::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK

02 Nisan 2019 Salı 14:24

Türkiye önceki gün bir yerel seçim geçirdi.

Bu seçimlerin sonuçlarını ben tek tek yazıp anlatmayacağım. Çünkü sonuçlar gazetelerde ve TV kanallarında, internet sitelerinde iki gündür yayınlanıyor.

Ben bizim bölgeden bahsedeyim. Mersin Büyükşehir Belediyesinde CHP adayı Tarsuslu hemşehrimiz Vahap Seçer başkanlığı kazandı. Önceki başkan Burhanettin Kocamaz, tekrar aday gösterilmediği ve sonraki  olaylarda adaylığı engellendiği için yarışa tam manasıyla katılamadı. Yerine başka adayın gösterilmesini sağladı ve DP adayı Ayfer Yılmaz’ı destekledi. Kendi Tarsusluydu. yerine aday gösterilmesini sağladığı Ayfer yılmaz Tarsusluydu. Ve seçimi kazanan  Mersin Büyükşehir Belediyesinde CHP adayı hemşehrimiz Vahap Seçer de Tarsuslu. Yani . Mersin Büyükşehir Belediyesinde  bir Tarsuslu  gitti, yerine bir başka Tarsuslu geldi. Vahap beye hayırlı olsun.

Tarsus Belediyesinde de yine bir Tarsuslu gidiyor, yerine bir başka Tarsuslu başkan geliyor.25 yıla yakın Tarsus belediyesinde görev yapan ve son 5 yıldır da başkanlık koltuğunda oturan Şevket Can başkana yaptığı hizmetler için teşekkür ederiz.

Can’dan görevi devralacak olan Doktor Haluk Bozdoğan da Tarsusludur.

Siyasete ilgisi ise yıllardır devam etmektedir.

5 yıl önce 2014 yılındaki yerel seçimlerde ilk kez CHP Tarsus Belediye Başkan adayı gösterilmiştir.

Bozdoğan, o zamanda seçimin favorisi olmasına rağmen şimdiki rakibi MHP’li Şevket Can’ın çok az bir oyla gerisinde kalarak ikinci olmuştur.

Ama yılmadan çalışmış, bu dönemde CHP’nin Tarsus Belediye Başkan adayı olmayı başarmış, ardından da  eskisinden daha çok çalışarak, herkesi daha çok kucaklayarak ve destek sözü alarak seçimlere girmiştir.

Bu seçimlerde resmi olmamakla birlikte  92 binin üzerinde oy almış ve partisinin oylarını rekora çıkarmıştır. Dolayısıyla başkanlık seçimini kazanarak hedefine ulaşmıştır. Dr. Haluk Bozdoğan’a da yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.

Ben inanıyorum ki, Dr. Haluk Bozdoğan dün olduğu gibi bugünde, yarında HALKÇI BAŞKAN kimliğini ve HALKÇI DOKTOR  ünvanını  kaybetmeden başarıyla belediye başkanlığını yapacaktır.

Önemli olan  bir siyasetçinin başkan seçildikten sonra herkesin başkanı olmayı başarabilmesidir. Parti, din, dil, ırk, soy, fakir, zengin, ayrımı yapmadan herkesi kucaklaması ve tesbit ettiği eksik hizmetleri ayrım yapmadan kimseyi ötelemeden yapmasıdır.

Ben Dr. Haluk Bozdoğan’ın bu kente layıkıyla hizmet yapacağına inanıyorum.

Yine seçim öncesi açıkladığı projeleri de 5 yıllık zaman süresinde yerine getireceğini umuyor, halkın belediye başkanı olacağına inanıyorum.

Bugün yarın görevi devralacağı başkan Şevket Can’a bugüne kadarki hizmetleri için bir Tarsuslu olarak teşekkür ediyorum.

Tarsus Belediyesinde yeni görevi devralacak olan yeni başkan Dr. Haluk Bozdoğan’a da hayırlı olsun dileklerimle başarılar diliyorum.
Bizde kimseleri ayırmadan, ötekileştirmeden bu kente taş üstüne taş koyan herkesi seviyor ve kucaklıyoruz.

Bu Tarsus hepimizin. Bu Tarsus’ta rahat ve huzur içinde, daha modern ve güzel şartlarda yaşamak hepimizin hakkıdır.

Bu defa hizmet  sırası Dr. Haluk Bozdoğan’da..

5 yıllık görev süresi bugün yarın başlayacak.

Hayırlı ve başarılı olması temennisiyle..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI