::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

EVLAT ACISI

26 Şubat 2020 Çarşamba 11:24

Tarsus’ta bugünlerde  sırasıyla evlat acısı olayı yaşanıyor.

Üçü de  ayrı üzüntü verici..

Üçü de ayrı birer dram.

Öncelikle “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın” dileğimi belirtmek istiyorum.

Birincisi, bir babanın bekçi olan evladını kaybetmesi olayı.

Biliyorsunuz, takvimler 11 Ocak 2020 tarihini gösterdiğinde Tarsus’ta Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli iki  Çarşı ve mahalle bekçisi mesai dışında gittikleri balık avında denizde kaybolmuşlardı.

Tarsus’un Kulak mevkiinde  balık tutmak denize açılan daha sonra haber alınamayan Çarşı ve mahalle bekçisi  Ömer Özer ve Oktay Avcı’yı arama çalışmalarına  günlerce devam edildi.

11 ocak Cumartesi günü sabah saatlerinde balık avlamak için tekneyle denize açılan iki hemşehrimizin sonu  acı oldu.

 Önce bekçi Ömer Özer'in (32) cansız bedeni 16 Ocak'ta yaklaşık 60 metre açıkta bulunmuştu. Sonra geçen hafta ise  kaybolmasının ardından geçen 32. günde diğer bekçi  Oktay Avcı’nın cenazesi KKTC  sahillerinde bulunmuştu. Geçen hafta sonu  Oktay Avcı’nın babası İbrahim Avcı’nın KKTC’ye giderek oğlunu teşhis etmesinden sonra  cenaze yurda getirildi ve dün  tören düzenlendi. Tarsus Şehir mezarlığı bu nedenle dün tarihi kalabalık günlerinden birini yaşadı. Tüm Emniyet Teşkilatı, Polis, bekçi sivil memurlar oradaydı. Mersin il ve Tarsus ilçe Emniyet müdürleri törendeydi ve hepside Avcı ailesinin acılarını paylaşmak için gelmişlerdi.

Cenaze namazını kıldıran Müftü Ali Can’ın “Hakkınızı helal ediyor  musunuz” şeklindeki sorusuna törene katılan herkes “Helal Olsun” diyerek yanıt verirken Resmi törenin ardından   Polis Memurlarının  omuzlarında son yolculuğuna uğurlanan  Oktay Avcı içen en çok üzülenler kız kardeşleri  ve anne babasıydı. Bir kız kardeşi İstanbul Emniyetinde Polis olan Oktay Avcı, kendisi de bir Emniyet mensubu olarak son yolcuğuna uğurlanırken   orada en çok üzülen ve ciğeri yananlar Oktay Avcı’nın ailesiydi. Dün Özel Bahşiş’te Ömer Özer’in ailesi nasıl evlat acısı yaşadıysa bu kez Oktay Avcı’nın ailesi de aynı evlat acısını yaşıyordu.

Allah Ömer Özer’inde, Oktay Avcı’nın da  ailesine  sabır versin.

Evlat acısının ne demek olduğunu iyi bilen biri olarak iki aileye  taziyede bulunup sabır dilerken,  hayatını kaybeden iki gencimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum.

 

xx

İKİNCİ OLAY

İki bekçimizin üzücü vefatlarının dışında  bir başka evlat acısı olayı da geçen hafta sonu yaşandı. Yenimahallede 4 yaşında bir kız çocuğunun trafik kazasına kurban gitmesi olayı da elbette  acı verici..

Yenimahallede ikamet eden Güngör ailesinin 5 yıl sonra evlat sahibi olmalarının yanında evlat sevgisini yaşadıkları biricik kızları  küçük Öykü, bir trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede iki gün süren yaşam savaşı sonrası hayata gözlerini yumuyordu. Bir minik beden, bir aracın çarpması sonucu bu dünyadan melek olup uçup giderken o genç anne ve babanın yaşadığı evlat acısını da Allah kimseye yaşatmasın diyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI