::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA

11 Aralık 2020 Cuma 15:20

Zaman zaman önemli konuları haber yaparız. Ama kamuoyunda en çok ses getireni,  cinayet, kan, ve sansasyon yaratan haberler.

Bazı haberlerde rutin denilerek es geçilir.

Ama ben zaman zaman  haberlerden çok haberin fotoğrafına bakarım.

Mesela son bir haftada  notlarıma aldığım iki kare.

Birincisi, 1 Aralık 2005 tarihinde vefat eden Tarsus eski Belediye Başkanlarından Derviş Sefa Özşenoğlu’nun fotoğrafı.

HEY GİDİ KOCA DERVİŞ!..

1980 ihtilali öncesi CHP’den belediye başkanlığı yapan ve aynı zamanda Avukat olan Özşenoğlu, son yıllarını hiç de iyi geçirmemiştir. Başkanlığı sona erdikten sonra Avukatlık yapmamış, emekliliğine yakın yıllarda ise  Yeni Halde çay işletmeciliği yaparak geçimini temin etmiştir. Onu  vefatından birkaç ay evvel Yarenlik alanında Turan Mağazası önünde  yürürken görmüştüm. Özşenoğlu, elinde sebze meyve poşetleri ve iki tane somun ekmekle evine gitmekteydi. Eski, siyah ve uzunca bir pardesü giymiş, yalpalayarak yürüyen,  hasta hali her halinden belli olan bir adam geliyordu karşıdan.  Fotoğraf makinamı çıkarıp çekime hazır hale getirdim.  Bana 5-6 metre kala deklanşöre basıp  birkaç kare fotoğraf çektim.  Fotoğraf çektiğimi görünce durdu. Yarenliğin orta yerinde öylece kalakaldı. Sonra bana uzun uzun baktı ve “Beni tanıyor musun da fotoğrafımı çekiyorsun” dedi.

“Elbette tanıyorum başkanım” deyince anladı ki, ben kendisini tanıyorum. Yanına yaklaşıp kendimi tanıttım. Gazetemizin kurucu sahibi Mustafa Erdoğan’ı kastederek, “Mustafa’ya selam söyle” dedi. “Aleyküm selam başkanım, söylerim elbette” dedim, fotoğraf çektiğime kızmadığı ve izin verdiği için teşekkür ettim. Bir gün kendisini  ziyaret etmek istediğimi söyledim.

“Buyur gel , bir çayımızı iç” dedi siyah çerçeveli kalın camlı gözlüğünün altından bakarak.

Ama yanına gidip çayını içmek kısmet olmadı. Daha doğrusu her gün haber peşinde koşturmaktan, asıl önemli habere gitmeye fırsat bulamadık. Bu nedenle hala kendime kızıyorum.

Çünkü bugün varız, yarın uçup gidiyoruz bu dünyadan. Haber telaşı, hayat mücadelesi diyerek koşturmaktan olsa gerek, Derviş Sefa Özşenoğlu’nun ziyaretine bir türlü gidemedim. Bu yüzden  1980’lerin son başkanı Derviş Sefa  Özşenoğlu ile  hayatının son röportajı yapmak kısmet olmadı.

VE ACI SON..

Bir gün duydum ki, 1 Aralık 2005 tarihinde  Derviş Sefa  Özşenoğlu vefat etmiş. Cenazesi sessiz sedasız kaldırılmış, partililerinin bile çoğunun haberi olmamış.

Ne yalan söyleyeyim, benim bile olaydan 2 gün sonra haberim oldu.  Derviş Sefa  Özşenoğlu’nun vefat ettiğini duyunca çok üzüldüm.

Allah rahmet eylesin. Kendisini geçen gün gazetemizin baş sayfasında anarken  15 yıl önce çektiğim kareye baktım, geniş açıdan.

Pardesülü, elinde sebze meyve poşetleri ve iki ekmeği ile akşam üzeri eve gidiyordu. Siz ise o karenin vesikalık olarak kesilmiş halini gördünüz. O karedeki başkanın gariban hali, bana neler anlatıyordu neler.

Bir o zamanki  Belediye Başkanı Derviş Sefa  Özşenoğlu’nun son halini okuyup değerlendirin..
Birde şimdinin belediye başkanlarını..

Ve yorumu kendi içinizden siz yapın.

Nurlar içinde yat Derviş Sefa  Özşenoğlu…

                                                                                      

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI