::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

HEYECAN

10 Mart 2020 Salı 12:01

Geçen Cuma  günü akşamı idi..

Akşam üzeri bir telefon geldi. Telefondaki ses hayli heyecanlı idi.

“Mustafa bey senin de emeğin çok. Bu nedenle ilk haberi sana vereyim” dedi.

Sesi dinledim.  Arayan ve konuşan Tarsus Üniversitesi rektörü Prof.Dr. ORHAN AYDIN idi.

Bir heyecan, bir sevinç..

“Tarsus Eğitim ve Kültür Vakfı undesindeki Toros Kolejinin eğitim verdiği 22.5 dönümlük arazi  Tarsus Üniversitesine devroldu. Tapuda devri yapıldı, iş bitti” diyordu.

Tarsus Üniversitesi rektörü Prof.Dr. AYDIN'ın sevinci hayli coşkuluydu. Kendisi de  bizim bu işte emeklerimiz olduğunu söyleyerek teşekkür etti.

Biz de kendisine teşekkür ediyoruz. Hem de Tarsus için teşekkür ediyoruz.

Tarsus Üniversitesi rektörünün de bizimde diğer kişi ve kuruluşlarında bu işte katkısı vardır.Ben diyorum ki bu işte kimin katkısı varsa, çorbada kimin tuzu varsa teşekkür ederiz. Ayrıca önceki dönem Tarsus Kaymakamı YÜKSEL ÜNAL'a  ve  belediye başkanı Dr. HALUK BOZDOĞAN'a teşekkür ediyoruz...

Buraya  yeni dönemde en az 2 bin öğrenci alınacak. Binaların Altyapısı biraz zayıf olabilir. Bu bina biraz daha güçlendirilirse önümüzdeki sezonda  eğitime başlanacak.Yani 2020 Eylül  veya Ekim ayında 2 bin öğrenci daha  Tarsus'a gelecek.

 

Önceden de 3 bine yakın öğrencisi olan Tarsus Üniversitesinin öğrenci sayısı gelecek dönem 5 bini bulacak.Bir kente üniversite açılması çok önemli. 5 bin öğrenci, gelecek yıl 6 bine sonra 7 bine 10 bine çıkacaktır.

Ben bize ilk müjdeyi ve haberi veren Tarsus Üniversitesi rektörü  Prof.Dr. ORHAN AYDIN'a teşekkür ediyorum. “Mustafa bey bu işte sizin emekleriniz çok” diyen Tarsus Üniversitesi rektörü AYDIN'a  bende teşekkür ediyorum. Allah sizinde yar ve yardımcınız olsun.

VAKIF YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

Bu işte  emekleri olan Tarsus Eğitim ve Kültür Vakfı  yönetimine de teşekkür ediyorum.

Mesela FEVZİ EDİZ'e, İBRAHİM KOZACIOĞLU'na teşekkür ediyorum. İbrahim Kozacıoğlu TEV binasının  Tarsus Üniversitesine verilmesi için en çok mücadele eden bir şahsiyet. Tüm yöneticilerle diyaloğ kuran İbrahim Kozacıoğlu'nun da bu işte emeği büyük. Yine diğer yöneticilere de teşekkür ediyorum.

Tek tek isim yazmama gerek yok. Ben TEV'e ait arazinin ve binanın Tarsus Üniversitesine verilmesine olur diyen tüm Vakıf yönetimine teşekkür ediyorum. İleriki günlerde bu Vakıf yönetimine isim isim tek tek yazarak teşekkür edeceğim.

TARSUS SEVDASI

Demek ki istenirse oluyor. Tarsus Üniversitesinin bir yeni binaya kavuşması için destek verdim. Birde Belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN'ın bağışladığı Berdan ırmağı kenarındaki 260 dönüm araziye de Tarsus Üniversitesinin diğer birimleri yapılacak. Başkan Bozdoğan “Buraya temel atılmasında destek olacağım” dedi.İnşallah ileriki günlerde işadamları da destek omur.

SAMSA KARAMEHMET ve  MEHMET EMİN KARAMEHMETLER'in de yanına gideriz. Onlarda belediyenin verdiği arazinin yanındaki eski Çukurova Fabrikasının yerini bağışlarlarsa ve orası da  Tarsus Üniversitesine devredilir. Karamehmetler de öz be öz Tarsuslu. Geçmişte yanlarında Çukurova fabrikaları açıkken binlerce insan çalıştı. Herkese  iş ve aş verdiler. Karamehmet ailesi de  Tarsus Üniversitesi için arazi tahsisi yaparsa büyük dua alırlar.

BENDE HEYECANLIYIM

Tarsus Üniversitesi  açılmasında emeğimiz var. buranın yeni binalara kavuşmasında emeğimiz var. Tarsus Üniversitesi  kurulalı 2 yılı geçti, buraya rektör atandı. Bu işlerin yapılmasında büyük katkısı olan TBMM Bütçe Kesin Hesap Komisyonu başkanı ve eski bakanımız, Mersin Milletvekilimiz sayın LÜTFİ ELVAN'ın da katkısı var. Kendisine   canı gönülden teşekkür ediyorum.

Milletvekillerine, siyasi partilerin ilçe başkanlarına teşekkür ediyorum.

Başta Ak Parti ilçe başkanı NEVZAT ÇETİN'e ve diğer partilerin ilçe başkanlarına..

Yine önceki dönem belediye başkanlarına ve şimdiki belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN'a da teşekkür ediyorum. Basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Üniversite deyip geçmeyin.

 Bunun değerini bilen bilir. Bu çorba da bazı oda başkanlarının hiç emeği ve katkısı yok. Sizinde çorbada bir tuzunuz olsun. Tarsus Üniversitesi  büyürse bundan esnaflarda  büyük yarar sağlar. 

O da kendilerinin bileceği bir iş.

Tekrar Tarsus Üniversitesi ne yeni yer tahsis edilmesine hayırlı olsun diyorum. 

Vakıf yöneticilerinden Allah razı olsun diyorum.

Allah , Tarsuslulara  daha güzel yerleri nasip etsin diyorum.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI