::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

FİTRE VE ZEKATLARINIZLA ÖNCE ÇOCUKLAR İYİLEŞSİN

08 Nisan 2022 Cuma 08:57

Bugünlerde Mübarek Ramazan ayını bütün  güzellikleriyle yaşamaktayız. Her ne kadar ekonomik sıkıntılarımız olsa da, dünya bir savaş halini yaşıyor olsa da, diğer yandan 2.5 yıldır  Koronavirüs salgını ile sağlık açısından korku dolu yıllar yaşasak da hayat devam ediyor.

Biliyoruz, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, kentimizde de insanlar büyük sıkıntılar içinde.. Hayat devam ettiğine göre , bu sıkıntıları el birliği ile aşmanın çabası içinde olmalıyız.

Üstelik bugünlerde bir de Mübarek Ramazan ayını idrak etmekteyiz. Ramazan ayı denilince en önemli ibadetlerden Oruç tutmak salıklı olan, Müslüman ve aklı yerinde olan herkese farzdır. Yine Ramazan ayı geldiği zaman yardımlaşma ve dayanışmanın da en güzel örneklerini yaşamaktayız. Sağlıklı olan herkes sağlığı için fitresini verecek, malı mülkü olan, da zekatını verecek. Verecek ki yardımlaşma olsun.. İslamın şartları yerine getirilsin. Zengin, fakir fukarayı gözetecek ki sosyal adalet olsun. Bugünlerde yaptığınız Fitre Yardımı, bağışı Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bu Ramazan fitre ve zekât bağışlarınızla, sizi bekleyenlerin, yardım isteyenlerin  yüzünü güldürün.

LÖSEV olarak, halkımızın desteği bizler için hayati önem arz etmektedir. Yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı Ramazan Dönemi içinde, çeşitli görünürlük faaliyetleriyle bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürmek istemekteyiz. Bu kapsamda Ramazan dönemi ilan görselimizin yayınlanması konusunda desteklerinizi talep etmekteyiz. Zekât, dinen zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda (nisap) mala sahip olan kimselerin Allah rızası için muayyen kişilere vermesi gereken belli miktarı ifade eder.  Kâr amacıyla alınıp satılan mallara “ticaret malları” denir. 80.18 gr. altın değerinde ticaret malına sahip olan kişinin, nisab miktarı mala sahip olmasının üzerinden bir yıl geçmesi hâlinde, kırkta bir (% 2,5) oranında zekâtını vermesi gerekir.

Zekât, diğer şartlar yanında, hakikaten veya hükmen elde mevcut bulunup üzerinden bir yıl geçen maldan verilir. Ticaret malları için de aynı ilke geçerlidir. Bu itibarla, ticaret malının zekâtı verilirken, satıldığı takdirde elde edilecek kâr dikkate alınmadan sanki malın aynından (bizzat kendisinden) zekât veriyormuş gibi zekâtın verileceği tarihteki maliyet değeri esas alınır.

Bu yılki fitre miktarı Diyanet İşleri Başkanlığınca kişi başı 40 TL olarak belirlendi. Canınız için, sağlığınız için bu fitreyi dinen vermek gerekiyor. Yine   malı mülkü ve ticari kazancı yukarıda belirtilen şartlara uyanlar, zekat vermekle mükelleftir. Bu yardımları fakir fukaraya verebileceğiniz gibi, hayır kurumlarına da verebilirsiniz.  Bu hayırlı kurumlardan biri de LÖSEV’dir. Yani Lösemili Çocuklar Vakfı.. Bu yılki Ramazan ayında fitre ve zekatlarınızı "LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı‘na da verebilirsiniz.Destekleriniz kanser ile savaşan tüm hastalarımız için çok kıymetli.

LÖSEV, bu nedenle en çok güvenilen ve saygı duyulan vakıftır. bizleri zaman zaman ziyaret eden Tarsus LÖSEV Temsilcisi Erkan Yağlıpınar da çocuğu Lösemi olup LÖSEV sayesinde iyileşen bir hemşehrimiz.. O nedenle LÖSEV’in desteklerini yakından görüp bildiğimiz için bağışlarımızı gönül rahatlığı ile bu önemli kuruma yapabiliriz.

Yada LOSEV Lösemili Çocuklar Vakfına www.losev.org.tr adresinden ulaşıp bağışlarınızı yapabilirsiniz.

LÖSEV Adana Aktif iletişim Telefonu: 0 545 273 1336. Tarsus Erkan Yağlıpınar: 0544 528 6937

Allah, yapacağınız yardımlarınızı şimdiden kabul etsin.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI