::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

GÜLEK, KARBOĞAZI VE ÇAMLIYAYLA

25 Şubat 2020 Salı 10:38

Tarsus’un yazı güzel,  ama kışı bir başka güzel..

Çünkü Tarsus’ta öyle dondurucu soğuklar pek olmaz.

Kış aylarında Tarsus’un Gülek  bölgesi, Karboğazı bölgesi ve eski kasabamız olan şimdiki Çamlıyayla ilçemiz de güzeldir.

Kar bu bölgelere ayrı bir güzellik katıyor. Dolayısıyla yaz turizminin önemi gibi bölgemizde kış turizmi de güzel.

Tabii  kar yağışının olduğu  Tarsus’un Gülek  bölgesi, Karboğazı bölgesi ve Çamlıyayla ilçemiz de bugünlerde insanlar kar görmeye, kar topu oynamaya gidiyor.  Yani tatil günlerinde bu bölgelere ilgi hayli fazla.. Yalnız bu bölgelerin kardan en iyi geliri elde etmesi, insanların konaklama ve eğlenebilmesi adına bir şeyler yapılması  için bazı projelerin hayata geçirilmesi gerek.

Mesela Gülek ve Karboğazı bölgesinde  geçmiş dönemde Gülek  Belediye Başkanlığı yapan M. Tekin Çelik zamanında bazı projelerin başlatılması için girişimlerde bulunulmuştu. Tekin başkan bu projeler için çok çalıştı. Onun şanssızlığı ise partisinin hem iktidarda olmaması, hem de daha sonra  Gülek’in Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülmesi idi. Bu değişiklik Gülek ve Karboğazı’nın önünü açacak mı diye düşünürken,  2014-2019 döneminde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan  Burhanettin Kocamaz’ın bir şeyler yapmasını umduk. Ne yazık ki o projeler bir türlü gerçekleşmedi. Önce Tekin Çelik, sonra Burhanettin Kocamaz sayesinde  Karboğazı tanındı, turistik bir alan olarak kabul edildi. Ama projelerin devamı bir türlü getirilemedi. Oysa Gülek  belde olarak kala veya ilçe yapılsa (ki tarihi Gülek ilçesi mutlaka kurulmalıydı, yinede kurulmalıdır) Karboğazı projesi daha kolay hayata geçebilirdi.

Tarsus  Gülek  sınırları içindeki Karboğazı Turizm Bölgesi Projesi yaklaşık 15 yıldır kent gündeminde.. Karboğazı 3 bin 500 metreye kadar uzanan bir büyük pist ve bu pistin yanında 6 farklı boyutta küçük pistle çevre üç ile hizmet edebilecek ve bu kentlerdeki termal, deniz ve güneş turizminin yanında kayak turizminden de yararlanılacağı dünyadaki sayılı merkezlerden biri olacaktı.  Hala bu proğramlar gerçekleşmedi.

Bugünlerde insanlar Tarsus’tan, Mersin’den Adana’dan hafta sonları kar görmeye, Gülek ve Karboğazı’na, Pozantı’ya, Tekir’e gidiyorlar. Bir güzellik bir hareketlilik yaşanıyor. Buraların resmiyet kazanması ve Karboğazı Kayak bölgesinin hayata geçirilmesi çok gecikti. Bunlar hayata geçirilmiş olsa, Tarsus ve Gülek  Türkiye’de daha çok ilgi çekecek ve prim yapacaktır.

ÇAMLIYAYLA YAZIN OLDUĞU KADAR KIŞINDA GÜZEL

“Torosların zirvesinde bulunan şirin ilçemiz Çamlıyayla’da yazı aylarında olduğu gibi kış aylarında da güzel. Ancak  Çamlıyayla’da  gerekli sosyal tesisler olmayınca, kış aylarında günü birlik giden sayısı bile yetersiz.

Bu bölgenin siyasileri ve belediyeleri  Çamlıyayla’nın daha çok gelişmesi için çalışmalı. Çamlıyayla. Belediye başkanı  İsmail Tepebağlı ve meclis üyeleri, halkla el ele vererek kentin sorunlarını çözüp proje üretmeye gayret ediyorlar.  Ancak bunlar yeterli değil tabi.. Kışın Çamlıyayla aşırı yağışlar, sel ve toprak kaymaları, çökmeler ile uğraşıyor. Bu olumsuz görüntülerin önüne geçmek ve kalıcı çözümler üretmek gerek.

O zaman  Çamlıyayla yazın olduğu kadar kışında güzel olduğu gerçeği daha çok ortaya çıkacak, bu ilçemizde kış turizminden hak ettiğini alacaktır.

Bu hayallerimiz ne zaman gerçeğe dönüşecek?

Siyasiler ne zaman verdikleri sözü tutacak?

Merak ediyor,  ilgi istiyoruz. Çözüm bekliyoruz.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI