::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

GÜZEL HİZMET

26 Kasım 2021 Cuma 10:43

Tarsus’ta yıllardır aylardır bir yürüyen merdiven bozuktu.

Bu merdiven bir ay çalışır sonra 6 ay bozuk dururdu.

O zaman hastalar, yaşlılar, hamile kadınlar bu merdiven bozuk olunca sıkıntı çekerdi.

Geçenlerde yine 6 ay kadar çalışmayan bu yürüyen merdiveni Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  VAHAP SEÇER yeniletti. Yani bu soruna köklü bir çözüm bulundu.  Şehrin Kuzey bölgesinde yaşayanlar rahat nefes aldı. Çünkü kuzey bölgesinde yani tren hattının Cetvel- Mithatpaşa yönünde nüfusun yüzde70’i yaşıyor.

SEÇER,  büyük masraflar ederek halkın yararına olacak şekilde yepyeni bir yürüyen merdiven yaptırdı. Yanına da yaşlılar ve engelliler için bir asansör yapıldı.

Çok yaşlı olanlar ve engelliler artık bu asansörü kullanmaya başladı.

Tabiri caizse burası dört dörtlük oldu. Buraya birde güvenlik görevlisi konuldu. Çünkü daha önce bazı art niyetliler bu yürüyen merdiveni tahrip ediyordu, kırıp döküyordu.

Şu anda bölgede en güzel yürüyen Merdiven ve engelli asansörü Tarsus’ta yapılarak hizmet vermeye başladı.

Vatandaşlar bu konuda bana “Mustafa bey, bu yürüyen merdiven çok güzel oldu. Allah başkan VAHAP SEÇER’den  razı olsun. Bizim de başkana teşekkürümüzü iletin” dediler.

Daha önceki yıllarda bizde bu merdivenin eskisi bozukken  çok yazılar yazdık. Yenilenmesini istedik. Çok şükür şimdi o yürüyen merdiven yenilendi, her taraf pırıl pırıl oldu. Bizde başkan VAHAP SEÇER’e bu güzel hizmet için teşekkür ediyoruz.

xx

TARIM KREDİ MARKETİ

Bazı şeyler yapılmak için yapılmış.

Düşünce doğru yeri yanlış demiştim.

Geçtiğimiz günlerde İncirlikuyu yolu üzerinde  Kırklarsırtı mahallesinde Tarım Kredi bir  market açmıştı.

Vatandaş buraya nasıl gitsin. Oranın etrafında da çok az konut var.

Burayı kim önermiş, kimin kanalıyla tutulmuş doğrusu merak ediyorum.

Burayı yeri kim buldu, kim oraya açtırdı.

Tarım Kredinin fiyatları dışarıyla nerdeyse aynı. Bir yağ ucuz. Vatandaş fiyatlar  birçok üründe aynı olunca, kalkıp Kırklarsırtı bölgesine gider mi?

Bu hatalı yer seçimi  dikkati çekiyor.

Devlet Tarım Kredilere  market açma yetkisi verdi. Ama Tarsus’taki yer yanlış.

Düşünce güzel ama Tarsus’ta market yeri yanlış. Bu konunun bir an evvel dikkate alınmasını istiyoruz.

                                                                                     

xx

ODA SEÇİMLERİ

Tarsus’ta Oda seçimleri 1 Ocak tarihinden itibaren başlayacak.

Tarsus’ta şu anda 18 tane Oda var. Esnafların odalarının seçimleri 1 Ocak’dan itibaren başlayıp Şubat ve mart aylarında yapılacak. Herkes biran önce seçimini yapmak istiyor. Bir ay sonra birçok oda seçimlerini Ocak ayında yapar sanıyorum.

Seçim her ne kadar  ortalığı hareketlendirirse de Odalarda başka başkan adayı olmasa da oda başkanları seçimi bir an evvel yapmak ister.

Zaten  3-4 oda da başkanlara karşı muhalefet var. Gerisi tek listeyle  seçimlere gidecek. Şu an durum böyle görünüyor. Bizde seçimler başlayınca hepsini takip edeceğiz. O zaman gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Ben şimdiden Oda seçimlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

xx

MEZARLIK

Tarsus Mezarlıklar Şubesi var. İnşallah Tarsus gibi bir büyük kentteki Mezarlık yönetimi Müdürlük olur.

Tarsus Şehrinde hergün 10-15 cenaze oluyor. Bu kadar büyük bir kentte inşallah, Mezarlıklar sorumluluğu Müdürlük olur. VAHAP SEÇER başkandan bu konuda bir girişim bekliyoruz.

Eshab-ı Kehf yakınlarındaki Sucular mezarlığına Temmuz ayından bu yana bini aşkın cenaze defnedildi. Şu sıralar Tarsus Şehir mezarlığında yeri olanlar veya kınının üzerine defin yapılıyor. Yeri olmayanlar Sucular mezarlığına gidiyor. Orada da şuan cenaze defin sayısı bini aştı.

Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bugünlerde vadesi ile ölen bir yana birde Kovit’den ölenler çok. VAHAP SEÇER başkandan Tarsus Mezarlıklar sorumluluğunun Müdürlük yapması isteniyor.

Böylece burada işler daha kolay yürür..

xx

HOŞUMA GİTTİ

Bu konu belki de hiç kimsenin aklına gelmemişti.

Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği yönetimi, Tarsus Şehir mezarlığında çalışanları unutmamış. Pandemide daha çok çalışan mezarlık görevlilerine hocaefendilere, defin yapan, cenaze yıkayan görevlilere muhtarlık bir yemek vermiş.

Ben ilk defa böyle bir jest görüyorum duyuyorum. Asıl yemek önemli değil, önemli olan Muhtarların, Mezarlıklardaki görevlileri düşünmesi.

Bu nedenle Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği yönetimi, Mezarlık görevlilerine yemek verip sohbet ettiler, sorunlarını dinlediler. Pandemi de çok çalışan bu personel muhtarların jesti ile moral buldu, güç buldu.

Sonuçta hepimizin gideceği mezarlıklarda görev yapanların  hatırlanması, çok güzel.

Ben Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkan ve dernek yönetimine teşekkür ediyorum.

xx

PARKLARA SALDIRILAR

Son aylarda Tarsus’taki parklarda bulunan Tuvaletlere , lavabolara saldırılar oluyor.

Lavabolar çeşmeler kırılıyor, kapıları tahrip ediliyor.

Birçok parkta bu olumsuzluklar yaşanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesine ait bu parklarda belediye ekipleri derhal tamirat yapıyor.

Kapıları lavaboları çeşmeleri kırıp tahrip etmek ne demek? Bu işi yapanlar ne anlıyor  bilmem. Ötüken Park ve Kültür Parkta lavabolar, kapılar  kırılmış yine. Bu kaçıncı kez oluyor. İnşallah bir daha olmaz.

Buralara güvenlikte koysanız başa çıkamıyorsunuz. En iyisi bu yerlere kamera koymak. Orayı tahrip edenler böylece kabin dışına veya dış  kapıya kamera konularak  tesbit edilir ve haklarında suç duyurusunda bulunulur.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bu konuyu buradan hatırlatıyorum.

Hiç olmazsa suç işleyenler daha kolay tesbit edilip yakalanır. Kamerada en azından caydırıcı olur.

XX

BUGÜNLÜK BU KADAR..

HERKESE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI