::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

GÜNDEM KOCAMAZ

26 Ekim 2018 Cuma 09:16

Burhanettin Kocamaz..

Tarsus'ta 4 dönem , yani tam  20 yıl Belediye Başkanlığı yaptı.

Sonra 2014 yılı yerel seçimlerinde , Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. Halen 4.5 yıla yakındır  Mersin Büyükşehir'i ve dolayısıyla bütünşehiri yöneten  Burhanettin Kocamaz'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı  olarak gösterilmeyeceğinin açıklanmasından sonra ortalıkta her gün değişik senaryolar, görüşler dile getiriliyor.

Özellikle halen kayıtlı olduğu MHP, Kocamaz'ı aday göstermeyeceğini, yerine Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdiğini  deklare etti.

Böylece MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlenmiş oldu. Hamit Tuna'nın aday olmaması için ya kendisinin istifa etmesi, yada başka bir neden gerekiyor.

Buraya kadar MHP Tarsus ve Mersin'de yaşanan son bir aylık  konuları özetledik. Artık MHP'li adaylar seçimler için çalışıyor. Ancak MHP'de 25 yıllık belediyeciliği olan Kocamaz, ise halkın gücünü arkasına alarak ve bunu göstererek “Ben görevimin başındayım, hizmetlerime devam ediyorum” diyor.

Her ne kadar bazı kesimler kendisinin bağımsız aday yada İYİ Parti'den belediye başkan adayı olmasını istese de bu isteklere karşı Kocamaz bir cevap vermedi. Ve hala MHP kadrolarından seçilmiş bir başkan olarak Mersin Büyükşehir'i yönetiyor.

Bunlarda normal ve bilinen şeyler.

Ancak Kocamaz'ı artık tüm Türkiye gibi dünya tanıyor. Birçok yerde siyasi konuşmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Kocamaz konuşuluyor.

Geçen hafta Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun Ankara'da yapılan genel başkanlık seçimlerine gittik. Ankara'da 3 gün kaldık. Toplantı ve sohbetlere katıldık. Bizim Tarsus'lu dolayısıyla Mersin'li olmamızdan dolayı sohbet hemen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a geliyor.

Yanıızda oturan TGF başkanı Yılmaz Karaca Eskişehir'li.. İbrahim  Erdoğan başkan Bursa'lı.. Cafer Esendemir Adana'lı.. Ahmet Ağaoğlu Hatay'lı,  Sakarya Cemiyet başkanı Sezai Matur, Şahin Özer Ceyhan'lı..

Yani masanın etrafındaki 20 kişinin hepsi de Burhanettin Kocamaz'ı tanıyor. Ve hepsi de Kocamaz'ın neden aday gösterilmediğini soruyor.

“Başkan bundan sonra ne yapar?”

“Başka partiden veya bağımsız aday olur mu?” gibi sorular soruluyor. Kimisi de “25 yıldır başkanlık yapan ve halkın teveccühünü kazanmış birinin aday gösterilmemesi MHP için kayıptır” diyerek görüşünü dile getiriyor.

Bizde bildiğimiz kadar, dilimizin döndüğünce Kocamaz'ın durumunu anlatıyoruz.

Ama masanın etrafındaki hemen herkes “Kocamaz aday gösterilmezse MHP için büyük hata olur” diyor.

Bu onların görüşü tabi..

Benim yorumuma gelince..

İnanın ben bile Burhanettin Kocamaz'ın Türkiye genelinde bu kadar tanındığını bilmiyordum.

Kocamaz, aday olsa da olmasa da yine Türkiye'nin gündeminde.

Diyeceğim bu kadar!..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI