::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

KAYMAKAM

07 Kasım 2019 Perşembe 09:32

Tarsus Kaymakamı KADİR SERTEL OTCU, şehrimizde göreve başlayalı 2 ayı geçti.

Ancak Kaymakam Otcu, kısa sürede şehri tanıyan ve  vatandaşın içinde dolaşan bir mülki amir olarak dikkati çekiyor.

Kaymakam Otcu, zaman buldukça ziyaretler yapıyor. Kendisini ziyaret edenlere  iade-i ziyaretlerde bulunuyor, zaman zaman şehit ailelerini, gazileri ve ailelerini ziyaret ediyor. Bunun yanı sıra bir de dışarıdan misafirler gelince onlara eşlik ediyor. Yine şehrimizin tanınmış kişilerini ve yaşlı büyüklerimizi de ev ve işyerlerinde ziyarete gidiyor.

Allah, Tarsus Kaymakamı KADİR SERTEL OTCU'ya güç kuvvet versin.

Allah'ım kendisine gençlik vermiş, o da gençliğin verdiği heyecan ve dinamizmle koşturup duruyor.

Önceki gün bir açılışta bir aradaydık.  Zaten gazeteciler, protokol mensuplarıyla en sık açılış ve ziyaretlerde bir araya gelir.

 

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR

Açılıştan sonra Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle yapılan farkındalık yürüyüşüne katıldık...

Lösemili çocuklar  Tarsus Kaymakamı KADİR SERTEL OTCU'yu karşılarında görünce sevindiler ve sarıldılar. Yine Lösev Tarsus temsilcisi Erkan Yağlıpınar da çok mutlu oldu. Kaymakam bey de  maske takıp birlikte yürüdüler.

Öğrenciler ve Lösemili çocuklarla birlikte kaymakama  alkış tuttu.      

Onlarda kaymakam beyi alkışladılar, ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İşte böyle bir mülki amirimizdir Tarsus Kaymakamı KADİR SERTEL OTCU.Yarenlik alanındaki yürüyüş bittikten sonra esnaflardan bazıları Tarsus Kaymakamı KADİR SERTEL OTCU'yu  ev ve işyerlerine davet ettiler.  Sonra eski adliye karşısındaki Alıççı'nın  yanındaki boşlukta oturduk. Beraberinde Gazetemiz yazarı Yakup Boncuk ile Akdeniz Gazetesi’nden Hakan Bulut’ta vardı...Oradaki Simit  satan işyerinden  simit getirdiler, çayda söyledik, birlikte simit  ve çay atıştırırken sohbet ettik. Bu arada halktan da insanlar  kaymakam beyle fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Tarsusluların sıcak kanlı olması, Tarsus Kaymakamı KADİR SERTEL OTCU'nun da tatlı dilli güler yüzlü olması nedeniyle bu güzellikler yaşandı.

Tarsus Kaymakamı KADİR SERTEL OTCU ile Tarsus üzerine sohbet ettik. Kaymakam, turizme büyük önem veriyormuş. Önümüzdeki günlerde bir komite kuracaklar. Turizm ile ilgili gelişmeleri değerlendirip turizmin ön plana çıkması için çalışacaklar.

Bu arada zaman zaman  Güvenlik toplantısı yapılıyor.

Pazartesi günü Merkez Karakolunda bir güvenlik toplantısı yapıldı.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Jandarma komutanı  Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu ve Emniyet Müdürü Ercan Elbir ile birlikte güvenlik toplantısı yaptı.

Kaymakam beyle sohbetimizde duramadım, ben Tarsus Kaymakamı KADİR SERTEL OTCU'ya  Kaymakamlık binasının durumunu  sordum.

“Burasının yıkım kararı varmış. Gerçekten de bu bina sağlıklı değil. Yer arıyoruz” dedi.

Benim önerim Kaymakamlık geçici olarak  OKYAY PLAZA'ya yerleşebilir. Yeni Kaymakamlık binası yapılana kadar burası uygundur.

Kaymakamlık binasının durumu böyle. Bu arada kamuoyunda eski  AFRA olarak bilinen yapı Kaymakamlık binası olarak kullanılabilir mi diye düşünülerek  gezildi. Konuyu Vali beye iletmişler. Orada tadilata başlansa, sanırım 2 yılda bitmez.

Benim düşünceme gelince...

Tasarruf Tedbirleri bir an evvel kalkarsa, durmuş projeler yeniden başlar. Kaymakamlık binasının projesi hazırdı, parası da bile gelmişti. Ama proje askıya alınınca para da gitti. STK'lar ve milletvekillerimiz bu işe el atmalı.

Tarsuslu  milletvekillerimiz  ALİ CUMHUR TAŞKIN, BAKİ ŞİMŞEK , ALİ MAHİR BAŞARIR el ele verirse bunlara HACI ÖZKAN da destek verecektir. Bu milletvekillerimiz bu işe el atarsa, Tarsus en kısa zamanda yeni kaymakamlık binasına kavuşabilir.

 

TARSUS'TA YOĞUNLUK VAR!

Kaymakam   KADİR SERTEL OTCU bey hafta sonu tatilinde de boş durmadı ve bazı açılış ve ziyaretler yaptı.

Kendisiyle sohbetimizde “Tarsus yoğun bir yer” dedim. Kaymakam  Otcu da “Evet Mustafa bey doğru söylüyorsunuz” dedi.

Sosyal faaliyetlerin geri kaldığını belirterek “belediye ile birlikte Kent Meclisi ile el ele verip sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık vereceğiz” dedi. Birde Turizm Komitesi kurularak bu gibi tanıtım ve sosyal kültürel işler ele alınacak.

Çünkü Tarsus'un canlanması için bazı şeyler yapmamız lazım.

Herkesin el ele verip bu kenti sosyal yönden, ekonomik yönden ve kültürel yönden canlandırması lazım.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI