::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

HERKES BİR KUVAYİ MİLLİYECİ'DİR

05 Mart 2020 Perşembe 11:39

Türkiye Cumhuriyetinin Kurtuluş savaşı sırasında düşmana direnen, vatanı kurtarmak pahasına canını kanını veren gönüllü askerlerimizin adıdır Kuvayi Milliye..

Kuvayı Milliye, Büyük önder, eşsiz komutan  Mustafa Kemal  Atatürk'ün tabiriyle “Namuslu bir insanın namusunu korumak için yastığının altındaki tabancasına benzer, Kuvayi Milliye”

Kurtuluş savaşında , düzenli ulusal ordu birliklerinin kurulmasından önceki dönemde halkın düşmana karşı direnme hareketi olarak  kurulmuştur Kuvayi Milliye..  

Bu onurlu duruş için her bölge, bu harekette ilk kez kendilerinin işe koyulduğunu ve ilk kurşunun kendi bölgelerinde atıldığını belirtir.  Kurtuluş savaşında ilk silahlı tepki hangi şehirden  başlamış olursa olsun, bu hareketi başlatan Kuvayi Milliyecilerdir. Yani Atatürk’e inanıp güvenen Kuvayi Milliyeciler bu  ülke için çok önemlidir.  Kuvayi Milliye ve  Kuvayi Milliyeci olmak her ulusa nasip olmaz!..

xx

Bizlerde Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği üyesi olarak, bu önemli sivil toplum kuruluşunun  69. kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız. Bugün  takvimler 5 Mart 2020’yi gösterirken  saat 11.00’de  Atatürk anıtına çelenk koyacağız.

Aynı zamanda  saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okunacak ve  burada başkan Mehmet Topal günün önemi hakkında konuşma yapacak. Daha sonra kutlamalar dernek binasında devam edecek.

5 Mart 1951 tarihinde kurulan Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği'nin  Tarsus Şube  Başkanı Mehmet Topal “ Tüm Kuvayi Milliyeci'lerin 69. Kuruluş yıldönümünü kutlar, hayatını kaybetmiş büyüklerimizi şehit ve gazilerimizi minnetle anarım” dedi..

Dernek başkanı Mehmet Topal  "Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus şubesi olarak gerek kaymakamımızın, gerekse belediyemizin yardım ve destekleri bizleri memnun etmektedir. Kendilerine bugüne kadarki desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Topal, Kuvayi Milliyeci’lerin kurtuluş savaşında çok önemli görevler üstlendiğini ve vatanın kurtulmasında başrol oynadıklarını belirterek, "Herkeste bir Kuvayi Milliye ruhu vardır. Vatanını, milletini seven bir kuruluşa destek olmalıdır. Bizler atamızın izinde ülkemize, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkıyorum” şeklinde konuştu.

Birde Tarsus’ta en yaşlı, yani en kıdemli Kuvayi Milliyeci olması nedeniyle Mehmet Turgut Arkan’ın doğum gününü kutlama adına büyük bir yaş pasta kesilecek.

Kuvayi Milliye Mücahitler Derneğinin  Tarsus şubesi tarafından  hazırlanan  69. kuruluş yıldönümü etkinliğinin  böylesine güzel, anlamlı ve renkli geçmesi için hazırız..

Nice yıllara derken herkesin  birer Kuvayi Milliyeci olarak vatanı için canını vermeye hazır olduğunu biliyorum..

Hem de ülkemizin vatan sınırlarını koruma adına çıktığı Barış getirme sürecinde Kuvayi Milliye’nin ne demek olduğunu herkes daha iyi anlamıştır.

Atatürk'ün öz cümle söylemiyle  “Kuvayi Milliye , namuslu bir insanın namusunu korumak için yastığının altındaki tabancasına benzer”.

Şu an ülkemizde  rahat ve huzur içinde yaşıyorsak, bunu  geçmişte  canlarını veren Kuvayi Milliyecilere borçluyuz. Birer Kuvayi Milliyeci torunu olarak atalarımızı sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

YAŞASIN KUVAYİ MİLLİYE..

YAŞASIN KUVAYİ MİLLİYE RUHU!..

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI