::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

İYİ Kİ CUMHURİYET VAR

28 Ekim 2019 Pazartesi 13:50

29 Ekim’de yani yarın Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yılını kutluyoruz.

Bugünlerde ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları var. Bayram öncesi sportif etkinlikler düzenleniyor. Öğrenciler kutlamalar için hazırlık yapıyor.

Tabi birde en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Belediyelerimiz Cumhuriyet Bayramına hazırlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyet Bayramı öncesi afişleri ilimizin her köşesine ilçelere kadar asılıyor. Mersin genelinde dört bir yanı süsleyen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için asılan afişler hoşuma gitti.

Özellikle Mersin ve tüm ilçelerde asılan “Cumhuriyet, iyi ki varsın” sloganlı afişler ve üzerindeki yazılar beğeni topluyor.

Tarsus’ta hangi kavşağa gitsem bu afiş karşımda.

“İyiki Cumhuriyet var”

Vahap Seçer başkranın ağzından yazılan kutlamada “Bugünü ve geleceği seçme hakkımızı verenlere minnetle. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” denilmekte. Gerçekten kısa ve öz bir mesaj verilmiş. Tabi anlayana..

Slogan ve büyük önderin büyükçe bir resmi..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Tarsus’ta bir dizi etkinlikler yapılacak.

29 Ekim öncesi 28 Ekim pazartesi günü  öğlen Atatürk anıtına çelen koyulacak.  Aynı gün saat 16.00’da Belediyemizin organize ettiği Tarsus Cumhuriyet  buluşmaları yapılacak. Tarsus Kültür Parkında halk ve protokol buluşacak.

29 Ekim günü ise saat 18.30’da Cumhuriyet yürüyüşü yapılacak. Cetvel köprü başından başlayacak yürüyüş eski Adliye önünde sona erecek. İnsanlar ellerinde Atatürk ve Türk bayrakları ile Cumhuriyet Yürüyüşü yapacak.

Aynı gün saat 20.00’de ise Cumhuriyet konseri gerçekleştirilecek. Eski Adliye önünde Tarsus’lu tanınmış ünlü sanatçı Manuş Baba Konser verecek. Şahsen bu güzel bayramda yapılan sanatçı seçimini de beğendim. Tarsuslu ünlü bir hemşehrimizin bu ilk açık hava konserinde halkımızın alanları doldurmasını bekliyorum.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tüm halkımızı Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarını belediyenin düzenlediği bu etkinliklere katılmaya davet ederken, bende bu kentin bir sevdalısı olarak hem “İyiki Cumhuriyet Var” diyorum, hem de bayramınızı canı gönülden kutluyorum.

Herkesi bugünden itibaren başlayacak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet ediyorum. Bayrağınızı kapın gelin.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI