::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

GAZETEYİ BIÇAKLAMAK NE DEMEK?

05 Ocak 2022 Çarşamba 09:06

İnsan oğlu yaratılmışların en şereflisidir deriz. Elbette Yüce yaradandan dolayı insanlar önemlidir ve yaratılmışların en şereflisidir. Ama bir elin 5 parmağı da bir değil ki!

Kimisi kısa, kimisi uzun.Kimisi orta vadeli! Her parmağın ayrı ayrı görevi var.

İnsanoğlu içinde de iyisi var, kötüsü var.

Hasidi var, dedikoducusu var. Fitne fesat yayanı var.

Hatta tahrip kalıbı olanlar var. “Benim olmayan başkasına da yar olmasın” diye düşünen de var.
Bir de  yapılan hizmetleri çekemeyenler var!

Zaman zaman belediyenin yaptığı hizmet birimlerine saldırılar oluyor, görüyor duyuyor, haber yapıyoruz, inanın üzülüyoruz. Çünkü bu hizmetler tüm insanlar  için var. Böyle diyor böyle düşünüyoruz, ama o hizmet birimlerine kasti olarak zarar verenlerde var. Güya onlarda insan.

Belediyenin yaptığı parklardaki  banklar, masalar kırılıyor, yakılıyor. Çeşme başları çalınıyor. Ağaçlar kırılıp parçalanıyor, çiçekler çalınıyor. Daha bir hafta önce Tarsus Berdan Barajı mesire alanındaki ağaçlar masalar banklar parçalandı. Yine bir hafta önce Çamlıyayla’da yeni yapılan Seyir terasının ahşap kaplamaları üzerinde ateşler yakılarak  tahrip edildi.

Tüm bunları yapanlar da güya insanoğlu! (Artık onlara insan bile demeye dilimiz varmıyor)

Tüm bu tahribatları görüp yaşarken bir aydır Yerel gazetelere saldırılar başladı. Ben 1977 yılından bu yana Tarsus’ta kentin üç değişik bölgesine yerel gazetelerimizi asıp  duvar gazetesini yaşatmaya çalışan bir neferim. Kimseden beş para istemeden, bir menfaat beklemeden yerel gazetelerimizi Seher Kollektif şirketinin  yan duvarına,Yeni Müzenin yan tarafındaki gazete panosuna ve Yenimahalle-Gaziler mahallesi muhtarlığı yanında yaptırttığımız panoya gazetelerimizi asıyorum. Cetveldeki, Gazilerdeki, Akşemsettin’deki, Altaylılar, Şehitler Tepesi, Ergenokon mahallesindeki insanlar çarşıya gelemiyorsa, Atatürk caddesi Yeşildirek mevkiindeki panoda gazetelerimizi herkes okusun diye çırpınıyorum.

Ama özellikle Seher Kollektif şirketi yanındaki panoda ve son zamanlarda da  eski Adliye, Yeni Müze yanındaki panoda  bulunan gazetelerimiz parçalanıyor. Zaman zaman yırtılıyor, hatta bıçaklanıp jiletleniyor.

Allah aşkına nedir bu kin, bu nefret? nedir bu tahrip kalıbı olmak? İnsanoğlu’na bedava sunduğumuz bu çabayı çekemeyenler kimler? O gazeteleri parçalamak da neyin nesi? nedir alıp veremediğiniz?

Size bilgi vermekten başka bir günahı olmayan gazetecilere ve yerel gazetelere kabalığınız neden?

Gazeteye bıçak sallamak, falçata veya jilet atmak da neyin nesi? İnanın buna bir anlam veremiyorum ve çok üzülüyorum.

 

MEDYAD BAŞKANI SALDIRIYI YAPANLARI KINADI

Tarsus’ta yerel gazetelerin yer aldığı Duvar gazetesi geleneğini baltalamak için gazeteleri bıçaklayanların haberi dün ulusal basında da yer aldı. Herkesimden büyük tepki çekti bu  saldırı.. Olay çirkin olduğu kadar, utanç verici ve üzücü..

 MEDYA Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan,  son günlerde kent genelinde duvarlara asılan yerel gazetelerin parçalanması olayını  kınadığını açıkladı.  Çalışkan ile görüştüm. Bana söyledikleri… “Halkı  bilgilendirmekten başka bir amacı olmayan ve ekmeğini  çıkardıkları gazete ile yaptıkları haberlerin yer aldığı internet gazetelerinden  kazanan gazetelerin alın teri, göz nuru olan yayın organlarına yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Bu tür insanlık dışı saldırıları yapan yada yapanların bulunması için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyorum. Kötü niyetli kişi yada kişilerin  kentimizdeki Duvar gazetelerini parçalayarak, yada gazetecileri tehdit ederek bir yerlere varamayacaklarını bilmelerini istiyorum. Halkın sesi, gözü, dili, kulağı olan gazetelere saldırmak yerine, maddi imkansızlıklar içinde ayakta kalmaya çalışan yerel gazetelerimize sahip çıkılmasını ve desteklenmesini istiyorum. Unutmayın, bir haber çok şeyi değiştirir” .

Bende bu çirkin saldırıları kınayan tüm STK’lara ve MEDYA kuruluşlarına, başkanım Okan Çalışkan’a teşekkür ediyorum. Halkımızın yerel gazetelere sahip çıkmasını ve desteklerinin devam etmesini diliyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI