::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

HAZİRAN'DA TÜRKÜ VE ŞARKILAR

01 Haziran 2018 Cuma 16:18

Bugün Haziran ayının ilk günü. Yaz sıcaklarının bastırmaya başladığı bugünlerde Haziran ayı ile birlikte meydanlarda türküler şarkılar dinleyeceğiz.

Siyasiler bir sürerdi seçim meydanlarında. Dolayısıyla bugünlerde de yine şarkı ve türküler eşliğinde siyasetçiler meydanları gezecek, mitingler yapacak.

Haziran ayının 24’ünde bir erken genel seçim var. Bu nedenle siyasiler seçmenlere bol bol vaatlerde bulunacak.

Her parti kendine göre bir şarkı düzenlemiş ki, bir lorki lorkisi eksik kalmış. İnşallah o da olacak.

Siyasiler ortamı hareketlendirmek için gittikleri yerde bir lorki çaldırsa yada harmandalı oynasalar, ortalık şenlenir.

Hayatın ekonomik sıkıntıların altında ezilen vatandaşlarımızda bu şarkı ve türkülerle biraz neşelenir, halay çeker, göbek atar, stres atar ve rahatlar diyorum.

Piyasada dolar ve Yuro  çok yükseldi, birkaç gündür düşüştü. Ama yine piyasalar alev  alev yanıyor. İnşallah  dolar ve yuro tepetaklak düşerde bizde rahatlarız.

Bir siyasetçimiz cumhurbaşkanlığına aday olunca şıkır şıkır oynamaya başladı. Birde Yalova’da ayakkabı boyacısının fırçasını alıp ayakkabı boyamış.

Yani siyasiler halka inmiş durumda.

Bizim rahmetli Löp Löp Suphi bu manzaraları görse “Kim sever Yalova kaymakamını” demez miydi?

Bunu Löp Löp Suphi söylerdi.

Sanırım Löp Löp rahmet istedi.

Xx

Bu arada seçim öncesi vatandaşa bol vaatler var. Mesela emekliye bayram öncesi bin TL verilecek olması güzel. Bu paralarda büyük ihtimalle bu Haziran ayının 8’inde yatacaktır. Böylece en azından emekli ailelerin midesi et görür bayram eder.

Bu parayı verince bazıları çıkıp “Ey emekliler biz sizi çok seviyor ve düşünüyoruz. Bakın bu ilk ikramiye, bundan sonra iki dini bayramda sizlere biner TL ikramiye vereceğiz” diyecektir.

Xx

Dolar ve yuro bu kadar artarken kara kara düşünenlerde var tabi.. Çünkü ithal ürünlerin fiyatı artıyor. Bizim bu gazetelerin kağıt, mürekkep diğer kimyasal ilaçları hep dövizle alınıyor. Bu nedenle girdi fiyatları artıyor. Gazetemizin kurucusu Mustafa Erdoğan 10 gündür iyice düşünceli.

Bunun nedenini sordum.

“Hayrola teyzeoğlu çok düşüncelisin” dedi.

O da bana “nasıl düşünceli olmayayım ki. Bak dolar ve yuro çok çıktı, bizim girdi fiyatları da artıyor, gelir düşüyor. Gazetelerimiz zor durumda. Bu gazeteleri yayınlarken bırak para kazanmayı artık cebimizden veriyoruz” demekte.

Burada bir öykü aklıma geldi.

Padişah vergilere zam yapınca vezirini çağırmış ve “Git bak bakalım halk bu vergi zamlarına ne diyor” demiş

Vezir gidip bakış millet işinde gücünde. Durumu padişaha anlatmış.  Oda “Vergilere bir zam daha yapın” delmiş. Vezir yine bakmış kimsenin umurunda değil. Bu durum  böyle 3-5 defa devam etmiş. 5.cide vezir bakmış millet sokaklarda zil takıp oynuyor. Durumu hemen Padişaha bildirmiş. Bunun üzerine padişah “Aman durum vahim, vergileri indirin” diye emir vermiş.

Allah ekonomik durumumuzu iyi eylesin, insanları fıttırmaktan korusun.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI