::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

HERKESİN POLİSİ

10 Nisan 2019 Çarşamba 11:06

Türk Polis Teşkilatının 174.yıldönümünü kutlamaktayız..

Biliyorsunuz ..

10 Nisan 2019 Çarşamba (bugün)   Polis Bayramı.

Her yıl 10 Nisan Bayramıdır Polisin..

Bu bayram tüm yurtta,  ilimiz Mersin’de olduğu gibi Tarsus’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanmakta...

Etkinlikler kapsamında  Şehit Emniyet Mensupları için  geçen  Cuma günü İkindi Namazına müteakip Küçük Minare Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu. 

Şehit gaziler ve hasta olan teşkilat mensupları ile okul ziyareti yapıldı.. Müdür Halis Ünal, müdür yardımcısı Oğuz Yılmaz ve polisler Tarsus Şehitliğini ziyaret edecek.

Ayrıca  bugün (10 Nisan Çarşamba) günü  saat 10.00’da Cumhuriyet meydanında olacağız. Burada Emniyet müdürü ve ekibi, protokol ile birlikte halkında katılımı ile Polis Bayramını kutlayacak. Bizlerde sabah orada olacağız. Cumhuriyet alanında  yapılacak olan program da her zamanki gibi gerçekleşecek.

Atatürk Anıtına Çelenk Konulması,Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için Saygı Duruşu, İstiklal marşımızın Okunması, İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal’ın (veya yardımcısı Oğuz Yılmaz’ın) konuşması, Tensip Buyururlarsa Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal’ın konuşmaları, Törenin Sona Ermesi” ile proğram icra edilmiş olacak.

10 Nisan Polis Bayramı şimdiden kutlu olsun.

Unutmalın, devlet herkesin can güvenliği için Emniyet ve  Askeri teşkilatları hazır durumda bekletmektedir, çalışmaktadır.

Ama suç işlemek isteyenler yinede kanunlara karşı gelip suç işliyorsa karşısında Türk Polisini, vatan savunmasında Türk askerini karşısında bulur.

O nedenle bu hususta en güzel söz şudur:

“Herkesin  polisi kendi vicdanıdır.”

Ne kadar doğru bir söz. İnsan olarak vicdanınızın sesini dinlediğimizde o bizim koruyucu polisimiz olmaktadır.

Türk Polis Teşkilatının 174.yıldönümü kutlu olsun. Tarsus Emniyet Müdürü Halis Ünal, Emniyet müdür yardımcısı Oğuz yılmaz ve tüm ekibinin bayramını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Allah Türk Polisini ve Türk askerini her zaman korusun, güç ve kuvvet versin ki, bizlerde bu vatanda rahat ve huzur içinde yaşamaya devam edelim.

xx

POLİS DENİLİNCE!

Ne zaman Polis denilse veya Polis Bayramı kutlanıyor olsa benim aklıma Tarsus’taki şehit Polislerimiz veya sonradan hayatını kaybetmiş polislerimiz gelir.

Özellikle  Diyarbakır’da dönemin Emniyet müdürü Gaffar Okkan ile birlikte uğradığı  hain saldırıda şehit düşen Koruma polisi Tarsuslu hemşehrimiz Sabri Kün’ü unutmam.

Her yıl 24 Ocak tarihi geldiğinde bu şehitlerimizi rahmetle anarım. 1993 yılında Diyarbakır’da gerçekleşen hain saldırı sonrası şehit düşen ve bugün Tarsus şehitliğinde yatan Sabri Kün kardeşim de diğer şehit emniyet mensupları ve şehit askerlerimiz gibi unutulmayan Tarsus Polisi tarafından şehitlikte ziyaret edilip mezarlarına çiçekler konulup dualar okunmuştur. Allah herkesin dualarını kabul etsin.

Bu arada Tarsus’ta yıllarca görev yapan, aslen Elazığlı olmasına rağmen görevi başında hastalanıp hayatını kaybeden Hüseyin Murat abimizi de bugün Polis Bayramında rahmetle anıyorum. Eşi değerli hanımefendi Nurhayat Murat ablamın da ellerinden öperken tüm Polis ailelerine ve Emniyet mensuplarına sevgi ve saygılarımı sunarak bayramlarını bir daha kutluyorum.

Asker ve polisimizin her zaman yanındayız.

İyi ki Türk Polisi var..

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI