::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bülent ACUN Bülent ACUN

ENGELSİZ BİR HAYAT İÇİN ÖNERİLER

02 Aralık 2013 Pazartesi 22:15

İnsan için imandan sonra en büyük nimet olan sağlık ve afiyeti korumaya azami ölçüde dikkat edelim.

İnsanın aklını tatile çıkaran insana ve topluma sayısız zararları bulunan insanı afet felaket ve musibete götüren ve efendimiz tarafından kötülüklerin anası olarak nitelendirilen alkolden uzak duralım.

Yuva yıkan, servet eriten ömür çürüten kumara yaklaşmayalım.

Birçok cinayetin tetikleyicisi olan alınterinin en büyük düşmanı iktisat kanseri faizden,  sırtlandan kaçar gibi kaçalım.

İnsanı buhran ve bunalıma sürükleyen, onu sahip olduğu nimetlere karşı kör ve sağır kılan hırs ve hasetten korunalım.

Çağın hastalığı olarak nitelendirilen stres ve depresyondan ahlak ve maneviyatı önceleyerek korunalım.

Tepeden tırnağa insanın bütün azalarına zarar veren içerisinde binlerce mikrop barındıran her yıl yüzbinlerce insanın ölümüne sebep olan sigaraya karşı göğsümüzü siper edelim.

Adeta engel üretme fabrikası gibi çalışan sonucu itibarıyla insanı ölmekle sakat kalma arasında çaresiz bırakan trafik canavarına dur diyelim.

Nice sapasağlam insanlar varki bir anda öfkesine yenilerek kendisini içinde bulduğu kavgalar neticesinde engelli duruma düşmüştür.

Öyle ise bizi öfkelendirecek mekan ve insanlardan uzak duralım.

Hastalık gelmeden evvel sağlığımızın kıymetini bilelim. Engelsiz bir hayat için hareketteki bereketten istifade edelim, spor yapalım.

Hastalık ve engellere davetiye çıkaran ne varsa hepsini hep birlikte geri püskürtelim.

İnsan ve toplum sağlığının en korkunç düşmanlarından birisi de savaşlardır. Gücümüz nisbetinde kendimizi barışa adayarak savaşa hayır diyelim.

Öyle engeller varki sebebi sadece cehalettir. Bilgili, bilinçli ve eğitimli bir toplum oluşturarak cehaleti ortadan kaldıralım.

Dünyada engelliliğe kapı aralayan en önemli unsurlardan birisi de yoksulluktur. İçimizdeki zenginliği keşfederek içimizdeki yoksulluğu önleyelim.

Ne yaparsak yapalım, dünya hayatındaki engeller bitmez. Öyle ise gelin bizi va§r edene yürekten inanalım onun emirlerini uygulayalım, yasaklarından kaçınalım. *Hayat okulunda kulluk diploması alarak cenneti kazanalım.

Unutmayalım ki cennette engel yoktur.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI