::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

GENELLEME

10 Ağustos 2020 Pazartesi 14:00

Bugün şehrimiz ile ilgili bir genelleme yapalım.

Geçtiğimiz cumartesi günü MHP'de devir vardı. Uzun yıllar MHP ilçe başkanlığını yapan ve herkesin derdine derman olan ERTUĞRUL BODUR görevi, yeni atanan başkana devretti.
Cenazeye, düğüne, nişana giden partili -partisiz ayırt etmeden davet eden herkesin yanında olan bir başkan olan Bodur, halkın gönlünde taht kurmuştu.
Geçen cuma günü MHP il başkanının ve bazı partililerin hazır bulunduğu bir sırada görevi yeni atanan MEHMET ÇELİK'e devretti.Ne diyelim. Hayırlı uğurlu olsun.
ERTUĞRUL BODUR, masasında Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim ile yeni başkan MEHMET ÇELİK'e başkanlık görevini devretti. Bizde Ertuğrul Bodur ile uzun yıllar çalıştık. Ben ERTUĞRUL BODUR'a hizmetleri için teşekkür ederken yeni başkan MEHMET ÇELİK'e hayırlı olsun diyorum.
Bu arada MHP Tarsus ilçe yönetimi de belli oldu. Yeni başkan görevi devraldı ve yeni yönetimi açıkladı. Yeni yönetim ile ilgili bilgi gazetemizde var. Yeni yönetim delege seçimlerini yapıp tahminen Eylül ayının ortalarında ilçe kongresini yapacak.
Benim dikkatimi çeken konu..
MHP'de ilçe başkanı olmuş kişiler veya yeni dönemde ilçe başkanı olmak isteyen bazı isimler bile listeye girmiş. 
Buda ilginç bir not..
Ne diyeyim. Hayırlısı olsun

POLİTİKACILARA ÖNERİ
Bu politikacılara, yani milletvekillerine vatandaşın bir önerisi var. Milletvekilleri, bir yere geldi miydi, kurumlara ziyarete gidiyorlar. Elbette gitsinler. Ama kuruma gidip oradan gitmeyin. Vatandaşı ve esnafları da ziyaret edin. Çünkü esnaflar sizi yanında görmek istiyor. Sorununu anlatmak istiyor.
Kurum olarak Odalar, borsa, dernekler gibi yerler ziyaret edilirken birkaç saatte esnafa ve vatandaşa ayırsanız olmaz mı? Esnafın derdi çok. Esnafın, sanatkarın derdini dinleyin. Bu günlerde sıkıntıda olan esnaf ve sanatkarlar, vatandaşlar sizleri yanına bekliyor.

ALTIN DOLAR!
Son haftalarda altın, dolar, euro fırladı. Adeta el yakıyorlar. Bir gram altının 480 TL'yi aştığı bugünlerde çeyrek altın bile 800 TL'ye yaklaştı. Vatandaş yakınlarına çeyrek bile takmak için düğünlere altın alıp gidemez oldu. Gitse de çeyrek takamıyor. 
Mesela en düşük 1.500 TL alan bir emekli bir ayda 3 gram altın alabiliyor, yada iki çeyrek alabilecek. Ve eldeki para bitti. Yani elindeki paranın değeri bu kadar..Emekli en yakınına bile bir çeyrek takamaz. Fakir fukara ne yapsın?
Birde dolar, euro ya da altın ile borçlanan kişilerin Allah yar ve yardımcısı olsun.
Bilhassa düğün yapan ve yapacak olanlarında Allah yardımcısı olsun diyorum

ORTADOĞU'NUN DURUMU
Ben bir konuyu daha hatırlatmak istiyorum. Okuyucularımdan çok ihbar ve serzeniş var. Mesela bu Ortadoğu Hastanesinin geçmiş dönemdeki durumu merak ediliyor. 
Tüyü bitmedik yetimin hakkı bulunan bu sağlık tesisi geçmiş yönetim tarafından satıldı. Geçmişte satıldığı söylenen bu hastane değerini buldu mu bulmadı mı? Biz elçiyiz, vatandaştan gelen bu sorunun cevabını bekliyoruz. 
Tarsus Belediye Başkanı olan HALUK BOZDOĞAN'ın bu konuda bir araştırma yapmasını vatandaşlar istiyor.
Burası çok önemli ve kıymetli bir yer? 
Burası kaça satıldı? Bizde satıldığını geç duyduk. 
Başkan Bozdoğan bu işin arkasında durur ve bizleri bilgilendirirse memnun oluruz

AVGAN MAHALLESİ
Eski adıyla Avgan mahallesi, yeni adıyla Şehit Mustafa Mahallesinde bugünlerde bir kıpırdama başladı.
Bu mahallede bazı yerler inşaat aşamasına geldi.
Buralara nasıl inşaat yapılacak bilemiyorum.
Burada Tarsus Müze müdürlüğüne büyük iş düşüyor. Bu mahallede temel kazısı yapılırken Müze yetkilileri orada olmalı. Etrafı 3-4 metre çinko ile kaplanan bu bölgede kazı yaparken her şey ortada olmalı. Yani Çinkolarla kaplı olmamalı. Ben bu konuyu Müze Müdürü DOĞUKAN ALPER beye vatandaş adına iletiyorum. 
Burada gizli saklı işler olmasın. Temel kazısı yapılırken, temel atılırken yetkililer ince eleyip sık dokusun. Bunu mahalle sakinleri de vatandaş da istiyor. İletmesi benden..

AYASOFYA’DAKİ TARSUS KAPISI
Yine çok önemli bir konu.. 828 yılında Ayasofya’ya götürülen bir kapı Tarsus'tan gitmiş. 
İstanbul'daki Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi geçtiğimiz ay ibadete açıldı. Orada bir kapının Tarsus'tan gittiği ortaya çıktı. Ben yakında İstanbul'a gideceğim. O zaman Ayasofya-i Kebir Camiine namaz kılmaya gittiğimde o kapıyı inceleyeceğim.
Tarsus Tarihi bir kent. Tarih kokan bir şehirden binlerce yıl evvel değerli bir kapı Tarsus'tan götürülmüş. Şu sıralar Tarsus'taki tarihi evler adeta çöküyor ve yıkılıyor, onlara da bakan yok. Ben Tarsus Belediye Başkanı HALUK BOZDOĞAN'a tarihe sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Antik Yolu Kültür ve Turizm Bakanlığına devrettiği için. Bu konuda siyasetçilerde konuya el atıp destek verirse, bu alan yeniden düzenlenip en kısa zamanda turizme açılır. Yeni haftaya girerken herkesin sağlıklı ve mutlu olmasını diliyorum. Allah herkesi bu Covit 19 belasından korusun. 
Allah'a dua edelim, kurallara uyalım. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaya özen gösterelim. 
Bugünlerde bu kurallara uyan az olsa da herkesi tekrar uyarıp gereğini yapalım.
TEDBİR BİZDEN TAKDİR ALLAH'TAN..

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI