşıyorum. Müdürün tebdili kıyafette gelmesi, banka önünde sıra beklemesi ve yanında da sadece ve sadece kendi akrabasının olması beni son derece duygulandırdı.

İnşallah dileğimiz, herkes hepimiz böyle mütevazi olmalı.

ESKİ KAYMAKAMLAR

Tarsus’ta geçmişte kaymakamlık yapmış kaymakam ve vali muavinleri başka yerlerde görevlerine devam ediyorlar. Kimisi de emekli olmuştur.

Kentimizde geçen hafta yaşanan üzücü olaylardan sonra birçok eski Kaymakamımız ve vali yardımcımız beni aradı.

“Tarsus’ta durum nasıl? Son olaylar konusunda neler düşünüyorsunuz” diye sordular. Belki başkalarını da aramışlardır.

Ben “Tarsus’ta bir iki günlük karışıklıktan sonra ortam düzeldi, insanlar, siyasi partiler, basın ve Sivil toplum kuruluşları birbirini sağduyuya davet etti. Herkes birlik beraberlik için elini taşın altına koydu.İnşallah bu güzel ortam devam edecek” dedim.

Bizi arayan bu mülki amirlerimizde Tarsus halkına bizim aracılığımız ile selam  ve sevgilerini gönderdiler.

İşte gazetecilik ve güzel diyaloğun devamı, ürünleri bu olsa gerek.

Huzurlu, mutlu, sağlıklı günlerin devam etmesi dileğiyle

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI