::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

KALPLERE NAKŞETMİŞ BİR TÜRK KADINI: FİLİZ DALGIÇ

27 Temmuz 2020 Pazartesi 09:12

Bazı insanlar vardır. Bulundukları görevde kaldıkları sürece insanlara yardımlarını esirgemez. Görevlerini layıkıyla yaptıkları gibi, birde insani olarak elinden gelen yardımı esirgemezler.

Bu tip insanlar bize göre “Halk tipi” insanlardır. Yani halkın içinden gelen,        görev ve mevkisine olursa olsun, şımarmayan, kendini büyük göstermeyen, alçakgönüllü ve yüreği insan sevgisi ile dolu kişilerdir. Bu konumda olanlar, makam ve mevkilerinden ayrılsalar da, emekli olup bir kenara çekilseler de yıllarca unutulmazlar. Çünkü böyle iyiliksever ve alçakgönüllü insanlar, diğer insanların kalplerinde  ayrı bir yer tutmuşlardır. Aradan yıllar geçse de o güzellik kalplerinin köşkünden sevdiklerini bir an bile çıkarıp atmazlar.

Ne mutlu böyle insanlara..İnanın bir birey olarak bu anlattığım kategoride yer almayı çok isterim. Bunun için  ömrüm yettiğince  bende çalışmaktayım.

Ama bugün anlatacağım kişi, yıllarca Tarsus Kaymakamlığında görev yapmış bir isim. Daha düne kadar aramızda, karşımızda, ismi dilimizin ucundaydı.

Tarsus’un ve basınının Filiz ablası Zeynep Filiz Dalgıç  yıllarca hizmet verdiği devlet hizmetinden geçtiğimiz  yıllarda  emekliye ayrılmıştı.

Tarsus ilçe Kaymakamlığının Yazı İşleri Müdüresi olarak tam 45 yıl hizmet veren  Z. Filiz Dalgıç memuriyetten emekli olurken o dönemin kaymakamı  Yüksel Ünal’ın, tören günü söylediği sözü unutmuyoruz.

Ünal  “Tarsus Kaymakamlığının yaşayan hafızası ve arşivi” diye nitelediği Yazı İşleri Müdiresi Filiz Dalgıç’ın   emekli olması nedeniyle yemekli etkinlik düzenlenmişti. Bizlere veda etmeyen Filiz hanım, yeni yaşamında yine ilgi odağı oldu.  Kendisi ve eşiyle yine görüşmeye devam ettik. Yine tatlı dilli, güler yüzlü ve insanlara yararlı olma çabası içindeydi hep..

Filiz hanım 2019 yılındaki yerel seçimlerde   Tarsus Belediye Meclis üyesi adayı olarak siyasete adım atmıştı.   Ama kılpayı meclise giremedi. Kendisinin 45 yıllık devlet hizmetini unutmuyoruz. Teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da   aramızda olacak ve hayata sıkı sıkı tutunup hizmetlerini sürdürecek.

Tarsus ilçe Kaymakamlığının Yazı İşleri  eski Müdüresi Zeynep Filiz Dalgıç’a, iki oğlu ve eşi Yaşar Dalgıç beyefendi ile  bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyoruz. Aynı zamanda  TSK (Türk Silahlı Kuvvetlerini) Güçlendirme Vakfı Tarsus Fahri  Tanıtım Kurulu üyesi de olan Dalgıç’ı tebrik ediyoruz. 

İyi ki böyle değerli insanlarla tanışma imkanımız oldu. Dalgıç ailesini tanımaktan ve bilgilerinden yararlanmaktan mutluluk ve onur duydum..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI