::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

İDMANYURDU

08 Nisan 2022 Cuma 08:58

Tarsus İdmanyurdu kulüp başkanı ALİ İLK geçtiğimiz günlerde, siyasi partilerin ilçe başkanlarını ziyaret etti.

Konu, Tarsus Şehir stadı idi..

Cumhuriyetle yaşıt bir kulübe bu stad yakışmıyor. Yıllardır  bunu  yazıyoruz . Ama  kimse dinlemedi.

Bugünlerde Tarsus İdmanyurdu başkanı ALİ İLK, konuyu tekrar gündeme getirdi. Kendisine teşekkür ederim. İnşallah bu konuyu sık sık gündeme getirip Tarsus’a büyük bir stad yaptıracağız.  Biz Tarsus için önemli ve gerekli konularda herkesin destekçisiyiz.

Ben bu ilgi nedeniyle ALİ İLK ve Tarsus İdmanyurdu yönetimine teşekkür ediyorum.

ŞEHİR STADI

YIL:1999.

Zamanın Gençlik ve Spor Bakanı  DSP’li merhum FİKRET ÜNLÜ şehrimize geldi.  Israrla Şehir stadının konusunu söyledim. Bu konudaki yazılarımı da kendisine daha önce postayla göndermiştim. 

Tarsus’a gelişinde Fikret bey “Şehir stadını bir inceleyelim” dedi. Vali ŞENOL ENGİN, Kaymakam ALİ ÜLGER, DSP ilçe teşkilatı , Belediye başkanı ve bizler bir bahar ayında Stadı gezdik.

Stadın tam ortasındayız.

Stadın durumuna şöyle bir baktı bakan bey.

Durum çok kötü.

O zamanda bugünkü halindeydi aşağı yukarı. Zamanın belediye başkanı bu stadı istedi. Bakan  bey Vali beye dönerek “Bu stadı belediyeye devredelim. Belediye burayı yaptırsın” dedi. O zaman  staddakiler bakan beyi alkışladı. Bende kendisine çok teşekkür ettim. 1999 yılı gazetemizin manşetlerinde bu konu var.

Manşette “Tarsus Şehir stadı belediyeye devredilecek” diye yazdık. Olumlu ve yerinde bir karar dedik.

SONUÇ NE OLDU BİLİYOR MUSUNUZ?

Stad belediyeye verilecek diye bekliyoruz. Bizde konuyu takip ediyoruz.

Ama  zamanın DSP ‘li yöneticileri Ankara’ya gidip “Tarsus’un belediye başkanı MHP’li. Bu stadı Belediyeye vermeyin” derler. Tabi siyasi otorite. DSP ilçe yönetiminin söylemi sonrası bu stad  Belediyeye verilmedi Ali bey.

Bakın, o zamandan bu  yana çekememezlik böyle. Yoksa 1999 yılında bu stad belediyeye devredilseydi, çok daha iyi olurdu. O zamanki başkan da gitti, ama yaptığı eser kalırdı. Şimdi bakıyoruz, Şehir stadı aynı tas aynı tarak misali…

Bu konu aslında çok uzun. Ama ben kısa kesiyorum.

Şimdiye gelelim. Ne o zaman ki  MHP’li belediye başkanı kaldı, nede DSP kaldı, nede DSP yöneticileri kaldı.

Aradan 23 yıl geçmiş. ALİ İLK ve Tarsus İdmanyurdu yönetiminin girişimini destekliyorum. Bu işin çözüm yolu Ankara’dır.  Gerekirse Ankara’lara kadar gideriz. Taşın altına elimizi koyarız.

MEHMET YUNUS SEVEN

Geçtiğimiz gün Göz Doktoru MEHMET YUNUS SEVEN, Ankara’ya gitti.  Başkentte  İyi Parti genel merkezine  uğradı. Orada genel başkan MERAL AKŞENER,  Dr. MEHMET YUNUS SEVEN’e parti rozetini taktı,hayırlı olsun dileklerini iletti.Seven de  teşekkür edip yeni görevlendirme nedeniyle hepsine hayırlı olsun dedi.    MEHMET BEY,  heyecanlıydı, morali iyiydi. Çünkü MERAL AKŞENER gibi bir liderin elinden parti rozetinin yakasına takılması elbette güzel bir şey.

MEHMET YUNUS SEVEN şimdi tam İyi partili oldu. Kendisi gece gündüz çalışıyor, Tarsus’ta olsun, Ankara’da olsun çalışmalarını sürdürüyor. Bizde diyoruz ki.. Hayırlı uğurlu olsun. Allah gönlüne göre versin MEHMET YUNUS SEVEN kardeşim.

BİR ANNE BABANIN MUTLULUĞU

Bir annenin, bir babanın en büyük mutluluğu nedir?

Evlatlarının çok güzel yetişmesi ve iyi bir yere gelmesi. Bu durum anne ve babaları çok mutlu eder. Böylece evlat toplumunda takdirini kazanır.

MEHMET İNAK kardeşimizin oğlu bölgede  bilek güreşinde birinci oldu. Sonra Aksaray’da yapılan yarışmalarda da derece aldı. Mayıs ayında  Adıyaman’da yine müsabakalara katılacak. İnşallah orada da derece alır. Orada da Türkiye karmasında iyi sonuçlar alır.

Geçen gün beni Aksaray’dan arayan baba MEHMET İNAK, çok heyecanlı ve sevinçliydi. O sevinç duygusu hala kulaklarımda. Bir baba olarak ben de Tarsus’umuzun adını duyuran Mehmet İnak ve oğlunu kutluyorum.

Bizim de dostumuz olan MEHMET İNAK ile oğlu  14 yaşındaki YİĞİT EFE İNAK kardeşimden inşallah Türkiye birincilikleri de bekliyorum. Bu nedenle anne ve babasına, onu yetiştiren öğretmenine teşekkür ediyorum. Sınıf arkadaşlarını da kutluyorum. Yiğit Efe’nin yanında olan öğrenci kardeşlerime, öğretmenlerine destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Efe’nin başarıdan başarıya koşmasını diliyorum.

KOÇ AİLESİ

Koç  ailesinin geçen gün acı günüydü. Anneleri FATMA DAYAGAN vefat etmişti.

Anne başımızın tacıdır deriz. Anne acısı büyüktür. Çünkü bizimde başımıza geldi. Bizde vefat eden annemizin acısını yüreklerimizde yaşadık. 2004 yılının 6  Mart tarihinde bende annemi kaybetmiştim. Acısını bugün bile hissederim. Anne acısı büyüktür. Baba acısı da öyle.

İşte ölüm böyle üzüntü verici bir şey. Ecel geldi mi genç yaşlı demez,  herkes bu acıyı tadacak..

Belediye Meclis Üyesi ve SMMM Nükhet Koç hanımı ve kardeşi Aydın Koç’u o gün çok üzgün gördüm. Bu kadar anneye  düşkün evlat çok gördüm. Koç ailesi de annelerinin hastalığı sırasında Tarsus, Mersin, Adana üçgeninde mekik dokudular. Anneleri vefat edince Tarsus’ta toprağa verildi.

NÜKHET KOÇ ve AYDIN KOÇ’a başsağlığı diliyorum. Koç ailesi, annelerinin ruhu için bir hafta boyunca  yemek verdiler Kuran okuttular. İşte hayırlı evlat böyle olur. Cenabı Allah’ım herkese böle hayırlı evlatlar nasip eder inşallah. Ben Koç ailesine tekrar başsağlığı diliyorum. Nükhet hanıma ve Aydın Koç’a sabırlar diliyorum. Merhumeye de Allah rahmet eylesin diyorum.

ÖZEL OKULLAR

Geçtiğimiz gün öğrencilerle ilgili yazdığım yazıdan sonra çocuğunu Özel okullara gönderen veliler aradı. Bana teşekkür ettiler, bende kendilerine de teşekkür ediyorum. Onların sorunlarını dile getirip biraz olsun melhem olabildiysek ne mutlu. Allah öğrenci velilerinin yar ve yardımcısı olsun. Özel okulların da bu konuda biraz daha duyarlı olmasını temenni ediyorum.  Bir haber yok. Bekleyelim görelim.

 

POLİS HAFTASI KUTLU OLSUN

10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. yılıdır.

4 Nisan tarihinde başlayan etkinlikler bugün de devam edecek. Pazar günü ise Atatürk anıtı önünde Polis bayramını kutlayacağız.

Bu vesile ile tüm Emniyet Teşkilatının kuruluş yıldönümünü ve bayramlarını kutluyorum.

Polislerimize ve müdürlerine, amirlerine sağlıklı, huzurlu başarılı görevler diliyordum.

***

HERKESE SAĞLIKLI MUTLU HUZURLU YARINLAR VE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI