::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

İSTENİRSE OLUYORMUŞ

13 Ocak 2021 Çarşamba 09:53

Bugün biraz geçmişe gidiyorum.

Bu kent için bazı önemli konular var. İstenirse her şey oluyor.

Mesela bakın bu kent yıllardır Üniversite istedi. Sonunda hakkımızı verdiler.

Bizde en az 5 sene üst üste yazdık. Tarsus'a bir üniversite açılsın diye.

Kimilerine göre bu isteklerimiz hayal gibi geldi. Çünkü  Tarsus'umuz, Mersin'e ve Adana'ya yakın , üniversite açtırmazlar dediler. Mersin'e bağlı fakülte böyle kalır dediler. Biz sürekli  üniversite açılması yönünde yayınlarda bulunduk.  Belirli il ve ilçeleri örnek gösterdik.

“Buralarda 25 bin öğrenci var” dedik, örnek gösterdik Niğde'yi ve diğer illeri. Sürekli yayınlarımız sonucu 2  yıl evvel Tarsus'a üniversite açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı ve Ak Parti genel başkanı  dünya  lideri Recep Tayyip Erdoğan Tarsuslulara Tarsus Üniversitesini hediye etti.

Rektörünü de gönderdi.  Şu anda Üniversite kuruldu. Allah'a çok şükür.  Ama ne yazık ki bir yıldır Koronavirüse yenik düştük. Henüz okulumuza ve kentimize öğrenci gelmedi. İnşallah bir gün bu sıkıntıdan kurtulacağız. Tarsus Üniversite ve öğrenci şehri olacak.Bu arada  Tarsus Eğitim Vakfına ait  binayı Tarsus Üniversitesine bağladık. TEV’e ait yeri artık Tarsus Üniversitesine tahsis edildi.

Rektöründe dediği oldu. Pandemi olmasaydı, burada bu yıl en az bin kişi okuyacaktı, ama pandemi buna engel oldu.Yine üniverrsitesi için  Tarsus Belediyesi 260 dönüm yer verdi,  Berdan ırmağının yanından..

Demek ki bazı şeyler istenirse oluyormuş.

Ben bu konuda ısrarcıyım. Tarsus'a bazı hizmet ve eserlerin gelmesi için sürekli ısrarcı olmak lazım.

Ben tekrar dünya lideri ve  Ak Parti lideri Cumhurbaşkanı RECEP  TAYYİP  ERDOĞAN'a  teşekkür ediyorum. Ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu Tarsus Üniversitesi Tarsus'a kazandırıldığı için ben basın mensubu olarak mutluyum.

Bunu  Cumhurbaşkanımız  Sayın RECEP TAYYİP       ERDOĞAN'a borçluyuz.

Hayırlı uğurlu olsun, çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah buraya da ileriki yıllarda 10 bin,  hatta 15 bin öğrenci gelir. Esnafa da büyük destek olur inşallah diyorum.

 

ESNAFLARA YENİ BANKA ŞUBESİ

İstenirse olur dedik.

Düne kadar Tarsus'taki  tek  Halk Bankası’nda esnaflar en az  3-4 saat kuyrukta bekliyordu. Tek şubesi olan Halk Bankasında yoğunluk vardı. Bunu da aylarca yazdık. Bütün bankaların ikinci şubesi var .

Halk Bankasının neden ikinci şubesi yok diye sorduk. yöneticilere, Halk Bankası bölge müdürüne, Halk Bankası genel müdürlüğüne yazıyla bildirdik. Allaha şükürler olsun ki, bu talepte bundan 6-7 ay evvel gerçekleşti. Binayı restore ettiler. Tarsus esnafına yakışır bir şube açıldı.

 Yeşilyol üzerinde çok güzel bir yerde bir bina alınıp tadilatı yapıldı ve hizmete  açıldı. İnşallah bu şube yükü azaltacak ve   esnafımız rahatlayacak. Bu yeni  şubeye Yeni  Esnaf Kefalet Kooperatifinin  1500-2000 üyesi bağlandı.

DEMEK Kİ İSTENİRSE OLUYORMUŞ

Şu anda ne kadar güzel bir yerde banka çalışıyor. Allah'ım bu banka şubesinin açılmasında emeği geçenlerden razı olsun. Siyasilere esnaf temsilcilerine, banka yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu şube açıldığında rahatsızdım.

Bugünde bu yazıyı evimden  yazdım.

Sürekli yayınlarımız ile açılan  Halk Bankası ikinci şubesi hayırlı olsun. Buraya atanan müdür  ÖZLEM KÜÇÜK hanıma  ve memurlara da kolaylıklar diliyorum. Artık esnafımızı daha güzel günler bekliyor.

Yeter ki biz istemesini bilelim. Binası güzel, hizmet güzel.. Bizim Tarsus'ta sorun ve talep çok. Ama birbirimizi çekememezlik, yapılan dedikodular bazı şeylerin önüne geçiyor.Bir TARSUS LOBİSİNİ yıllardır kuramadık.

Bir Hizmet lobisi kurulmuş olsaydı,  taleplerimizi  ilgililere ve Ankara'dakilere daha kolay ve rahat iletirdik.

 

İL RÜYASI

Tarsus'un il olması için bugünlerde rüyalar görüyorum. Bu konuda da yazım olacak. İl konusunu ileriki günlerde yazacağım.

Tarsus'u ikiye bölen Tren yolu hattını da çok yazdık. Bu konunun üzerine kimse gitmedi.

Gelin bu tren yolu konusunu bir daha  tekrar gündeme getirelim. Bir Tarsus Lobisi olsa, bu gibi konuları sık sık gündeme getirir, kamuoyu oluşturur ve Ankara'ya iletir.

Hazine ve Maliye Bakanı bile Mersin milletvekili… Sayın bakan LÜTFİ  ELVAN bizlere yakın. Bu gerçekleri sayın bakanımız ELVAN da kısmen biliyor. Bu konuları irdeleyelim. Siyasileri devreye girdirelim. İnşallah Tarsus Lobisini kuralım, son yazdığım iki konuda böylece gerçekleşir.

Buna canı gönülden inanıyorum.

 

BİR TELEVİZYONUMUZ BİLE YOK!

Tarsus'umuzda nedense insanlar birbirini çekememezlik yapıyor. Hep dedikodu yapıyor. Hep laf getir götür yaptığından  kısmetlerimiz kapanıyor.

Mesela sesimizi duyuracak görsel olarak bizleri tanıtacak bir özel Televizyonumuz bile yok. İç Anadolu'da 100 bin  nüfuslu illerde ve ilçelerde bile bir iki tanede özel TV kanalı  var.

 Hep uydu yayını yapıyor. Bizde ise bir tane yok. Ben başka bir şey demiyorum.

Bir görsel yayın yapacak TV istasyonumuz olmamasına çok üzülüyorum.

İşte birlik ve beraberliğimiz olsaydı, tüm isteklerimiz olurdu.

Şu anda bile 6-8 sayfa renkli gazete çıkarabilirdik. 42 yıllık bir gazetenin bile 100 tane abonesi yok. Bu basın yayın organları nasıl yaşayacak. Medyaya ve yazılı basına sahip çıkmıyoruz.

İŞTE TARSUS'UN DURUMU BU.

Biz hep Tarsus için uğraşıyoruz.

Değerli Tarsuslular, evden çıkmasak bile kentimizi ve bu kente gelecek hizmetleri düşünüyoruz.

55 yıldır cemiyetin içindeyim. Kendimden çok kentimizi ve bu kente gelecek hizmetleri düşündük. Allah sağlık verdikçe de düşüneceğiz.

Bugünlük bu kadar..

Biz Tarsus için düşünmeye, konuşmaya ve yazmaya devam edeceğiz..

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI