::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

KARBOĞAZI'NIN TANITIM ZAMANI

04 Şubat 2020 Salı 12:39

Karboğazı,  Gülek-Tarsus’un önemli merkezlerinden biri.

Bölgemizi saran Toros Dağları bugünlerde gelinliğini giymiş bizleri bekliyor. Tarsus’un Gülek Karboğazı, (Az ilerisinde Tekir ve Pozantı) , Namrun (Çamlıyayla), Mersin Toroslarda ve batıya, doğuya uzanıp giden hatta Toroslar bembeyaz..

Kışın soğuğu bir yana, yağan karların bembeyaza bürüdüğü dağlarımız bugünlerde kış turizmini yaşıyor. Her ne kadar adlarını saydığımız yörelerimizde konaklama tesisi bulunmasa bile günlük gidiş gelişlerle kış turizminin hareketli olduğu günleri yaşamaktayız.

Osmaniye’den tutun, Tarsus’a, Mersin Toroslara kadar birçok belediye kış turizmine yönelik faaliyetler içinde. Kimisi  karda  mangal yapıyor, kimisi sucuk ekmek dağıtıyor, kimisi festival yapıyor. Amaç kış turizmi ile insanları evlerinden çıkarıp doğayla baş başa bırakmak.

Bu kapsamda geçen hafta Osmaniye’de  karlı bölgede Sucuk partisi düzenlendi. Kadirli ilçesind e bu yıl 5'incisi düzenlenen Geleneksel Sucuk Ekmek Festivalinde 20 bin kişiye 2 ton ekmek arası sucuk ekmek ikramı yapıldı.

Yine geçen hafta  Mersin Toroslar Belediyesi'nin Arslanköy Yaylası'nda  bir Kar festivali vardı.  Elazığ-Malatya depremleri nedeniyle bu festival ertelenmişti.  Toroslar Belediyesi  önceki gün (2 Şubat Pazar günü) düzenlediği Kar Festivali ile gönülleri fethetti. Tarsus’tan bile bu festivale katılanlar oldu.  Festivalin  sürprizleri arasında yer alan ünlü rap sanatçısı EYPİO, Mersinlilere muhteşem bir müzik şöleni yaşatırken soğuk havada insanların içini ısıttı..

KARBOĞAZINDA NEDEN OLMASIN?

Çamlıyayla, Tekir, Pozantı, Osmaniye, Toroslar Arslanköy gibi yerlerde karın ne kadar etkileyici olduğunu görüyoruz. Tarsus Gülek Karboğazı da adı üstünde, Karın merkezi.. Karboğazı deyip geçmeyin.Tarsus Gülek beldesi mevkiindeki tarihi  Karboğazı’nı kimse hiçe saymasın. burası tarihi bakımdan da turizm bakımından da çok önemli. Tarsus'un Gülek beldesinde( şimdiki adıyla Gülek Mahallesinde ) bulunan Karboğazı'nın turizm bölgesine dönüştürülmesi çalışmaları  vardı.

 Gülek'teki kış turizm potansiyelinin canlandırılması noktasında  faaliyetler  askıya alınmışken, halk akın akın bu bölgeye gidiyor.

Tabi Tarsus Belediyesi de   Karboğazı bölgesine okulların tatil olduğu dönemde turlar düzenleyerek karnelerini alan öğrencilere kar keyfi yaşattı.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Daha önce hiç 'KAR' görmeyen çocuklarımızı KARBOĞAZI'NA götürerek, Kar ile tanışmanın mutluluğuna tanıklık etmelerini sağladık.

Küçücük kalplerinde kocaman dünyalar taşıyan çocuklarımızın keyifli vakit geçirmeleri, gönüllerince eğlenmeleri içimizi ısıttı. Çoğumuz küçük bir çocuğa bakıp; onlar gibi doyasıya eğlenebilsek diye iç geçirmişizdir. O yaşlara geri dönemeyiz ; ancak yapmamız gereken onların dünyaya nasıl bir gözle baktığını anlamaya çalışarak, çocuklarımızı mutlu etmek tek gayemiz olmalı.” diyerek öğrencilere ve çocuklarımıza Karboğazında güzel bir tatil ve kar keyfi yaşattılar.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan‘dan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Tarsuslu hamşehrimiz Vahap Seçer’den  isteğimiz.. Bugünlerde, hafta  sonunda, cumartesi ve Pazar günleri yetişkinler içinde kar gezisi düzenlemeleri..  Kadirli ve Toroslar Belediyelerinin yaptığı gibi Karboğazında etkinlik yapmaları.. Bu hem Karboğazını tanıtmak, turizme kazandırmak, hem de bölgemiz insanına güzel bir aktivite olacaktır.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI