::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

İNLEYEN NAĞMELERİN KUTLAMASI

13 Şubat 2019 Çarşamba 11:08

Tarsus’ta  bundan üç yıl önce kurulan  güzide bir derneğimiz var.

Adı da ilginç.

“İnleyen Nağmeler Musiki Derneği”

Dün gibi, bugün gibi derken bir de bakmışsınız koskoca 3 yıl geçmiş.

Böyle güzide kuruluşların  kuruluş günleri ve etkinlikleri önemlidir.

“İnleyen Nağmeler Musiki Derneği” de kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen hayli ses getiren etkinliklere imza etti.

Özellikle Şef Mehmet Tevfik Utku yönetiminde haftada ikişer gün prova yapan, ardından her sezon en az iki konser vererek  müzikseverlerin karşısına çıkan “İnleyen Nağmeler Musiki Derneği”nin etkinliklerini yakınen takip eden biriyim. Sağolsun Şef Mehmet Tevfik Utku olsun, dernek başkanı  Feryal Soydan Bulut olsun, yönetimden Ali Özek bey, Leyla Çakmak hanım ve diğer arkadaşlar bizleri de derneklerinin 3. Kuruluş yıldönümü etkinliğine  davet etti.

Hafta sonunda Tarsus’ta Yıldırımlar Otantik Restaurantta gerçekleştirilen 3. Kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan çok sayıda dernek üyesi ve yakınları,  şefleri, dernek başkanları ve diğer sanatçılar ile birlikte gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

Yıldırımların müzisyeni Olcay beyde orgu ile gerçekten güzel bir müzik ziyafeti çekti.

Yani sadece org ile keman, kanun, bağlama, ud, tambur, klarnet vs. olmadan tüm sesleri orgu ile mükemmel verdi.

“İnleyen Nağmeler Musiki Derneği” sanatçıları da hiç prova yapmadan geldikleri  bu 3. Kuruluş yıldönümü yemeğinde birer ikişer şarkılar söyleyerek gönülleri mest ettiler. Yeni her zaman konser vererek halkımızın kulak zevkine hitap eden “İnleyen Nağmeler Musiki Derneği” koro ve şefleri bu kez kendileri ve aileleri ile 3. Kuruluş yıldönümünü kutlarken güzel bir birliktelik,  ve dayanışma örneği sergilediler.

Derneklerinin kısa bir geçmişi  olduğunu belirten Dernek Başkanı Feryal Soydan  Bulut, derneklerini 2016 yılında kurduklarını,  bu sezon daha da iddialı bir şekilde musiki severlerin karşısına çıkacaklarını söyleyerek, dileyen herkesin çalışmalara gerek misafir gerekse üye olarak katılabileceklerini belirtti.

Bu tür derneklerin yaşatılması adına katkı veren, başta Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can olmak üzere, emek veren herkese üye ve yönetim  olarak teşekkür etti.

Yine aynı gecede daha sonra sanatçıların şarkıları ile Sanat müziği rüzgarı eserken bu gecenin düzenlenmesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri önemseyerek davet etme nezaketinde bulunan başkan Feryal  Bulut ile “İkizim” Leyla Çakmak hanım, adlarını sayamadığım yönetim kurulu üyelerine, dernekten sevip saydığım, kardeş gibi gördüğüm, Nazmiye Uydacı, Figen Uras hanıma, Ali Salgıt beye teşekkür ediyorum.

Gece boyunca şarkılarla, türkülerle ve dans ederek halaylar çekerek, çiftetelli oynayarak eğlenen bu müzik yolcularına bende bundan sonraki süreçte başarılarının devamını diliyorum.

Tarsus İnleyen Nağmeler Musiki Derneğinin veya başka   sanat derneklerimizin  bugünlerde Tarsus Kent Konseyi  ile ortaklaşa bir etkinlik düzenlemesi de iyi olurdu.

Malum “14 Şubat Sevgililer Günü”.

Bu önemli günde bence en güzel organizasyon Tarsus’taki Türk Sanat Müziği yada Türk Halk Müziği Derneklerinin Kent Konseyi gibi sivil toplum kurulmuşları ile el ele verip etkinlik yapmasıdır.

Şu ana kadar bize böyle bir bilgi gelmedi. Eğer bizim duyumlarımız dışında bir Sevgililer günü etkinliği düzenleniyorsa da bu gibi etkenliklerin yararlı ve güzel, hem de hoş olacağını vurgulamak isterim.

Yine geçtiğimiz günlerde konserlerine  davet edilip katıldığım Tarsus Türk Sanat Musiki Derneği, Türk Halk Müziği  Derneği ve daha önceleri davetlerine katıldığım TAFAD (Tarsus Folklor Araştırma Derneği) gibi sanatsal derneklerine de etkinliklerini duyurmaktan ve yazmaktan mutluluk duyuyorum.

Hepsine ayrım yapmadan destek oluyor, teşekkür ediyorum..

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI