::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

GAZETECİLERİ MEZARI BAŞINDA ANMAK

12 Ocak 2019 Cumartesi 12:27

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü değişik etkinliklerle kutlandı.  Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından  bu yıl değişik bir tören ve uygulama yapılması beni duygulandırdı.

Özellikle  Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler   günü,  gün boyu düzenlenen etkinlik programı ile kutlandı.

MGC’den bana ulaşan bililerde, gördüm ve inceledim ki güzel bir kutlama olmuş. Sabah tören sonrası merhum Uğur Mumcu atına karanfil bırakan gazeteciler, Şehitlik ve yaşamını yitiren gazetecilerin Şehir Mezarlığı’ndaki mezarlarını da ziyaret ederek saygı duruşunda bulunup, karanfil bırakmışlar. Bu benim gözlerimi yaşarttı.

Birde  törene Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Adil Aktay, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hamit Küçükbatır, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katılması güne damgasını vurdu.

MGC Başkanı Turgay Demirtaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, daha sonra Atanın huzurunda  saygı duruşunda bunulup  İstiklal Marşı’nın okunması güzel.

 Gazetecilik mesleğinin kutsallığını anlatan  Başkan Demirtaş, “Bir meslek düşünün her türlü felaket ve acil durumda, her türlü kutlamada, mutlulukta halkın yanında olan. Bir meslek düşünün tüm risklere rağmen görevlerini icra etmek için verdikleri bu zorlu mücadelede büyük bir özveri örneği göstererek cesaret ve onurlarıyla görevlerini yerine getiren. İşte bilgi, birikim ve yeteneğin etkin bir şekilde harmanlandığı gazetecilik böylesi kutlu, böylesi zor bir meslektir” dedi.

Gazetecilik mesleğinin hiçbir zaman maddi bir değerle ölçülemeyeceğini dile getiren MGC Başkanı Turgay Demirtaş, gazeteciliğin bir meslekten öte yaşam biçimi olduğunun altını çizerek şunları söyleyerek “Meslektaşlarımız, kimi zaman savaşların ateş hattında, sırtında kilolarca ağırlıktaki teçhizatlarıyla sırf halka doğru bilgi aktarmak adına çatışmaların ortasında kalıyor. Kimi zaman bilinmeyeni keşfetmek, insanlığı yeni bir bilgi sunabilmek için bir muammaya korkusuzca yürüyor. Bu kutsal mesleğin gece gündüzü yok. Hayatın aktığı her yer, bizler için bir görev alanıdır. Bu zor koşullar altında halkımıza bilgi akışı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, katılan herkese teşekkür ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmete anıyorum. Tüm basın çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra  gazeteciler Atatürk Parkı içinde bulunan Uğur Mumcu Anıtı’nı ziyaret ederek karanfiller bıraktı.

Basın mensupları daha sonra Şehir Mezarlığı’nda Şehitlik ve merhum gazetecileri andılar.

Ben bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum.

Mersin’de görev yapmış olan, Tarsuslularında yakından tanıdığı gazeteci büyüklerimiz merhum   İhsan-Nimet-Tankut Tufan, Sabahattin Kösel, İsmet Barlas, Hamdi Yurdakul, Selçuk Ölçer ile Nevzat Kelleli’nin mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakılması görüntüleride gözlerimi yaşarttı.

Bu güzel ve anlamlı günde, merhum gazetecilerinde anılamsı gerçekten duygusalanlar yaşarttı.

Önemli olanda öldükten onra unutulmamak değil mi?

Başkan Turgay Demirtaş ve ekibine teşekkür ediyorum.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI