::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

HAKİKİ DOSTLUKLAR

21 Ekim 2019 Pazartesi 10:08

Hakiki dostluklar gerçekten güzel.

Bundan 29 yıl evveliydi. O dönem Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığına  genç ve dinamik bir subay atanmıştı.

Görevine düşkün bu genç subay Üstteğmen ZAFER KOÇ idi

ZAFER KOÇ, Tarsus'ta yaptığı 2 yıllık görev süresinde 7 takdirname almıştı.

Bizim mesleğimiz gereği bir gün bir haber yazmıştık. 1990'lı yıllarda bir konu ile ilgili haber yapılsa  ilgili ve yetkililere iletiliyor ve inceleniyordu. O zaman bizde bir haber yapmışız. Dönemin ilçe Jandarma Komutanı Üstteğmen ZAFER KOÇ bizleri aradı ve olayın doğruluğunu söyleyip konunun içeriğini anlattı. Bizde haberimizi düzeltmiştik.

Sonraki dönemde birbirimize  abi kardeş gibi olduk.. Kendisi Tarsus'ta görevini tamamladı, yüzbaşı oldu, doğu (şark) görevine gitti. Uzun süre doğu görevinden sonra binbaşı oldu, yine tayini çıktı. Ama kendisini devamlı takip ettik, telefonla görüştük. Albay oldu. Kıdemli Albay iken Ankara'da görev yaparken Tuğgeneralliğe terfi ederek   Bilecik  Jandarma Er Eğitim Tugay komutanı oldu. Orada uzun yıllar kaldı. ZAFER PAŞA,burada  görev yaparken, Tümgeneral oldu ve  Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığına atandı. Uzun yıllar Diyarbakır Bölge Komutanlığı yapan ZAFER KOÇ paşam ile  diyaloğumuz devam etti.Hiç aralıksız dostluğumuz uzun yıllar sürdü. Kendisi dostluğa çok önem veren bir askerdi, komutandı.

Kendisinin Tarsus'ta benim gibi çok dostları var.

ANKARA'YA TAYİN

Uzun yıllar sonra Diyarbakır'dan Ankara'ya tayini çıktı ve yine Tümgeneral olarak Jandarma  Genel Komutanlığı  Denetleme ve Değerlendirme  başkanı oldu.

Zafer Paşa, görevi gereği yurdun çeşitli yerlerindeki birlikleri denetlerken, geçtiğimiz gün 29 yıl önce görev yaptığı Tarsus'a da  uğradı.

Cumartesi günü ani bir telefon aldım. Karşıdaki ses, Zafer paşam idi.

-“Mustafacığım merhaba”

ZAFER PAŞA, Tarsus'a geleceğini, Tarsus ilçe Jandarma Komutanlığında görüşebileceğimizi  bildirdi.  Ben bu habere hem sevindim hem de inanamadım.

Hemen Tarsus ilçe jandarma komutanı YÜZBAŞI AHMET BOYACIOĞLU'nu  arayıp komutanın geliş saatlerini öğrendim ve kalkıp Tarsus ilçe jandarma komutanlığına gittim.

Orada  Tümgeneral ZAFER KOÇ ile Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaddin Cavlak, Mersin İl Jandarma Komutanı Necip Çarıkcıoğlu, Cezaevi Tabur Komutanı Binbaşı Mahmut Erin de vardı. Zafer Paşa'yla birbirimize sarılıp hasret giderdik.Kendisi de bizimle geçen 30 yıl önceki dostluklarını anlattı. Dün uzun bir aradan sonra tekrar kucaklaştık. Bizlere hal hatır sordu. Biz de kendisini iyi gördük.Bu arada gelirken GALİP ARIKAN dostunu aramış, o da çıktı geldi.

Görev yaptığı süre içerisinde komşuluk yaptığı Merhum Mehmet Geçim'in oğlu Meslektaşımız  Emre Geçim'i de arayarak Jandarma komutanlığına beklediğini söyledi. Orada hep birlikte  bir çay içimi  sohbet ettik.  ZAFER KOÇ, görevli gelmiş, hemen bir hatıra fotoğrafı çektirdik ve kendisini Mersin İl Jandarma Komutanlığına uğurladık.

ZAFER KOÇ, görevine o kadar düşkün bir paşa ki, tahmin edemezsiniz.

Verdiği saatte çok dakik. Saate harfiyen uyar. Bu nedenle saati yaklaşınca ekibi ile birlikte Mersin'e hareket etti. Ben bu  karşılaşma ve kucaklaşmaya çok duygulandım. Bir paşanın yıllar sonra Tarsus'a geldiğinde bizi araması, beni çok mutlu etti. Bu davet ve görüşme o kadar çok hoşuma gitti ki, tarif edemem.

Yine yıllar önce 1984 yılında dönemin Jandarma Asayiş Komutanı Korgeneral HULUSİ SAYIN PAŞA da Tarsus'a gelmişti. Hulusi Paşada Tarsus'u denetlemek için gelmişti. Hulusi Paşa'dan sonra ikinci paşa yıllar evvel görev yaptığı eski  Tarsus İlçe Jandarma komutanlığına gelmişti. Hulusi Paşa ise Tarsus'ta görev yapmamış, sadece buraya  ziyaret için gelmişti.

ZAFER KOÇ paşamın bu nazik  daveti bizi mutlu etti. Kısa sürede olsa zaman ayırıp sohbet ettiği için kendisine teşekkür ederim.

ZAFER KOÇ paşa çok ısrar etmemize ve yemek davetimize rağmen “Vaktimiz yok, Mersin'e hareket etmek zorundayız, görev bizi bekliyor” dedi, Mersin'e gitti. Mersin'de Vali Ali İhsan Su  ve İl Alay Komutanlığını ziyaret etti.

Bu ziyaret ve görüşmeler için Paşaların paşası ZAFER KOÇ'a teşekkür ediyoruz.

Allah sizleri her zaman muvaffak eylesin diyorum.

Zafer paşamla hiç birbirimizi ağrıtıp incitmedik. Tüm komutanlarımız ve Türk silahlı kuvvetleri mensuplarımız  gibi sizinde Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.Allah ayağınıza tırnağınıza taş değdirmesin.

Gece gündüz demeden çalışan tüm askerlerimize ve komutanlarımıza teşekkür ediyoruz.

ZAFER KOÇ Komutanıma, Tarsus ilçe jandarma komutanı tekmilini vermiş, denetimini yaptırmış ve uğurlamış.  ZAFER KOÇ Paşayı tüm askerler  selamla karşılayıp selamla uğurladılar.

Ne mutlu Tarsus'a , ne mutlu diğer komutanlara, ne mutlu Zafer Paşama.Tarsus ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu'na da yürekten teşekkür ediyorum.

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

İşte bir dostluk öyküsü. 29 yıl sonra bir dostluğun devamını böyle yazdım. Bunları bir köşe yazısına sığdırmak mümkün mü?

Yılda bir iki kez kendimizden bahsederken bu kez güzel ve sevilen bir komutanı ziyareti bizleri duygulandırdı. Kendisine tekrar tekrar Yüce Allah'tan sağlık ve sıhhat ve uzun ömürler  diliyorum.

YENİ HAFTANIZ VE YENİ İŞ GÜNÜNÜZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI