::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

HEYECANLI BİR SEÇİM

16 Ekim 2018 Salı 16:36

Hafta sonunda Tarsus’ta değildim.

12,13 ve 14 Ekim 2018 tarihlerinde  Ankara’da toplanan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun  genel kurul toplantısına katıldım.Tarsus MEDYAD’ın yönetiminden ve   genel kurul delegesi olduğum için bu kongreye katıldım.

TGF Federasyon Başkanı  olan Yılmaz Karaca ile Antalya ile Alanya ilçesinin Gazeteciler cemiyeti başkanı olan Yeni Alanya gazetesi sahibi Mehmet Ali Dim’in başkan adayı olarak yarıştığı kongrede bizlerde Tarsus’tan katılım gösterdik.

Medyad başkanı Okan çalışkan, ben Yakup Boncuk, Durmuş Yıldırım ve Özcan Aslan Ankara’ya gidip geldik.

Ben öncelikle MEDYAD Başkanımız sayın Okan Çalışkan’a böyle bir büyük Federasyona MEDYAD’ı üye yaptırdığı için teşekkür ediyorum. Çünkü MEDYAD, Tarsus’un sesini basın olarak Türkiye’ye ve dünyaya çok güzel duyuruyor. Bir nevi gönüllü turizm elçiliği yapıyor sayın  Çalışkan. Bunu gittiğimiz Ankara’da da daha önceki gidişlerimizde yer aldığımız illerde de gördüm. Çünkü TGF toplantılarında ve genel kurullarında Tarsus, bir Adana ile, bir Mersin ile, bir Ankara, Eskişehir, Kayseri, Bursa ile eş değer tutuluyor ve aynı delege sayısıyla temsil ediliyor.

Ankara’da  Altınel Hotel salonlarında  gerçekleştirilen kongreye ulusal  TV ve basın kuruluşlarından da ilgi vardı.

Sonuçta güzel bir kongre oldu.  Eski genel başkan ve şu anda CHP İzmir milletvekili olan  Atilla Sertel’in  yönettiği kongre heyecanlı geçerken zor bir oturum oldu.  Sertel demokratik bir yönetim göstererek kongrenin selametle ve sağlıklı bir şekilde geçip tamamlanmasını sağladı.

Ankara Etap Altıneli Otel'deki kongrede Divan Başkanlığı’nı TGF’nin Onursal Başkanı Atilla Sertel’in yapması gayet yerindeydi. İki başkan adayı da Sertel’i teklif ederken Atilla beyin ismi oy birliği ile kabul gördü.

Katılımın son derece yüksek olduğu genel kurulda, mevcut Başkan Yılmaz Karaca ile Genel Başkan Vekili, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim başkanlık için yarıştı. 197 delegenin oy kullandığı kongrede Karaca 103, Dim 93 oy aldı, 1 oy da boş çıktı. Böylece Yılmaz Karaca, yeniden başkanlığa seçildi.

Seçimden sonra Divan Başkanı Sertel centilmence bir yarışan her iki adayı kutladı. Birbirlerini öperek kutlayan ve kısa birer konuşma yapan Karaca ve Dim ise, birlik ve beraberlik mesajı vererek mesleki sorunların çözümü noktasında yoğun bir çalışma temposu içerisinde olunması gerektiğini anlattılar.

TGF’nin yeni yönetim kurulunda Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş yer alırken, MGC Başkan Vekili Ali Ekber Şen, Yedek Üyeliğe, Mirza Turgut, Denetim Kurulu Asil Üyeliği'ne ve Mehmet Işık ise Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'ne seçildiler. Tarsus Medya Mensupları Derneği’nden Okan Çalışkan ve Yakup Boncuk olarak ben de yönetim kurulu yedek listesinde yer aldık.

Kongrede yeni yönetime Yılmaz Karaca başkanlığında şu isimler seçildi:

Başkan Yılmaz Karaca, İbrahim Erdoğan, Cafer Esendemir, Semra Şener, Turgay Demirtaş, Kenan Çimen, Bayram Ekici, Sezai Matur, Kemal Kapaklı, Derya Akbıyık, Cemal İncesoyluer, Levent Altun, İlker Ülker, Süleyman Akbulut, H.Özgür Özen.

Denetim kurulu: Faik Bakoğlu, Hikmet Kurada, Hakan Sezerer, Erol Tayhan, Metin Yıldırım, Mirza Turgut (Mersin) Kamil Baştuhan.

 

Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) başkanı Okan Çalışkan ve yönetim kurulu üyesi gazeteciler  olarak seçimlerden galip çıkan  Başkan  Yılmaz Karaca’ya, Tarsus’lu gazeteciler teşekkür edip yeniden seçilmesi nedeniyle başarılar diledik. Yeni Alanya gazetesi sahibi Mehmet Ali Dim’e kongreye renk kattığı için teşekkür ettik.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI