::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

İSA AYDIN'I UNUTMAK MÜMKÜN MÜ?

17 Mayıs 2018 Perşembe 10:20

Bazı insanlar vardır unutulmaz.

Bizde sanatçı yönüyle, gazeteci ve televizyoncu kimliği ile tanınan  meslektaşımız İsa Aydın’ı unutamıyoruz.

Dün gibi dönüp arkamıza baktığımızda İsa Aydın kardeşimizi öte aleme göndereli 4 yıl bitmiş. 5. Yıla girmişiz.

5 yıl dile kolay.. 58 yaşında olan İsa Aydın,  16 Mayıs 2013 tarihi gece evinde rahatsızlandıktan sonra  eşiyle birlikte yürüyerek hastaneye gitmiş olmasına rağmen gece yarısı hayata gözlerini yummuyordu.

İsa abimiz,  evinde geçirdiği kalp krizi sonucu rahatsızlanınca, yakınları  ile birlikte Tarsus Devlet Hastanesi Ek Binasına gitmesine rağmen ne yazık ki kurtarılamıyordu.

Hastane acil servisinde ilk müdahale yapılırken bir kez daha kalp krizi geçiren İsa Aydın, ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen gece saat 02.00 sıralarında yaşama gözlerini yumuyordu. İsa Aydın’ın ani ölümü Tarsus ile Mersin basınını ve kamuoyunu elbette büyük üzüntüye boğmuştu.

 Ve İsa abimizi  Tarsus Devlet Hastanesi Morgundan alıp  önce baba evine getirdik. Sonra doğup büyüdüğü  Yeşil Mahalle –Musalla Güney mezarlığında Kılınan cenaze namazının ardından okunan dualar ve gözyaşları eşliğinde toprağa verdik.

Cenaze törenine  o dönemin kaymakamları, belediye başkanları, Emniyet müdürleri, milletvekilleri, Siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, oda ve dernek başkanları ile yöneticileri, merhumun yakınları, basın çalışanları ve binlerce  vatandaş katılmıştı..

Aradan geçen sürede biz meslektaşları kendisini unutmadık.

Her yıl  kendisini dualarla anıyoruz.

Xx

Bilmeyenler veya yeni nesilden tanımayanlar olabilir. Bu nedenle biz İsa Aydın kardeşimizi bugün bir kez daha tanıtalım.

Müzisyenliğinin yanı sıra,  Gazeteci, program yapımcısı, olarak da tanınan  İsa Aydın 1955 yılında Tarsus’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Tarsus’ta tamamladı. Bursa Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü kazandı. Fakat ailevi sebeplerden dolayı okulunu tamamlayamadan genç yaşta iş hayatına atıldı.

Lise yıllarından itibaren müzikle de uğraşmaya başladı. Müzik, O’nun hayatına yön veren bir olgu oldu. Eğitim Enstitüsü’nden ayrıldıktan sonra Tarsus’ta müzik çalışmalarına daha çok ağırlık verdi , Yeni Park ve Beyaz Saray Düğün salonlarında uzun yıllar sahne aldı. Aynı zamanda esnaflık da yaptı.

İsa Aydın 1986 yılında Tarsus Yeni Doğuş Gazetesi’nde yazarlık yaptı ve medya sektörüne adımını attı.

Birçok yerel radyoda farklı konularda programlar hazırlayıp sunan İsa Aydın, bölge televizyonları arasında yer alan Kanal 33 TV’de “İsa Aydın’la A’dan Z’ye” programını uzun soluklu bir şekilde yaparak kendinden söz ettirmesini bildi.

Kendisi ile en son 10-12 Mayıs 2013 tarihlerinde Antalya’da bazı mesleki toplantılara katılmıştım. Hatta kendisiyle otelde aynı odayı paylaşmış, birlikte yemek yemiş birlikte gezmiş, birlikte gülmüştük.

Gazeteci Uğur Dündar ile birlikte Kanal 33 için ropörtaj yaparken görüntüyü Özcan  Aslan çekmiş bende konuyu fotoğraflamıştım.

MEDYAD Başkanımız Okan Çalışkan ile birlikte orada  3 güzel gün geçirdik . Orada herkes yazlık kıyafetlerle ve şortlarla gezerken İsa Aydın ise her zamanki gibi temiz ve güzel giyinmişti. Beyefendi kişiliği ile tanınan ve giyimi kuşamı ile,. Sanatı, mesleği ile adından söz ettiren İsa Aydın 12 Mayıs 2013 tarihinde Antalya’dan  Tarsus’a dönüşümüzün hemen ertesinde böyle bir son yaşayarak aramızdan apansız uçtu gitti.

Ama onun proğramları, fikirleri, görüşleri ve mesleki çalışmaları unutulmuyor.

Bugün 16 Mayıs’ın yıldönümü ertesinde kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun diyoruz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI