::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

KAHRAMANA SELAM DURDUK

19 Mart 2020 Perşembe 08:21

18 Mart Çanakkale Zaferinin 105. Yıldönümü  dün Tarsus’ta da  kutlandı.

Türkiye’nin  kurtuluşunda dönüm noktası olan Çanakkale Boğazlar savaşı ve kazanılan zafer elbette unutulmaz. Verdiğimiz şehitlerimiz dua bekler, onlara dua etmeden olmaz.

Bu nedenle her yıl 18 Mart tarihinde Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde 18 Mart Çanakkale Zaferinin  Yıldönümü  kutlanır. Bizler de  tüm Türkiye gibi, bu önemli günü Tarsus’ta  Çardak Mevkiindeki  Çanakkale Şehitler Parkında Nusret Mayın gemisinin huzurunda kutladık. Yalnız bu kez yapılan kutlamalar sade oldu. Bunun nedeni  COVİD-19 (Koronavirüs) salgını idi. Son aylarda dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de  şu sıralar 100 kişide görülen bu salgından birde ölüm olayı gerçekleşmesi nedeniyle ciddi tedbirler alınması gerekiyordu. Hükümetin  ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin yetkililerinin aldığı tedbirler kapsamında  Çanakkale Zaferinin 105. yıldönümü ve Şehitleri Anma gününü  sade bir törenle kutladık. Daha önce yapılması planlanan etkinliklerden sadece  Çelenk  sunma töreni gerçekleştirildi.

Basın mensubu olarak bizzat katıldığım törene protokolden   Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Emniyet Müdürü Ercan Elbir ile görevliler katıldılar. Proğramı değerli eğitimcilerden Soner Pehlivan ve İbrahim Akman sundular.   

Eski Çardak mevkii olarak bilinen yerdeki Çanakkale Zafer parkında gerçekleşen törende protokol mensupları  çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu, istiklal marşı okundu. Ayrıca   protokol mensupları günün anısına çam fidanı diktiler.  Yine günün anısına Tarsus şehitliği ziyaret edilerek burada dua edildi.

xx

VE KAHRAMAN NUSRET..

Her yıl olduğu gibi yine  Tarihi Kahramanımız Nusret Mayın gemisinin bulunduğu Çanakkale Parkında bulunmaktan büyük onur ve gurur duydum. Unutmayın ki, o büyük kahraman Nusret artık Tarsus’ta..Yani Çanakkale’nin yarısı Tarsus olmuştur.

Mersin limanında çürürken kurtarılıp Tarsus’a getirilerek  orjinali bozulmadan yeniden onarılan ve Türk tarihine kazandırılan Nusret Mayın Gemisi bizim bağrımızda varlığını devam ettirmektedir.

Dönemin Tarsus Belediye Başkanı olan Mersin  eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 25 yılda yaptığı en önemli hizmet bence budur.

Kocamaz, Nusret’e sahip çıkıp Tarsus’a getirmekle, Nusret’i jilet olmaktan kurtarmakla Türk tarihine önemli bir değeri yeniden kazandırmıştır. Ama yapılan çalışmalar eksik kalmaktadır. Çünkü bu Nusret Tarsus’ta olduğu sürece her yıl Çanakkale Zaferinin yıldönümlerinde Tarsus gibi Mersin’in de belediye başkanları bu etkinliklere mutlaka katılmalıdır.

Biz ne kadar Tarsus’tan bu konuyu dillendirsek de   Nusret’in hala Tarsus’ta olduğunu bilmeyenler var. Öyle ki, Çanakkaleliler bile  bundan  17-18 yıl önce  Nusret’e sahip çıkıp Çanakkale’de korumadıkları için pişman oldular. Adamlar kalktılar önceki yıl Nusret’in tıpa tıp benzerini yaptılar. Yani gerçek olmayan Nusret’le avunuyorlar. Oysa gerçeği Tarsus’tadır Nusret’in. Dünyaya Tarsus’tan selam vermektedir Kahraman Nusret.

Bu değere sahip çıkmalıyız. Dünyaya  gerçek Nusret’in Tarsus’ta olduğunu haykırmalıyız.

Bunun da yolu iletişimden, basın yayından, halkla ilişkilerden geçiyor.

BU EKSİKLİĞİ GİDERMEMİZ GEREK..

 

XXX

Biz  Türkiye’ye bu konuda gerekli tanıtımı yapamamışız. Çanakkale Zaferinin ruhu artık Tarsus’ta yaşıyor diye haberler yapsak da, övünsek de 2002 yılından bu yana bağrımızda Kahraman Nusret’i barındırsak da, bir eksiklik var demek ki..

Birde  Tarsus ve Mersin Büyükşehir belediyelerine düşen görev,  Kahraman Nusret’in Tarsus’ta olduğunu dünyaya sık sık bildiren tanıtım filmleri çektirilip bunlar ulusal kanallarda yayınlanmalıdır.

Zaman  kahraman Nusret’e sahip çıkma zamanıdır.

Zaman tarihimize ve tarihi mirasımıza sahip çıkma zamanıdır!..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI