::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

GÜZEL ŞEYLER

28 Temmuz 2015 Salı 09:30

Geçtiğimiz gün Yenimahalle muhtarı Kenan Pehlivancık’ın oğlu İhsan’ın  düğünü vardı. Aşiyan  Düğün salonunda yapılan düğüne katılım yoğundu. Kız tarafı Meşelik’ten olunca köyden de katılım oldu. Kenan Pehlivancık ise çok ilçenin, bazı yerlerde  beldenin nüfusu kadar bir mahallenin muhtarı. İki tarafın davetlileri birleşince kalabalık had safhada oldu.

Belediye Başkanı Şevket Can, saatler 21.00’i gösterirken düğün salonuna geldi. Dışarısı da içerisi gibi kalabalıktı. Başkan aracından indikten sonra herkes ayakta karşıladı başkanı. Can da girişten başlayarak oturacağı yere kadar herkesin elini sıktı. Başkan hem herkesin elini tek tek sıkarken hem de hal ve hatır sordu. Bu çok güzel ve hoş bir durumdu. Bu davranış bir makam ve mevkiide olmanın yanısıra insanlık görevidir.

Şevket Can içeriye direkt de girebilirdi. Ama başkan öyle yapmadı. Dışarıdaki 200’e yakın insanın elini sıktı, hal hatırını sordu. Başkan salonun içine girdiğinde de herkesin elini sıkıp hal hatır sordu. Oradaki toplananlarda memnuniyetini dile getirip “Başkanımız halktan ve içimizden biri” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

İçerde protokolda milletvekili Baki Şimşek ve  muhtarlar oturuyordu. Başkan içerideki kişilerinde elini sıktı, milletvekili ile yan yana oturdu. Sohbet etti. Başkan oturduktan sonra bilhassa oradaki gençler ve çocuklar başkana “Hoşgeldiniz başkanım” dediler. Başkanla o çocukların ve gençlerin fotoğraf çektirmesi ayrı bir  güzellikti. Bu görüntüler benim de çok hoşuma gitti.

Daha sonra ilerleyen saatlerde Milletvekili Şimşek ile başkan Can birlikte kalkarak gelin ile damadı tebrik ettiler. Hediyelerini verdiler ve birde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Milletvekili Şimşek ve Başkan Can birlikte çıkarken halka yine “Allahaısmarladık” diyerek   araçlarına binip gittiler. Bunlar güzel şeyler. Belediye başkanımız ve diğer politikacılar, muhtarların olsun, halktan  gelen davetlerde olsun gidip o törenlere katıldıklarında herkes çok seviniyor , mutlu oluyor.

Bende  genç kardeşlerim İhsan Pehlivancık ve eşi Ebru Aslan hanımı kutluyorum, Allah gençleri bir yastıkta kocatsın diyorum.

Xx

KIZILYAKA’NIN DÜĞÜNÜ

Düğünle başlamışken bir başka mutluluk haberi ile devam edelim.

Yine önceki gün, yani Cumartesi günü Mersin’deydim. TOK Otobüsleri başkanı  Behzat Nafiz Kızılyaka’nın kızının düğününe gitmiştim.

Tören Mersin Büyükşehir Belediyesi  Taş bina yanındaki Ticaret ve Sanayi Odasının düğün salonunda idi. Yazarlarımızdan Yakup Boncuk ile birlikte Mersin’deki törene gittim. Çok güzel bir düğün töreni yapılıyordu. Başkan Nafiz Kızılyaka’nın dostları hep toplanmıştı. Ancak gözlerim bazı insanları aradı, o düğünde olması gereken birçok kişi orada yoktu. Sanırım başka yerlerde işleri vardır, yada mezeretleri vardır ve katılamadıkları için başkan Nafiz beyi telefonla aramışlardır.

Nafiz bey, bana babası ve amcası tarafından emanettir. Onun için ben Nafiz Kızılyaka’yı çok  severim. Kendisinin de bana sevgi ve saygı gösterdiğine inanıyorum. İlerleyen saatlere kadar düğün töreni devam etti. Başkan  Kızılyaka, meslektaşları, dostları ve dünürleri ile güzel bir tören yaptılar.

Allah’tan gençlere mutluluklar dilerken Nafiz bey ve eşi Emel hanıma da  hayırlı olsun diyorum.

XX

MERSİN GEZİSİ

Oradan ayrıldıktan sonra yazarımız Yakup Boncuk’la Mersin’i şöyle bir dolaştık. Yakup kardeşim “Mustafa bey, bakın saat 23.00’ü geçmiş, her taraf cıvıl cıvıl insan dolu. Tarsus’ta ise bu saatte caddelerde  iki tane adamı yan yana  göremezsiniz “ dedi. Birlikte Dondurmacı Halil’e geçtik. Orada dondurma almak için bile insanlar kuyruktaydı. Bir külah dondurma Tarsus’ta 1 TL, ama Mersin’de aynısı 2.5 TL. Orada 5 TL. verip iki külah aldık. Yakup Kardeşim “Mustafa bey, bu dondurma Tarsus’takinden tatlı” deyince, “Elbette Tarsus’ta olsa 2 TL. verecektik, burada 5 TL verdik, ondandır” dedim. Sonra Dondurmacı Halil’in  pastanesinin salonunu ve vitrinlerini inceledik. O imaj ve görüntü çok güzel İnsanı cezbediyor. Sonra Adnan Menderes bulvarından geçerek birkaç yeri daha gördük. Mersin Büyükşehir Belediyesi caddelere ışıklandırmalar yapmış. Mersin’e ayrı bir güzellik katmış başkan Burhanettin Kocamaz. Orada görüştüğümüz kişilerde bu yapılan hizmetlerden memnun olduklarını söylediler.

Gecenin tam yarısı olduğunda 24.00 cıvarında Tarsus’a döndük. Gazeteye gelince ayrıldık. Ertesi gün için istirahat ettik.

Xx

Diyeceğim o dur ki..

Tarsus’ta akşam mesai bitiminde veya en  geç 19.00-20.00 denilince caddelerde kimse kalmıyor. Mersin’de ise gece saat 24.00’de hatta 01.00’de bile her taraf canlı, insan kaynıyor.

Büyükşehir olmanın hali bir başka oluyor demekki..

Biz de Tarsus’ta o günleri görebilecek miyiz acaba?

Yada buna ömrümüz yetecek mi?

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI