::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Can ERDOĞAN Ahmet Can ERDOĞAN

GÖZLEM ODASINDAKİ GÖZLEMİM

20 Şubat 2020 Perşembe 10:07

Gazetemiz yazarı Bülent Acun’un bir yazısında ifade ettiği gibi “Bazı misafirler vardır onlar daha önceden size geliyorum demez, deyim yerindeyse geliş gidiş üstünlüğüne sahiptirler.  İnsan  bu  davetsiz  misafirlere  karşı her  daim  teyakkuz  halinde  olmalıdır. 

Aksi  taktirde  insan  iki  ayağını  bir  pabuca  kıstırmaktan kurtulamaz. Bu imtiyazlı  misafirleri! “Ölümdür, kazadır, hastalıktır”

Dün aniden, imtiyazlı misafirlerden birisi olan  hastalık  kapımı  çaldı.

Soluğu randevu alarak  Tarsus Devlet Hastanesi ek binasında Dahiliye uzmanı Dr.Burak Tellioğlu’nun yanında aldım.

Tellioğlu’nun pozitif enerjiyle hastalara iyi davranması teşhis ve tedavide gerekeni layıkıyla yapması gözlerden kaçmıyor..

Muayene  esnasında ağzımı  açıp  “A” deyince  şifre  çözüldü.

Burak bey, muayenemin ardından  ilaçlarımın yanı sıra sana bir de serum verelim, dedi.

Aldığım serum reçetesiyle  hemen polikliniklerin girişinde bulunan gözlem odasında gittim. Burada manzara ‘’iğne atsanız yere düşmeyecek’’ bir görüntü vardı. Bütün  sedyeler doluydu. Benim yatacak kadar bir rahatsızlığım  olmadığı için kendi isteğimle   boş bulunan bir sandalyede serum tedavime başlandı.

Gözlem odasında  0 yaş grubundan tutunda 70 yaş grubuna kadar hasta vardı.

Tedavisi tamamlanan hastalar giderken yenileri kapıda beliriyordu. Yer olmadığı zaman gelen hastalar acile yönlendiriliyordu.

 

Benim asıl dikkatimi çekmek istediğim burada görevli sağlık görevlilerin cansiparhane çalışmalarıydı. O hastadan o hastaya koşturuyorlardı.

 

Tüm hastalara gönülden davranıp, hassasiyet gösterip, kişinin  kimlik ve referanslarına bakmaksızın tıbbın gereğini layıkıyla uygularken, her türlü ihtimam aynı şekilde uygulanıyordu.

Sorumluluk duyguları benliklerine işlemiş, canla başla çalışıp, hastaları kırmadan incitmeden davranmaları gerçekten takdire değer..

 

Kısaca gözlem odasında Seri ve güzel sağlık hizmeti vardı...

SAĞLICAKLA  KALIN.

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI