::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

İKİZLERDE DÜNYAYI GÖRMELİ!

05 Ağustos 2019 Pazartesi 08:21

Çok şükür Allah bizleri eksiksiz yaratmış.

İki elimiz,  iki kulağımız, iki ayağımız, iki kolumuz, bir burnumuz var. Tabi birde en önemli organlardan iki gözümüz var..

Elimiz tutuyor, ayaklarımız bizi taşıyor,.

Kulaklarımız duyuyor, burnumuz nefes alıyor, dilimiz tat alıyor.

Beynimiz, bir insanda olması gereken tüm komutları alıyor,  algılıyor,  anlıyor.

Ve çok şükür iki gözümüz de görüyor. Kalbimiz insanları seviyor.

O halde Yüce Allah’a hamd etmek, şükür etmek mecburiyetindeyiz. Çünkü bizleri eksiksiz yarattı.

Peki bizler böylesine değerli bir vücuda, değerli bir yaşama sahipken, öyle veya böyle, kaderinde  engelli doğmak olanlar ne yapacak?

Sağlığımız sıhhatimiz, malımız, mülkümüz yerinde olan ve engellilere göre şanslı doğan  diğer insanlar ne yapmalı?

Elbette  durumu iyi olanlar hayır işlerini de düşünmeli, en azından sağlığının fitresini vermeli, malının zekatını  vermeli değil mi?

Bunları yapmak için illaki Ramazan ayını beklemeye gerek var mı?

Elbette iyiliğin, yardımın günü saati olmamalı. Bir insan yardıma muhtaçsa,  destek istiyorsa, diğer insanlardan maddi durumu iyi olanlar yardım elini uzatmalı.

Bugünlerde hayırseverlerin maddi desteğini bekleyen iki güzel kızımız ve bir melek anneleri var.

Tarsuslu  ikiz olan  görme engelli  iki kız kardeş..

Birinin adı Mihriban.. Diğerinin adı Berivan..

İkisi de pırıl pırıl.. İkisi de okullarında  süper. Adana Oğuz Kaan Köksal ilk ve ortaokulunu başarıyla tamamlayan bu iki kızımız, geride kalan eğitim ve öğretim döneminde Tarsus’taki  MUKAL’da (Mustafa Kemal Anadolu Lisesinde) eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmişler. Hem de diğer gören öğrenciler gibi.. Onların iki gözü görmese de gönül gözleri açık ya? İşte bu onların iki gözü gibi beyinlerine gönderilen sinyallerle derslerini bir dinlemede öğrenmekteler. Ve eğitim dönemi sonunda lise de de takdirnamelerini alarak gururla ailesine ve bizlere gösterdiler.

 Bugünlerde 16 yaşına giren Mihriban ve Berivan Boyacı adlı ikiz iki kız kardeşin  yeni bir umutları var..  Hatay’ın Defne ilçesinde  bulunan özel bir hastanede yapılan kontrol ve muayenelerinde görebilmeleri için umut ışığı doğdu. Doç. Dr.  Cengaver  Tamer tarafından yapılan muayene ve tetkiklerden sonra yaşama daha umutla bakar oldular.  İki güzel kızımızın  görebilmesi için önemli bir ameliyat olması gerekiyor.

Yine görme özürlü olan anneleri Raziye Boyacı da umutlandı. “Yeterki kızlarımın görebilmesi için gerekli para bulunsun. Onlar görsün, ben görmeyi düşünmem bile” diyor. bir annenin yapacağı en büyük fedakarlığı yapıyor.

Raziye hanım, kızları  Mihriban ve Berivan ile bir yakını  geçen yıl  İstanbul’a giderek  Dünya Göz Hastanesinde yeni bir muayeneden geçirilmişti.  Ancak maddi imkansızlıktan tedavileri yarım kalmıştı. Hatta Acun Ilıcalı  bile söz vermesine rağmen kendisine ulaşamadıkları için yardım bulamamışlar, alamamışlar.

Halen Tarsus ta yaşayan doğuştan yüzde 90 görme engelli ikiz kız kardeşler 16 yaşındaki Mihriban ve Berivan Boyacı,   geçtiğimiz aylarda  bu kez Hatay’ın Defne ilçesinde özel bir hastanede  yapılan muayenede yeniden görme fırsatı çıktı. İkizlere takılacak yapay mercek ile yeniden görebileceklerini öğrenmek onları o kadar heyecanlandırdı ve umutlandırdı ki..

Sadece parlak ışığı hisseden ve göz tansiyonlarının artması nedeniyle bu ışığı da kaybetmek üzere olan Mihriban ve Berivan kardeşlerin ameliyatının 2-3 ay içinde yapılması gerekli..

Anne Raziye Boyacı  son 2-3 aydır çocuklarının gözlerindeki rahatsızlık ve ağrılarının arttığını, “Devlet ve üniversite hastanelerinin kendilerine ümit  vermediğini , özel bir hastanenin ise kendilerine yüksek miktarda ameliyat parası çıkardığını bu parayı da verecek güçlerinin olmadığını söylerken şimdi umutları var.  İkiz kızların ameliyatı için 10 bin TL lazım. Ayrıca yapay mercekler içinde 10 bin Euro olmak üzere toplam da  Türk parası olarak 70 bin TL paraya ihtiyaç duyuluyor. Kirada oturan ve babalarının bir emekli maaşı dışında gelirleri bulunmayan Boyacı ailesi, hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Sanırım 400 bin nüfuslu Tarsus’ta  70 bin TL’yi paylaşarak bulabilecek hayırseverler mevcuttur.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI