::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

GAZETECİLİK SEVDA İŞİDİR

31 Ekim 2018 Çarşamba 09:18

Biz gazeteciler veya basın sektöründe yer alan insanlar kimilerine göre menfaatçi ve paragöz olarak gözüksek de aslında çoğumuz öyle  değilizdir.

Çünkü gazete çıkarmak için harcadığımız para, ettiğimiz masraflar her zaman kazandığımızdan çok daha azdır. Bazen beş kuruş  kazancımız olmadığı halde bir olaya, bir törene veya bir  toplantıya gideriz.

Geçen haftaydı MEDYAD Başkanı ve TRT Haber Tarsus muhabiri olan arkadaşımız Okan Çalışkan’ı aradığımda her zamanki adresindeydi.

“Şu an  Çamlıyayla’dayım. Ama az önce Tarsus’tan bir davet aldım. Bir düğün töreni varmış. Gelinin babası beni de davet etti. Kalkıp Tarsus’a geleceğim. Gelince Medyad’daki işlerimizi de bu arada hallederiz” dedi.

Sonra kalkıp 60 km. yol kat edip Tarsus’a geldi. Tarsus’ta aynı gece bir düğün törenine katıldı. Kendisinin anlattığına ve yaptığı habere göre  Tarsus’ta doğuştan  zihinsel engelli olan bir genç kıza ailesi çifte eğlence düzenlemiş. Muradiye ve Selahattin Akdemir çiftinin 21 yaşındaki doğuştan   zihinsel özürlü kızları Özlem, hayalinde olan gelinliği ailesinin gerçekleştirdiği sürpriz doğum günü partisinde giyerek  büyük bir  mutluluk yaşamış.

Babası Selahattin Akdemir, kızı Özlem’in rüyasında gelinlik giydiğini söylemesi ile onun için hem bir telli duvaklı gelin olduğu düğün töreni yapmış, hem de doğum gününü kutlamış.

Böylece  Özlem için  bir düğün töreni tertip etmişler. Düğün öncesi Özlem kuaföre götürülmüş. Orada  bir gelinin için ne hazırlık yapılıyorsa aynısı yapılmış, makyajı da bin bir özenle gerçekleştirilmiş. Sonra baba  Selahattin Akdemir kızını koluna takıp arabayla Garden Cafe’ye getirmiş. Anne  Muradiye hanım ve Özlemin kız kardeşi Şefika ile davetliler Özlem hanımı kapıda karşılamışlar. Özlem , babasının kollarında salona alkışlar eşliğinde girmiş.  Özlem, kendisini bekleyenleri görünce  o kadar mutlu olmuş ki..

Gelin masasına babası ile birlikte oturmuş. Varsın bu düğünde damat da olmayıversin demişler. Özlem hanımın gelinlikler içinde düğününü bir güzel yapmışlar. Kına gecesi bile düzenlemişler. Babası, annesi ve törene gelenlerle doyasıya eğlenen ve oyunlar oynayıp halaylar çeken Özlem Akdemir hayatının en mutlu gününü yaşamış.

Okan başkan o anı anlatırken kendiside heyecanlanıyor..“Özlem’in mutluluğunu gören davetlilerin gözyaşları kameralarımıza takılırken, hayata sımsıkı sarılan Özlem, halay da çekerek davetlilere mutluluk yaşattı.

Özlem ise TRT mikrofonlarına mutluluğunu, süper işareti yaparak dile getirdi.” Diye anlattı. .

Özlem, 21. Yaşına girmenin  heyecanını da aynı törende yaşamış ve doğum günü pastasını sevenleri ve babası ile birlikte kesmiş.

Ve en önemlisi Özlem hayalindeki  gelinliği giyerek güzel bir gün yaşamış.

Bir genç kızın bu mutluluğuna tanık olmak ise biz gazeteciler için paradan puldan çok daha önemli.

Okan başkanda aynı gece tekrar 60 km. yol kat edip Çamlıyayla’ya dönerken onunda önemli bir haber yapmanın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

İşte biz gazeteciler için hayatta paradan önemli böyle anlarda yaşanıyor..

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI